Triomf treballat per seguir creixent

El Nàstic s’endú per 2-3 un tercer test exigent contra l’Ascó de Santi Castillejo i que Emaná va decantar al 88’

Álex López, durant una acció de l'enfrontament que va portar ahir l'equip grana fins a Ascó.

Triomf treballat per seguir creixentGimnàstic de Tarragona

2

3

Ascó. López, Pato, Argilaga, Hector, Jose Ramon, Barrufet, Bertomeu, Godia, Toledo, Peque i Guiu. Segona meitat: Fuertes, Riki, Tomàs (Carles, 81’), Socias, Nolla (Óscar Riba, 81’), Marco, Bernat (Marc Blanch, 83’), Masqué, Osado, Gerard Roigé i Jordi Martí. Nàstic. Reina, Mossa, Molina, José Carlos, Lobato, Álex López, Rharsalla, Suzuki, Zahibo, Tejera i Kakabadze. Segona meitat: Perales, Ferran Giner, Bouzón, Djetei, Gerard Valentín, Manolo, Carlos García, Madinda, Jean Luc, Maloku i Emaná. Gols. 1-0, Riki (61’); 1-1, Madinda (64’); 1-2, Carlos García (68’); 2-2, Djetei (p.p.) (82’); 2-3, Emaná (88’). Incidències. El Municipal d’Ascó va acollir uns 1.000 espectadors.

Tres gols de Madinda, Carlos García i Emaná servien ahir al Nàstic per adjudicar-se la tercera cita de pretemporada amb un 2-3 al pas pel terreny de joc de l’Ascó que comanda l’exgrana Santi Castillejo. Vicente Moreno va tornar a apostar per canviar de dalt a baix l’onze a la represa en un test de què no van prendre part ni el porter Fabrice Ondoa, qui molt provablement visqui la propera campanya cedit a un equip de la Segona B, ni el migcentre Giorgi Aburjania, a punt d’enllestir-se les negociacions per al traspàs del georgià al Sevilla. Tampoc Muñiz, l’únic amb problemes físics i que ja dimecres, a l’Arrabassada, s’havia exercitat a banda. Sí que van tenir lloc als plans de l’entrenador Álex López i Elvir Maloku, que disputaven a la Ribera d’Ebre el primer amistós al curs 2016-17. L’anècdota del duel arribava al minut 24, quan l’àrbitre aturava el joc i permetia l’entrada de les assistències amb les neveres per refrescar els futbolistes.

Corria el minut 15 quan Tejera rematava a porteria, sense premi, després d’una arribada de Kakabadze. La primera oportunitat seriosa pel costat visitant la protagonitzava, tres minuts més tard, Álex López, amb un tret que sortia massa suau i que l’arquer de l’Ascó atrapava. Aquest i el de Zahibo, que obligava Sergio López a oferir la seva millor versió per evitar que l’esfèrica es colés per la seva esquerra, van ser els dos millors assajos d’un primer temps que conclouria en 0-0 tot i el domini visitanti amb Vítor Bertomeu com el més destacat entre els homes de Castillejo.

Les dianes que tant s’havien fet esperar no van faltar a la represa. I la primera aniria a parar al compte dels riberencs. L’Ascó aprofitava una jugada ràpida a la contra que culminava Riki tot batent el porter del Nàstic per la seva esquerra, disputat el primer quart d’hora del segon acte. Contestaria Madinda, tres minuts després, per restablir l’equilibri amb un tret des de la frontal. Els grana, que ja havien lluït superioritat a la primera meitat contra el seu oponent de Tercera Divisió, van continuar amb la pressió i els fruits de la feina no es van fer esperar gaire. Amb l’1-1 al marcador, Carlos Garcia caçava la pilota en una jugada magistral de Gerard Valentín i anotava el segon del conjunt grana, molt similar al que havia fet Madinda. El jugador, una de les incorproacions del mercat d’estiu, s’estrenava ahir de cara a porteria vestint la samarreta grana.

Tot i que una desafortunada acció, després d’una ocasió de Roigé, acabava amb Djetei empenyent involuntàriament la pilota al fons de la porteria del Nàstic, Stephane Emaná entrava en escena a dos minuts del compliment del temps reglamentari per tornar l’avantatge a mans dels seus i traduir l’empat en victòria. El 2-3 no es va tornar a moure, i l’equip tornava a Tarragona amb el segon triomf en els tres amistosos disputats: els de Vicente Moreno van relliscar contra el Vila-real de Primera Divisió (1-2) i van passar per sobre del filial CF Pobla de Mafumet per 2-0.

Presentació davant l’afició

El proper partit dels grana serà aquest dissabte 30 de juliol, a partir de dos quarts de nou de la nit, contra el Zaragoza al Nou Estadi. Abans del partit, a tres quarts de vuit, es farà la presentació oficial de l’equip de la temporada 2016-17. Completada la posada de llarg, el Nàstic emprendrà camí cap al seu segon stage de pretemporada –el primer tenia lloc la setmana passada, a Peralada–, que traslladarà la preparació, en aquesta ocasió, fins a Olot.