Diari Més

Reus debutarà a Segona el 27 d'agost

L’Estadi acollirà el primer matx del CF Reus a la categoria de plata en dissabte i a partir de les set de la tarda

El futbol tornarà al feu roig-i-negre 90 dies després de la consecució de l'ascens contra el Racing.

Reus debutarà a Segona el 27 d'agostOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus disputarà el primer partit com a local a la Segona Divisió el dia 27 d’agost, contra el Mirandés i tot just una setmana després d’haver-se estrenat a la categoria de plata a Son Moix, feu del Mallorca. El duel, històric per a un club amb 107 anys a les esquenes i que no havia superat mai abans l’elevat llistó de la Segona B, tindrà lloc en dissabte, a partir de les set de la tarda. Un horari, aquest, que la LFP donava a conèixer ahir i que resultarà atípic per als aficionats roig-i-negres, acostumats a veure’s amb els de Natxo González diumenge al migdia. Amb tot, i tenint en compte que les obres avancen a bon ritme i que el CF Reus-Mirandés prefixat manté l’ordre de camps, sembla que la substitució del terreny de joc que aquests dies s’està portant a terme a les instal·lacions de l’Estadi no impedirà l’equip debutar al futbol professional a casa seva en la segona jornada, tal com preveia el calendari. En tot cas, el Mirandés no havia rebut, almenys fins ahir al matí, cap petició per traslladar el matx al Municipal d’Anduva.

La ciutat espera amb ganes l’inici d’un curs que, només en el vessant econòmic, hi deixarà un impacte pròxim als 20 milions d’euros. De fet, Reus ja va bolcar-se amb el CF Reus al desenllaç de la passada campanya, en la disputa d’una promoció d’ascens que exhauria abans d’hora les 4.500 localitats al pas del Racing de Pedro Munitis. Els roig-i-negres tornaran a desplegar la seva màgia 90 dies després al mateix escenari que, el passat 29 de maig, encandilaven amb la consecució de l’ascens a la segona màxima categoria del futbol estata. Al vestidor, de moment, catorze cares conegudes – Edgar Badia, Aitor Embela, Ismael Moyano, Alberto Benito, Ángel Martínez, Ramon Folch, Vítor Silva, Ricardo Vaz, Fran Carbia, David Haro, Edgar Hernández, Aritz López Garai, Rafa García i Ramon Folch– i nou reforços per a somiar –Jorge Díaz, Máyor, Macky, Migue García, David Querol, Pichu Atienza, Álex Albístegui i Jordi Codina– per al periple de plata. Natxo González tornarà a comandar una plantilla que, encara a l’espera de noves incorporacions abans que el mercat d’estiu toqui a la seva fi, configura en base al criteri que l’ha portat a consumar el salt a la Segona Divisió en la seva segona temporada consecutiva al capdavant del CF Reus.

Un dels camps més petits

Per la resta, qui més qui menys va començar a fer-se a la idea d’allò que veuria enguany després de la visita dels roig-i-negres al Sardinero. L’entitat de la capital del Baix Camp ja va posar en marxa, poc després de tancar la temporada 2015-16, una campanya d’abonats que vol premiar els qui ja ho eren i dissenyada tenint en compte que l’Estadi irromp al futbol professional com un dels camps més petits de la categoria, amb aquestes 4.500 localitats que no es preveuen ampliar –l’opció de les graderies supletòries no s’ha contemplat– a partir de l’agost. Fins a 500 d’elles, a més, romandran tancades alguns mesos, mentre es portin a terme les obres que han d’adaptar el feu roig-i-negre per a acollir el futbol dels Jocs Mediterranis que han de celebrar-se al 2017. Ara, resta el compte enrere per poder veure sobre la gespa la materialització d’un objectiu que arrencava dos anys enrere, amb la tornada de l’entrenador vitorià a Reus i la posada en marxa d’aquest projecte d’èxit.

tracking