Diari Més

Alpinisme

Segon intent fallit d'Òscar Cadiach en fer el cim del Broad Peak

El grup d'alpinistes han baixat fins al Camp Base, esperaran que passi el temporal i intentaran allargar els permisos per estar més temps a la muntanya

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumenge

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumengeFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expedicióde l'alpinista tarragoní ÒscarCadiach ha hagut de fer marxa enrere fins al Camp Base en el que ha estat el segon intent fallitde fer el cim del Broad Peak, la matinada d'aquest dilluns cap a dimarts, segons avançavael programaEl Pont de Mahoma de Tarragona Radio. La matinada de diumenge cap a dillunsel grup d'alpinistesvan fer el primer intent d'ascens, però van haver de recular cap al Camp 3, a 7.150 metres d'altura, quan es trobaven a uns 50 metres del coll del Broad Peak, la part més costosa de l'ascens, a causa del mal temps.

En aquesta segon temptativa, que ha començat al voltant de les tres de la matinada -del Pakistan- des del Camp 3, amb el malagueny Lolo González i un grup d'alpinistes americans, juntament amb Cadiach,la neu ha tornat a ser laculpable de la retirada. Una nevada imprevista els ha sorprès, i en no cessar, han decidit baixar al Camp Base.

Tot i aquests entrebancs, el grup d'alpinistes no es rendeix, i Cadiach ha explicat al mateix programa de Tarragona Radio que intentaran demanar permisos per allargar l'estada a la muntanya i tornaran a intentar l'ascens fins als 8.047 metres del cim, perquè anímicament i físicament estan en molt bones condicions.

Òscar Cadiach intenta l'atac al cim del Broad Peak «a una sola carta»

Òscar Cadiach intenta l'atac al cim del Broad Peak «a una sola carta»Cedida

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumenge

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumengeRacetracker

tracking