Diari Més

El TGN Bàsquet, indignat amb la política de subvencions del consistori tarragoní

El vicepresident, Iñaki Liarte, denuncia el greuge comparatiu amb altres clubs de la ciutat

El vicepresident del TGN Bàsquet, Iñaki Luarte.

El TGN Bàsquet, indignat amb la política de subvencions del consistori tarragoníCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El TGN Bàsquet ha dit prou. L’entitat lila vol manifestar la seva indignació per una situació que considera profundament injusta envers la institució i l’esport femení.

El TGN Bàsquet, en veu d’un dels seus màxims dirigents, manifesta que el club ha estat «menyspreat reiteradament» per la principal institució pública municipal, l’Ajuntament de Tarragona, «que ha afavorit de fa anys algunes entitats esportives amb sucoses subvencions mentre el club sorgit del Sagrat Cor ha estat ignorat tot i ser un referent absolut del bàsquet a la ciutat» –la temporada 2015/2016, va tenir 30 equips des de P-5 fins a sènior, 16 dels quals femenins i, per tant, un total de més de 300 jugadors– i haver apostat clarament per la branca femenina.

«Això és una humiliació. Fa mesos vam parlar amb la regidora d’Esports per exposar-li la situació i no hem rebut cap resposta. La setmana passada li vam enviar una carta i tampoc. Nosaltres treballem molt dur per tirar endavant aquest club que és la nostra passió», diu Iñaki Liarte, vicepresident del TGN Bàsquet. «Fem mans i mànigues per aconseguir recursos de tot tipus. Organitzem un torneig que és el més gran de la demarcació en el món del bàsquet, amb més de 1.000 jugadors d’arreu de Catalunya, l’Estat i Europa. Un torneig que, per cert, fem a Cambrils perquè en el seu moment ningú va recolzar a Tarragona. Cap dels últims cinc regidors d’esports ens ha fet cas mentre veiem que s’està afavorint, premiant, la mala o deficient gestió de moltes entitats. Nosaltres no diem que cap club o entitat esportiva no ha de rebre una subvenció, si no que volem tenir els mateixos drets, ser tractats per igual», afegeix.

Segons les dades que l’Ajuntament de Tarragona fa públiques, l’any 2016 el CBT té pressupostat una subvenció de 165.393 euros, l’ADT 66.412 euros, el Tarragona Handbol Club 16.194 euros, el Voleibol Sant Pere i Sant Pau 104.268 euros, la SAD del Nàstic 500.000 euros i el Nàstic com a club, 80.000 euros. «Això és una presa de pèl. No estem parlant que aquests clubs reben una subvenció puntual, sinó que fa molts anys que reben quantitats fins i tot superiors a les actuals, i nosaltres res. Som un club que treballa amb l’esport base, que té uns valors molt clars, i apostem decididament pel bàsquet femení. Als polítics se’ls omple la boca parlant d’igualtat entre homes i dones i, ja ho veieu, això, no es veu per enlloc», explica Liarte.

La indignació a la directiva del TGN Bàsquet s’ha incrementat després que l’Ajuntament de Tarragona aprovés una partida extraordinària al pressupost de 30.000 euros pel CBT i 18.000 per a l’ADT. «Potser fem cara de ximples, no ho sé. Sembla que, en aquesta ciutat, si no fas valer allò de qui no plora, no mama, no et fa cas ningú. Tant se val si fas bé les coses o no, allò que importa és anar a pidolar. Després, això sí, et demanen que formis part del projecte Tarragona 2017, a canvi de què? De res. És molt bonic donar suport al projecte olímpic quan t’omplen les butxaques de diners públics. Ara, nosaltres ho havíem de fer de franc. Ni una pregunta per saber si necessitàvem alguna cosa, si ens podien donar un cop de mà. El llegat dels Jocs no hauria de ser potenciar els clubs de la ciutat?», es pregunta Liarte.

Liarte recorda que l’any passat es va posar en marxa el projecte Tarragona Fem Bàsquet amb el CBT per tal de potenciar el bàsquet femení a Tarragona. «Nosaltres, el TGN Bàsquet, som qui ens fem càrrec exclusivament de les despeses dels equips sèniors. Tenim una base de jugadores de casa i, per fer un equip més competitiu, per mantenir la categoria, ens vam llençar a la piscina i vam fitxar, per primera vegada en la nostra història, dues americanes. D’on van sortir els diners? De la nostra suor. I que consti, crec que hauria de ser sempre així, però quan veus que tu et deixes la pell i al costat tens entitats que quadren el pressupost amb subvencions, penses que ets tonto», diu Liarte, molt enfadat.

El TGN Bàsquet, que com diu Liarte és el club dins el projecte Tarragona Fem Bàsquet que es fa càrrec de la despesa de l’equip sènior, va poder competir a Copa Catalunya Femenina per primera vegada en la seva història aquesta última temporada. La categoria és la màxima a nivell català, considerada la lliga més dura d’Espanya al seu nivell, i és la tercera del bàsquet estatal rere Lliga Femenina (equivalent a l’ACB en bàsquet masculí) i la Lliga Femenina 2 (LEB Or). L’entitat lila és un referent en l’esport de base, sobretot en categories alevins i preinfantils, on és el dominador de Tarragona i disputa les fases finals dels Campionats de Catalunya.

tracking