Diari Més

Alpinisme

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumenge

L'alpinista tarragoní i el seu equip pugen, aquest dimarts a la nit, a 6.200 metres d'alçada fins al Camp 2

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumenge

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumengeFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alpinista tarragoníÒscar Cadiach compta els pocs dies que queden a ell i al seu equip per fer el cim pakistanès del Broad Peak, l'últimdels«vuit mils» que li queden per culminar. En declaracions a Tarragona Ràdio, Cadiachha assegurat que esperen fer el cim aquest dissabteodiumenge.

A les tres de la matinadad'aquest dimecres cap a dijous pujaran fins als 6.200 metres d'alturadel Camp 2. Aquesta sortida l'han ajornat un dia per les condicions meteorològiques. «Dimartsencara nevava molt al camp base», asseguraen declaracions telefòniquesa Tarragona Ràdio l'alpinista. Si tot va bé, l'equip té previstenllaçar la pujada al Camp 3 la nit de dijous, ascendint fins als 7.000 metres. Cadiach explica que segons l'estat de la neu, podrien instal·lar un Camp 4 el mateix divendres a uns 7.500 o 7.700 metres d'altura. «Si el temps està en condicions, intentaríem l'ascens dissabte en primera instància. Si no fos possible, diumenge ho tornaríem a provar», explica l'alpinista.

Els 14 vuit mils

Si Cadiach assoleix aquest cim, es convertirà en el primer català en afegir-se a la trentena de persones de tot el món que han aconseguit coronar els coneguts com a 14 vuit mils, un grup molt selecte d’alpinistes que ha fet el cim de les 14 muntanyes de més de 8.000 metres d'altura de tot el món. En aquest sentit, Cadiach confessava, abans de marxar en aquesta expedició, que per ell «culminar els 14 vuit mils és com un deure, perquè és la meva afició, la meva passió».

L’any 2014, el primer alpinista català en coronar l’Everest va intentar l’ascens al cim pakistanès, però va haver de desistir quan estava a uns 20 metres del cim. L’estiu del 2015 la situació es va complicar altra vegada, i va haver de retirar-se per les inclemències del temps. En aquesta tercera ocasió estan intentant «que tot surti bé, però sempre hi pot haver imprevistos d’últim moment», explicava l'alpinista a aquest mitjà abans de partir cap al Pakistan.

OscarCadiach

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumenge

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumengeRacetracker

tracking