Diari Més

L'extrem Juan Delgado, a prop del Nàstic

L’atacant xilè de 23 anys ha viscut les últimes set temporades a un Colo Colo d’on ara surt per «continuar la carrera a l’estranger»

L'extrem Juan Delgado, a prop del Nàstic

L'extrem Juan Delgado, a prop del NàsticCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La feina per enllestir la confecció de la plantilla que afronti la temporada 2016-17 continua endavant a les oficines del Nàstic, centrada ara en reforçar la línia d’atac. Una de les peces que la direcció esportiva grana s’adjudicarà amb tota probabilitat en les properes hores és el croat Elvir Maloku, procedent del Hajduk Split. Una altra seria Juan Delgado (Xile, 1993), extrem del Colo Colo que fa pocs dies oficialitzava la desvinculació de l’entitat xilena després d’haver-hi militat durant set temporades consecutives. El club sud-americà emetia un comunicat el passat 15 de juliol on apuntava que «Juan Delgado ha rebut una interessant oferta i continuarà la seva carrera a l’estranger» i desitjava sort al futbolista en la nova etapa. El destí del jugador es trobaria ara a Tarragona, com a part del Nàstic.

L’atacant, que juga principalment per la dreta però també ho pot fer per l’esquerra, i que ha ocupat igualment les posicions de davanter centre i mitjapunta, esclatava la temporada 2013-14 després d’haver debutat al conjunt de la màxima categoria del futbol xilè amb només 17 anys, en el marc d’una progressió que l’acabaria portant a consagrar-se com a titular sota la direcció de l’entrenador Héctor Tapia i després que Gustavo Benítez el recuperés. Des de llavors i fins ara, el jugador ha disputat prop d’un centenar d’enfrontaments amb la mateixa samarreta i que deixen al seu compte particular un total de 18 dianes.

La velocitat i la tècnica per buscar el gol però especialment per habilitar el punta avalen Delgado, que es perfila com una peça hàbil a l’hora de guanyar l’espai a la defensa rival. La potència en el xut que distingeix a les seves estadístiques un grapat de gols anotats des de fora de l’àrea i la precisió en les assistències són altres dels atributs que s’atribueixen a aquest extrem de 23 anys i que ha viscut pràcticament la totalitat de la seva trajectòria esportiva com a part de la plantilla del Colo Colo. El rendiment en aquesta última etapa hauria aixecat l’interès de diverses entitats per fer-se amb els serveis de Juan Delgado. Entre elles, el Nàstic, que estaria molt a prop d’adjudicar-se aquest reforç polivalent i amb recorregut per a la davantera grana, principal punt d’atenció ara per a la direcció esportiva.

Un problema administratiu

L’adéu del jugador al seu país d’origen i al club a les files del qual es va formar es produïa com a conseqüència d’un error administratiu del Colo Colo, que no va renovar el contracte federatiu de Delgado davant la Federació Xilena sinó únicament el seu vincle laboral, fet que inhabilitava l’extrem per prendre part de qualsevol competició oficial i alhora li permetia continuar buscant un nou equip que li obrís les portes. Tot plegat desembocava, la setmana passada, en una reunió entre club i jugador que s’hauria resolt finalment amb aquest rebaixant el preu de sortida de l’atacant per esquivar el conflicte amb el què ha estat un emblema del Colo Colo.

I és que el futbolista sospesava també alternatives en haver-se vist relegat a la suplència en els últims temps arran del punt i final al pas d’Héctor Tapia per la banqueta de l’equip. La situació propiciaria en aquest mercat d’estiu el desembarcament de Juan Delgado al vestidor del Nàstic, que modificaria en part així els plans inicials d’incorporar un extrem i dos puntes –a més del porter que ha de completar l’arc que avui dia custodien Manolo Reina i Fabrice Ondoa– per fer lloc al xilè i a Elvir Maloku, l’altre extrem pretès per l’entitat tarragonina.

tracking