Diari Més

Mercats internacionals més enllà del portuguès obren les portes al CF Reus

El rendiment destacat d’algunes peces de la connexió lusitana porta el club a pensar en repetir fórmula

Ricardo Vaz i Samu, al primer entrenament després de l'ascens.

Mercats internacionals més enllà del portuguès obren les portes al CF ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció esportiva reusenca amplia fronteres i està rastrejant altres mercats internacionals arran de les bones sensacions recollides amb la connexió Reus-Portugal. El CF Reus vol mantenir la fórmula i garantir-se el bon rendiment que han demostrat peces com Vítor Silva o Ricardo Vaz i tornarà a apostar per una alternativa que estrenava dues temporades enrere i que ha col·locat ara jugadors amb passat roig-i-negre competint a la màxima categoria del futbol portuguès. Ho anunciava el màxim accionista del club, Joan Oliver, durant la compareixença posterior a la consumació de l’ascens a la Segona Divisió, quan deia que «estem oberts a altres mercats i a les seves oportunitats. Per què no mirar-los?». L’entitat havia explicat aquest vincle lusità, al moment d’estrenar-lo, com una bona via per atraure «jugadors joves i amb potencial a què és més fàcil accedir des de mercats com el de Portugal que no pas aquí, on els clubs més grans ja els estan captant molt d’hora».

Les perspectives del club les confirmava el mateix president Xavier Llastarri quan assegurava, fa pocs dies, que «continuem oberts al mercat portuguès i també a l’anglès, a l’holandès o a d’altres» i que «l’entrada de Joan Oliver ens ha permès tenir aquí també futbolistes portuguesos. Dos dels que hi van ser, estan jugant a la primera divisió destacadíssims». Llastarri recordava, en el marc de l’ascens, el fet que «el club, amb la SAD, ha fet un gir en tots els aspectes. En l’àmbit econòmic però també en poder fitxar jugadors de certa categoria i tenir-ne dos per posició a disposició de l’entrenador». A banda dels portuguesos –Vítor Silva, Ricardo Vaz, Dinis Almeida i finalment Eliseu Cassamà–, també un futbolista argentí va passar pel vestidor de la capital del Baix Camp el curs passat. Era el porter argentí Matías Draghi, arribat des del Club Sportivo Indepeniente Rivadavia i que va entrar als plans de l’entrenador per compensar la baixa d’Aitor Embela, lesionat i intervingut quirúrgicament per un problema a la mà en el transcurs de la segona volta.

Futbolistes joves

Fins a una desena de noves peces podrien recalar a la capital del Baix Camp abans del proper 31 d’agost tenint en compte que són 15 els futbolistes que ara mateix tenen contracte en vigor amb el CF Reus: els onze que ja hi estaven vinculats almenys des de la temporada passada més Jesús Olmo, Aritz López Garai, Edgar Hernández i Rafa García, que renovaven fa pocs dies com a roig-i-negres. El CF Reus encara no ha comunicat de manera oficial quina és la situació de Dinis Almeida, que va jugar la 2015-16 com a cedit a les ordres de Natxo González i que hauria d’incorporar-se ara al Mònaco. El que sí que va avisar l’entitat és que un dels criteris amb què treballen Sergi Parés i Ferran Asensio és el d’incloure al vestidor jugadors de curta edat que puguin esclatar al CF Reus.

tracking