Diari Més

La columna vertebral, definida

El CF Reus lliga les 4 renovacions pendents i mira al mercat amb 15 integrants del bloc de l’ascens a Segona

Un dels darrers entrenaments de la 2015-16, amb Edgar Hernández, Olmo, Ricardo Vaz i Ángel.

La columna vertebral, definidaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La renovació segellada el passat dissabte per Rafa García, que continuarà vinculat al CF Reus per una campanya més, posa punt final a la configuració de la columna vertebral de la plantilla 2016-17. Quinze entre els jugadors que van col·laborar a que l’equip assolís el salt a la categoria de plata tenen, ara mateix, contracte en vigor amb l’entitat de cara a la temporada del debut a la Segona Divisió. La direcció esportiva, que ja havia fet manifesta la voluntat de mantenir dins el vestidor almenys part del bloc de l’ascens, assoleix així l’últim dels objectius que s’havia fixat pel que fa a renovacions, tot just quinze dies després d’anunciar les primeres –i úniques, de moment– sis baixes. Només restaria pendent, ara, la situació de Dinis Almeida, que havia de finalitzar aquest 30 de juny la cessió per part del Mònaco, però l’adéu del qual el club no ha oficialitzat.

Jesús Olmo, Aritz López Garai, Edgar Hernández i, també finalment, Rafa Garcia han ampliat vinculació amb l’entitat de la capital del Baix Camp. El migcentre es mostrava, en estampar la seva rúbrica al contracte que el mantindrà lliga al CF Reus en el futur més immediat, «molt conten per poder tornar a vestir la samarreta roig-i-negra després d’aconseguir l’objectiu que ens havíem marcat aquest any. Estic molt motivat». «Tinc moltes ganes de començar una pretemporada que ens permetrà continuar fent història», afegia el manxec, que deia que, en aquesta nova etapa que ara s’obre per a l’equip, serà important «una afició que sempre ha demostrat que està a mort amb nosaltres». A banda d’aquestes quatre peces, també continuen de la campanya anterior al CF Reus, Edgar Badia, Aitor Embela, Eliseu Cassamá, Ismael Moyano, Alberto Benito, Ángel Martínez, Ramon Folch, Vítor Silva, Ricardo Vaz, Fran Carbia i David Haro, segons dades facilitades pel propi club.

Sergi Parés i Ferran Asensio avancen, enmig del reguitzell de rumors que envolta l’hermetisme amb què ha volgut treballar el club, en les primeres cares noves per al projecte. El màxim accionista i Conseller Delegar del CF Reus, Joan Oliver, ja va pronosticar, l’endemà d’assolir la fita del pas al futbol professional, un mercat llarg i amb opcions fins el 31 d’agost. El fet és que l’entitat de la capital del Baix Camp encara no ha confirmat cap nova incorporació, dues setmanes abans que el proper 11 de juliol la plantilla torni a la feina amb el tret de sortida a la pretemporada.

L’etiqueta de novells

Cal tenir en compte, a més, el fet que, enguany, s’esperen més incorporacions per la qüestió que a la Segona Divisió és possible inscriure fins a 25 futbolistes per equip, tres més que a la categoria de bronze L’etiqueta de novell que exhibeix el conjunt roig-i-negre en aquest mercat, apuntava el president Xavier Llastarri pot pesar a l’hora d’intentar pescar recursos de qualitat per a gaudir d’una temporada com a mínim tranquil·la. A la balança, també, el potencial econòmic d’un club que, amb tot, reitera des de la consecució de l’ascens la determinació de «no tornar-nos bojos» aquesta campanya.

L’atacant David Querol s’està rumiant la proposta del CF Reus

David Querol pot estar a punt d’obrir una nova etapa com a roig-i-negre. L’atacant, que ha competit la darrera temporada a les files del Llagostera, té sobre la taula una oferta en ferm del CF Reus. El futbolista, que confirma la proposta de l’entitat de la capital del Baix Camp, en sospesa també d’altres –entre les quals, la que li planteja el Girona–, i s’ha donat un marge de temps abans de definir on viurà la propera campanya. A dia d’avui, la davantera roig-i-negra compta únicament amb Edgar Hernández, que va segellar la renovació fa pocs dies després de consolidar-se a Reus com el màxim anotador de la 2015-16.

tracking