Diari Més

El CF Reus farà lluny del seu Estadi la posada a punt per al debut a Segona

El club lliga amistosos a domicili per esquivar el canvi de gespa de Tarragona 2017 que inhabilita el feu a l’estiu

El CF Reus farà lluny del seu Estadi la posada a punt per al debut a Segona

El CF Reus farà lluny del seu Estadi la posada a punt per al debut a SegonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció esportiva del CF Reus ha començat a treballar ja en la preparació de l’estrena a la Segona Divisió, que tindrà lloc previsiblement el cap de setmana del 20-21 d’agost amb el tret de sortida a la competició. La tornada a la feina de la plantilla roig-i-negra coincidirà enguany, però, amb el gruix de les obres de remodelació del terreny de joc de l’Estadi, que serviran també per adaptar-lo de cara als Jocs Mediterranis de 2017. L’Ajuntament en va treure a licitació per la via urgent, el passat 31 de maig i amb un pressupost de 439.296,76 euros més IVA, les que afectaran estrictament a aquesta part i que no seran compatibles amb l’ús de l’equipament. Els tècnics municipals calculen 15 setmanes de feines per completar la fase de construcció i alguns dies més, en els quals l’Estadi sí que admetrà activitat, abans de donar-les per enllestides.

Amb aquests terminis sobre la taula i a falta encara que les obres s’iniciïn, el fet és que, de fer-ho avui, s’allargarien fins el 19 de setembre, ja amb la Lliga en marxa. Per esquivar les conseqüències de la reforma, el club està ara «mirant amistosos que puguem jugar fora perquè, amb les obres, sembla que no els podem fer a l’Estadi», apunta el president roig-i-negre Xavier Llastarri. Pel que fa als entrenaments, i sense que el CF Reus ho hagi confirmat encara, aquests es desenvoluparien en part a les instal·lacions de Riudoms que l’entitat ja havia alternat al llarg de la passada campanya. Res no està del tot tancat i caldrà esperar que el projecte de Tarragona 2017 es comenci a materialitzar i la pretemporada es defineixi abans de concretar les possibilitats.

Amb aquest escenari, però, tot apunta que la preparació del primer curs del CF Reus a la Segona Divisió A tindrà lloc lluny de l’Estadi. Pel que fa a la competició, Llastarri reitera que «tot dependrà del moment que les màquines hagin entrat a l’Estadi per començar a arrencar la gespa. Sembla que ha d’anar just, però serà quan sapiguem realment els terminis que prenguem una decisió o una altra». El president roig-i-negre confia, amb tot, que la remodelació del terreny de joc no implicarà inconvenients de calatge per al club i recorda que «si per aquelles coses, el primer partit de la temporada no es pogués jugar aquí, s’ha d’informar la Federació, seguir els diferents passos, i potser intentar fer un canvi per fer-lo a fora», i subratlla la voluntat de «no avançar-nos als esdeveniments perquè ara mateix, realment no podem saber del cert encara com i quan anirà tot».

Poder jugar amb pluja

Des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus destacaven, en el moment d’anunciar- les, la complexitat de les millores, que no es limitaran únicament al canvi de gespa sinó que hauran de passar per l’excavació i retirada de les diferents capes que integren el terreny actual, la composició d’un nou sistema drenant, un nou sistema de reg, la recollida de les aigües i la connexió a la xarxa, així com un nou paviment perimetral de seguretat i nova gespa natural.

La memòria del projecte treu a la llum problemes d’«entollament» a la gespa i de «fongs», que vénen donats per la manera en què el terreny de joc va ser construït, a finals dels anys 70, i detalla que «l’actual sistema de recollida d’aigües es troba malmès, sent deficient l’evacuació que proporciona». Les obres han de facilitar que «el terreny dreni correctament per tal de poder jugar amb pluja» i que «el sistema de reg sigui uniforme i eficient». Algun episodi d’aiguats havia portat el CF Reus, també durant la temporada passada, a haver de recórrer al solucions de darrera hora per tal de poder disputar la cita de la jornada. El termini d’execució que es contempla al plec de clàusules fet públic quan van licitar-se les obres de reemplaçament del terreny de joc és de tres mesos.

El propi Ajuntament va comunicar, al mateix temps que desgranava les inversions destinades a l’adaptació de l’Estadi com a seu per acollir el futbol dels Jocs Mediterranis de 2017, la voluntat d’aprofitar la intervenció per adaptar el feu roig-i-negre a la categoria de plata. El que no està previst, com a mínim, és l’ampliació d’una graderia que disposa ara de 4.500 localitats i que convertirà el del CF Reus en un dels camps més petits de la Segona Divisió. El pas, però, s’haurà d’acabar fent a curt termini, en cas que l’equip de la capital del Baix Camp tanqui la campanya 2016-17 havent-se embutxacat la permanència. El president Xavier Llastarri transmetia fa escassos dies la il·lusió per l’estrena a la segona màxima categoria del futbol estatal i també l’objectiu amb què el conjunt roig-i-negre s’hi endinsa: «Si poguéssim acabar entre els dotze primers, seria un objectiu força maco».

tracking