Diari Més

FC Barcelona

El FC Barcelona presenta als socis de Tarragona l'Espai Barça

El projecte té un cost de 600 milions d’euros i proposa un Camp Nou d’última generació

Maqueta del projecte del nou Camp Nou.

El FC Barcelona presenta als socis de Tarragona l'Espai BarçaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socis del FC Barcelona que viuen a Tarragona ja coneixen com serà el futur camp del club blaugrana. I és que l’entitat de la Ciutat Comtal va presentar aquest dimarts, a la Sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona, el nou Espai Barça, un projecte enormement ambiciós que té com a pedra angular la remodelació del Camp Nou i que té un cost global de 600 milions d’euros.

L’acte consistia a «apropar a Tarragona una mostra de l’exposició que hi ha a Barcelona des del mes de març, on es pot visualitzar com quedaran totes les instal·lacions que té el Barça al barri de les Corts, a banda d’un nou Mini Estadi, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí.

Una vuitantena de socis de l’entitat blaugrana van fer acte de presència, al Palau, els quals van poder visualitzar la maqueta del nou Espai Barça, així com altres plafons explicatius on es mostraven detalls de com quedaria el projecte un cop finalitzat.

Es tracta d’una mostra itinerant que va estar a disposició del públic de sis de la tarda a nou de la nit, i que està emmarcada en un recorregut de catorze poblacions d’arreu de Catalunya. La mitjana de socis assistents és d’entre 70 i 80, segons van detallar fonts del mateix club. A més, a les set de la tarda, Pau Vilanova, directiu del club blaugrana, va dirigir una xerrada als assistents, en la qual va explicar tot el procés per escollir el nou Espai Barça i que podran trobar quan acudeixin a les noves instal·lacions. Segons ell mateix, l’espai «servei per revaloritzar el patrimoni del club recuperant l’excel·lència arquitectònica de les instal·lacions i transformar el Camp Nou en un dels millors estadis del món».

Aquest camp tornarà a tenir un dels aforaments més grans de tot el món. Seran aproximadament 105.000 les persones que s’hi podran encabir i tendrà un espai completament obert a la ciutat. La nova coberta tindrà més de 47.000 metres quadrats de superfície, i servirà per protegir als socis i aficionats de la pluja i del sol directe. Comptarà amb l’última tecnologia en videomarcadors, il·luminació del terreny de joc, altaveus i punts de connexió wifi.

El nou aparcament subterrani podrà aplegar un nombre aproximat de 3.500 vehicles, i connectarà el nou Camp Nou amb el Palau Blaugrana i els edificis complementaris.

Alguns socis del Barça, al pati de la sala, observant la maqueta.

El FC Barcelona presenta als socis de Tarragona l'Espai BarçaCristina Aguilar

Secció lateral de la maqueta del projecte del nou Camp Nou.

El FC Barcelona presenta als socis de Tarragona l'Espai BarçaCristina Aguilar

tracking