Diari Més

Mitja plantilla espera la trucada del club

Tretze jugadors del Nàstic finalitzen contracte i, tot i que no tots seguiran, alguns sí que rebran una oferta de renovació

Quatre finals que decidiran el futur d'un Nàstic que segueix en la lluita

Quatre finals que decidiran el futur d'un Nàstic que segueix en la lluitaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ha completat una temporada espectacular, per recordar i per emmarcar. No va poder culminar-se amb l’ascens a Primera Divisió, després de la derrota d’aquest dissabte, 2-3, contra l’Osasuna, en la tornada de les semifinals de la promoció d’ascens a Primera Divisió. L’1-3 va pesar massa als tarragonins, els quals es van veure superats per un rival que va controlar perfectament els temps i que va saber gestionar els 180 minuts millor que el rival. Tot i això, ningú pot retreure a aquest cos tècnic ni a aquests jugadors absolutament res, ja que s’han deixat la pell en tots i cadascun dels partits disputats al llarg de la temporada.

Ara, els jugadors iniciaran les seves vacances, però on la feina no s’aturarà serà als despatxos del club, on tothom ja s’ha posat mans a l’obra per planificar la temporada vinent, la qual es presenta tan ambiciosa o més que la recentment finalitzada.

Abans, però, tocarà saber quin serà l’entrenador de la pròxima temporada. La intenció del club és que sigui Vicente Moreno, tal com ha expressat en diverses ocasions Josep Maria Andreu, president del Consell d’Administració. El tècnic no va deixar res clar en la roda de premsa posterior al duel de dissabte, quan va agrair «els tres anys que he estat a Tarragona». No va ser del tot un comiat, però per a molts ho va semblar així. El que sí està clar és que el Nàstic farà el possible i l’impossible perquè un dels màxims responsables de les grans temporades que l’equip ha realitzat últimament segueixi al vaixell.

Per altra banda, gairebé mitja plantilla del conjunt tarragoní finalitza la seva vinculació amb el club. No vol dir que siguin futbolistes que no seguiran, sinó que són jugadors que acaben contracte aquest 30 de juny. En concret, són 13 jugadors, tots ells en situacions ben diferents i que, en els pròxims dies, ocuparan pàgines de diari.

Molts seguiran

El club compta, amb total seguretat, amb Manolo Reina, Xavi Molina, Mossa i Archille Emaná. En principi, també li oferirà la continuïtat a Lobato, i Aníbal també és un futbolista que agrada al club, i que té una temporada més opcional. El punta no ha tingut els minuts que esperava, però les circumstàncies en què es trobava l’equip, i la bona sintonia entre José Naranjo i Emaná ha motivat que la davantera quedés molt condicionada durant els partits. També hi ha dubtes sobre la continuïtat de Ferran Giner, ja que si bé ha comptat amb pocs minuts durant la campanya recentment finalitzada, també és cert que gaudeix de tota la confiança del cos tècnic i que podria produir-se la renovació.

Altres casos diferents són els de Miguel Palanca, Rayco, De la Espada i Xisco Muñoz. No sembla que el club hagi d’oferir-los la renovació. La participació de Palanca ha anat a menys amb el pas dels mesos, igual que la de De la Espada. El punta, però, va patir una lesió, i ha estat el «9» que més gols ha marcat al llarg de la temporada. És un ídol per a l’afició, i ha rendit sempre que se l’ha necessitat, però no sembla que hagi de continuar la pròxima campanya. Ni Rayco ni Xisco Muñoz han estat rellevants en les alineacions de Vicente Moreno, sobretot en el tram final de la temporada, quan l’equip s’ho ha jugat tot. Dels que finalitzen contracte a finals d’aquest mes, també existeix el cas Jordi Calavera, però aquest jugador ja ha signat amb l’Eibar de Primera Divisió, amb qui jugarà les pròximes campanyes. Lévy Madinda, per la seva banda, tornarà al Celta, equip que el va cedir al Nàstic a mitjans de temporada.

De la resta de futbolistes, que finalitzen contracte el 30 de juny dels anys 2017, 2018 i 2019 no està assegurada la seva continuïtat. O sigui, que tot i tenir contracte, alguns tenen la seva continuïtat assegurada, però d’altres hauran d’abandonar l’equip perquè no han donat el nivell esperat.

tracking