Diari Més

El CF Reus explora el mercat xinès

L’ascens a Segona serveix al club per tancar el vincle amb un conjunt asiàtic des d’on podrien arribar efectius

El màxim accionista i Conseller Delegat del CF Reus, Joan Oliver, i el president, Xavier Llastarri.

El CF Reus explora el mercat xinèsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El salt del CF Reus a la Segona Divisió ha acabat de fer bo l’acord signat amb un club xinès i que podria desembocar en el desembarcament a la capital del Baix Camp, a curt termini, de jugadors d’aquest mateix origen. L’entitat que presideix Xavier Llastarri manté des de mesos enrere relacions amb un conjunt asiàtic, el vincle amb el qual havia quedat condicionat al fet que un dels dos –el CF Reus o l’equip xinès– assolís un ascens de categoria en un marge màxim de cinc anys. La inscripió dels de la capital del Baix Camp al futbol de plata, dins d’aquest termini, propicia ara l’entesa plena i el club roig-i-negre ja ha desplaçat a Xina, en les darreres setmanes, personal propi per estudiar les vies de col·laboració que puguin acabar obrint-se.

El CF Reus, de fet, ja havia treballat anteriorment amb futbolistes captats a mercats internacionals, com és el cas del grup de portuguesos que aquest curs tornaven a ocupar el seu lloc a la plantilla en forma de Ricardo Vaz, Vítor Silva, Dinis Almeida o Eliseu Cassamá. El club explicava la inclusió d’aquesta opció als seus plans per les oportunitats que tot plegat planteja a l’hora de fer-se amb jugadors joves i amb potencial, els quals acaben aquí molt d’hora en mans d’entitats de les dimensions de FC Barcelona o RCD Espanyol i es tornen llavors difícilment accessibles. Alguns dels qui han competit a les files roig-i-negres mitjançant aquest enllaç, com ara Tobias Figueiredo o Rúben Semedo, brillen ara a la primera divisió de Portugal. D’altra banda, la lesió i el posterior pas per quiròfan d’Aitor Embela, a finals de març, significava l’entrada en escena d’un porter argentí i l’obertura del CF Reus a mercats intercontinentals. Matías Draghi recalava a Reus procedent de les files del Club Sportivo Independiente Rivadavia per facilitar que la baixa d’Embela no alterés les rutines als entrenaments dels arquers, que es desenvolupaven habitualment amb la participació de tres futbolistes.

Personal sobre el terreny

La nova connexió amb Xina la concretava el mateix Llastarri en declaracions realitzades als micros de la Cadena Ser, dos dies després d’assolir l’ascens a la segona màxima categoria del futbol estatal amb el projecte que encapçala. El president apuntava en aquell moment uns «acords amb un equip xinès, precisament amb la presència de Joan Oliver» –màxim accionista i Conseller Delegat del club–, i deia que «de moment tenim dues o tres persones allà estudiant de quina manera s’ha de fer». Llastarri, que declinava explicar més detalls sobre aquest vincle amb el club asiàtic, sí que en definia dos: «el que us puc revelar és que un dels acords era que, durant cinc anys, un dels dos equips havia de pujar de categoria. Per tant, comencem amb el peu dret», confirmava, i deia, en paraules al mateix mitjà, que «no es descarta» la incorporació de futbolistes xinesos al vestidor roig-i-negre.

Joan Oliver, en la compareixença davant els mitjans que va realitzar precisament al desenllaç de la campanya que ha portat el CF Reus al futbol professional, recordava els mercats internacionals com a una de les possibilitats que sospesa el club a l’hora de buscar reforços de cara al curs 2016-17. En aquest marc, la direcció esportiva preveu mantenir el màxim de peces possibles del bloc de l’ascens –onze jugadors mantenen, en principi, contracte en vigor i l’entitat feia públiques a finals de la setmana passada les sis primeres baixes– a un vestidor que, de fet, ja va dissenyar-se mirant a la Segona Divisió. Sergi Parés i Ferran Asensio han esperat fins a la disputa del partit pel campionat de Segona B contra l’UCAM Murcia per començar a comunicar moviments en ferm a la seva parcel·la.

tracking