Adéu al somni amb el cap ben alt

El Nàstic cau derrotat contra l'Osasuna (2-3) i posa punt final a la temporada

Els futbolistes, lamentant-se de la derrota després del partit

Adéu al somni amb el cap ben altCristina Aguilar

El Gimnàstic de Tarragona diu adéu al somni de l’ascens, després de caure derrotat, 2-3, en la tornada de les semifinals de la promoció d’ascens, contra l’Osasuna. Tot i la derrota, merescuda, els jugadors i el cos tècnic han fet una gran rotllana al centre del camp en finalitzar el duel, posant de manifest l’espectacular temporada realitzada per tots ells, una campanya de somni que no ha pogut acabar amb la cirereta.

Immens inici el protagonitzat pel Nàstic. Els de Vicente Moreno s’han llençat a l’atac des del minut zero, conscients que necessitaven un gol aviat per entrar a l’eliminatòria de totes totes. Els primers deu minuts d’Álex López, gran novetat a l’alineació, han estat catedralicis. Ho ha fet tot bé. Baixar les pilotes, habilitar espais, i donar aire als jugadors de segona línia. Precisament, als sis minuts de joc ha fet una gran deixada de cap, veient l’arribada per banda dreta de Lobato, qui ha trepitjat línia de fons i, en centrar, l’esfèrica no ha pogut connectar amb el cap de Naranjo, però si amb la cama esquerra de Tejera, qui han engaltat el cuir, però el seu tret ha marxat desviat per un defensor. Era el minut 6, i el Nàstic ja avisava. Però només li ha fet falta una ocasió més per inaugurar l’electrònic. També ha estat en una acció per banda dreta, però aquest cop de Gerard Valentín, que ha robat l’esfèrica al centre del camp, s’ha anat escorant a la banda dreta, ha centrat i, aquesta vegada sí, José Naranjo ha connectat amb la pilota i, de cap, ha afusellat Nauzet Pérez.

Després del gol dels locals, s’han igualat les forces i l’embranzida tarragonina s’ha esvaït, en un intent dels de Vicente Moreno de controlar el partit. L’Osasuna, però, no s’ha quedat amb els braços plegats, i ha aconseguit posar-se a to i equilibrar forces, intentant buscar també la porteria de Reina, però sense gaire perill. Mentrestant, el col·legiat del partit, el càntabre Cordero Vega, ha decidit posar molt alt el llistó, ja que no ha mostrat la groga a tres futbolistes de l’Osasuna en voler posar el llistó molt alt, fins que ha decidit amonestar Xavi Molina, per una entrada no més dura que les anteriors del rival.

El partit s’anava escalfant i, quan començava a tornar a controlar-lo el Nàstic, gerro d’aigua freda, i dels grossos. Novament a pilota aturada, l’Osasuna li ha marcat un gol al Nàstic. Un servei de banda ha acabat amb l'esfèrica a peus e De las Cuevas, qui ha centrat i s'ha trobat amb el cap de David García, qui ha afusellat Reina, qui no hi ha pogut arribar. S’ha escalfat massa el partit, i el Nàstic ha entrat en el joc de l’Osasuna, conjunt que ha començat a perdre temps ja durant el primer acte i que s’ha conformat immediatament amb un 1-1 molt generós pel que s’ha vist a la gespa durant la primera meitat.

Ha començat el Nàstic amb una gran embranzida en el segon acte. Emaná, als quatre minuts, ha fet una de les seves per banda esquerra i, la seva centrada gairebé se l’ha introduït un defensor rival en pròpia porteria. La pilota ha acabat a córner on, el mateix Emaná, en el rebot, l’ha engaltat a la dreta, una mica desviada a l’esquerra de Nauzet.

Ha reaccionat ràpid Vicente Moreno i, quan s’havien disputat set minuts del segon, ha donat entrada a Jean Luc, en comptes de Lobato. Immediatament, però, s’ha acabat l’eliminatòria. Ha estat a causa del gol de Javier Flaño. Una triangulació entre ell, De las Cuevas i Merino ha acabat a peus del defensor, qui ha batut Reina amb un gran tret per l’escaire. Les coses no podien anar pitjor per a un Nàstic que, cinc minuts després, ha vist com entrava Juan Muñiz per Madinda, canvi netament ofensiu i amb vocació d’aprofitar totes les pilotes aturades que fos possible. Quatre gols necessitava el Nàstic per poder classificar-se per a la final. Molts gols, però no era perquè Vicente Moreno no fes tot el possible.

El Nàstic va acabat per abaixar els braços, ja que la situació convertia en impossible una remuntada que mai va arribar. Merino s’ha volgut sumar a la festa navarresa i, quan els locals estaven completament trencats en dos i bolcats a l’atac, ha aprofitat un rebot per enviar al fons de la xarxa l’esfèrica, i pujar el tercer gol, que ha provocat la bogeria entre els aficionats de l’Osasuna, que van omplir el córner visitant. Juan Muñiz, acabat d’ingressar en el terreny de joc, ha anotat el gol de l’honor.

VESTIDORS

Vicente Moreno es mostrava molt orgullós pel que va demostrar el seu equip. Després del duel, argumentava que ''ha estat una temporada magnífica en tots els sentits. Els jugadors no es mereixien aquest final, però per a que algú pugui aconseguir alguna cosa, l’altre s’ha de quedar en el camí''.Vull aprofitar per felicitar a Osasuna per passar a la final d’aquests ‘play-off’. Lògicament, si ha passat és perquè s’ho ha merescut. Felicitats als nostres jugadors, perquè han donat la vida'', afegia.

Va tenir el seu moment per als socis i aficionats que s'han deixat la pell durant tota la temporada: ''Demanar disculpes a l’afició, perquè tenia molta il·lusió d’aconseguir aquest ascens. Se’ns va escapar en primera instància en no pujar directament, i ara en aquesta eliminatòria''. Sobre el seu futur, ha aclarit que ''ara no és moment de pensar absolutament en res que no sigui en animar els jugadors. És el tercer any que estic aquí, estic molt a gust aquí, molt agraït al club i a la ciutat, i a veure què succeeix''. ''Els tres anys que he estat aquí han estat meravellosos. Hem jugat tres ‘play-off’. Hem convertit en una normalitat el fet d’estar lluitant per pujar. Crec que sóc un afortunat per haver arribat al moment bo al Nàstic, i sumar-me al carro'', ha finalitzat.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Manolo Reina, Gerard Valentín, Daisuke Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Lévy Madinda (Juan Muñiz, 59’), Sergio Tejera, Lobato (Jean Luc, 52’), Emaná, José Naranjo i Álex López (De la Espada, 74’).

OSASUNA

Nauzet, Javi Flaño, Tano, Miguel Flaño, David García, Oier (Unai García, 61’), Merino, Torres, Manuel, Kenan Kodro (Nino, 71’) i Delas Cuevas (Maikel, 64’).

GOLS: 1-0 José Naranjo (7’); 1-1, David García (33’); 1-2, Javier Flaño (54’); 1-3 Merino (74’); 2-3, Juan Muñiz (79’)

ÀRBITRE: Adrián Cordero Vega (Càntabre). Va mostrar la targeta groga als locals Xavi Molina, Gerard Valentín Sergio Tejera, Lévy MadindaiJuan Muñiz; i als visitants Merino, Tano, Miguel Flaño iJavier Flaño

INCIDÈNCIES: El Nou Estadi va acollir 12.906 espectadors.