Diari Més

Amb la moral pels núvols

El Nàstic visita l’Osasuna, a partir de les vuit, amb tota la confiança que els aporta haver acabat tercers en el campionat lliguer

Amb la moral pels núvols

Amb la moral pels núvolsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona visitarà, a partir de les vuit del vespre, l’Osasuna, en el duel d’anada de les semifinals de la promoció d’ascens a Primera Divisió. És tot un somni per als tarragonins haver pogut arribar a aquestes alçades de la temporada amb opcions de pujar a la màxima categoria del futbol espanyol i, per aquest motiu, els de Vicente Moreno afronten amb la màxima il·lusió el repte d’intentar eliminar l’Osasuna.

Tal com es va demostrar fa dues setmanes al Nou Estadi, quan l’Osasuna va caure 1-0 contra els catalans, serà un duel molt complicat el que haurà d’afrontar el Gimnàstic. Els dos conjunts arriben en una dinàmica molt positiva, ja que els tarragonins són l’equip que millor ha finalitzat el campionat lliguer a nivell de puntuació, mentre que el seu rival va acabar la Lliga golejant l’Oviedo (0-5).

El major exemple d’optimisme i d’orgull del seu equip és Vicente Moreno, entrenador del Nàstic, que ahir va manifestar, en la prèvia del partit, que «l’altre dia depeníem d’un tercer per poder aconseguir l’objectiu, i ara depenem únicament del que fem nosaltres al terreny de joc. Tant de bo puguem seguir amb el nivell que hem acabat la temporada. La campanya sencera ha estat molt bona, però el final ha estat espectacular».

L’entrandor del Nàstic destacava la gran igualtat que hi ha hagut en aquesta recta final de la temporada, i la dificultat que ha suposat el fet de colar-se entre els sis primers per disputar aquesta promoció: «Hi havia vuit o nou equips que mereixien entrar en el play-off, i és una sort poder competir amb equips tan grans com Osasuna». Moreno no vol pensar en què hauria passat si el format d’ascens a Segona A no hagués canviat i, com succeïa fa alguns anys, haguessin pujat els tres primers classificats de forma directa. «A mi m’agrada aquest format. És bonic, és un encert, i dóna moltes possibilitats a molts equips de pujar a Primera Divisió. Quan només pujaven tres directament, a falta de quatre o cinc jornades estava tot solucionat», va explicar el tècnic.

El valencià va repassar també el partit contra l’Alabès. En aquest duel, sobretot a la primera meitat, el Nàstic va poder matxacar el seu rival, però no ho va poder fer per diversos motius, entre ells, el partidàs que va realitzar el porter rival Pau. «Som un equip que acostuma a tenir moltes ocasions de joc. A més, marquem gols. El rival també juga, i el porter de l’Alabès va fer un molt bon partit», va especificar.

Sense Aburjania

Aburjania no estarà disponible de cara al partit, ja que ahir va jugar contra Espanya, situació que lluny de molestar a Vicente Moreno, és motiu, per a ell, de felicitat, ja que «me n’alegro molt que Aburjania estigui amb la selecció, ja que és prestigi per al club, però també és veritat que ens agradaria comptar amb tots els jugadors». També va tenir paraules per a l’afició, i pel suport que estan rebent jugadors i tècnics durant els darrers partits: «Se’ns acaben els qualificatius per al que està fent l’afició. Com sempre, donar-los les gràcies».

No hi haurà gaire modificacions a l’onze de Vicente Moreno ja que, segons ell mateix, «quan t’estàs jugant tant, intentes tocar poques coses». De fet, únicament podria entrar Jean Luc a l’onze per Aníbal Zurdo. Això motivaria que Emaná tornés a la posició de davanter centre, mentre que José Naranjo quedaria tirat a l’esquerra. Lobato, que va realitzar un gran enfrontament dissabte contra l’Alabès, podria centrar la seva posició per actuar de mitja punta, on ell sempre ha manifestat que es troba més a gust.

Pel que fa a la resta, no es preveu cap canvi. Manolo Reina actuarà sota pals, mentre que, en defensa, i de dreta a esquerra, es protagonistes seran, Gerard Valentín, Daisuke Suzuki, Xavi Molina i Mossa. Per davant, Lévy Madinda, que va estar immens aquest dissabte i, al seu costat, Sergio Tejera que, com sempre, serà l’encarregat de portar el bastó de comandament en el centre del camp.

Sense baixes

L’Osasuna tindrà a tothom disponible de cara al duel. Dos futbolistes no es van exercitar ahir al mateix nivell que la resta, però sí que estaran disponibles per a Enrique Martín i, a més, s’espera que siguin titulars. Es tracta de Mikel Merino i de Kenan Kodro. Cal recordar que l’Osasuna juga habitualment amb cinc defensors, independentment de si actua a casa o lluny dels seus, en un sistema en el qua Oier i Javier Flaño són carrilers purs. Pugen i baixen la banda constantment i poden ser un perill per a Valentín i Mossa, que hauran d’estar ben atents.

El veterà Nino, a dalt, és el màxim perill d’un equip que també compta amb De las Cuevas, al centre del camp, un futbolista de gran qualitat que buscarà trencar la muralla comandada per Madinda.

L’Osasuna arriba de golejar a l’Oviedo, però abans de l’última jornada lliguera estava situat fora de la zona de promoció d’ascens a Primera. El seu triomf i la desfeta del Saragossa contra el Llagostera (6-2) van permetre que els navarresos es poguessin colar entre els sis primers classificats. Cal recordar que en el partit d’anada el Nàstic va aconseguir empatar a un gol, al Sadar, mentre que en el de tornada, a Tarragona, el resultat va ser d’1-0.

tracking