Diari Més

A buscar la cirereta

El CF Reus tanca a La Condomina un curs gloriós que decidirà el campionat de Segona B contra l’UCAM Murcia

A buscar la cirereta

A buscar la cireretaXavi Guix / CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un últim tràmit separa el CF Reus de les merescudes vacances després de l’ascens a la Segona Divisió. És el pas per La Condomina, on aquest vespre, a partir de les vuit, es posarà en joc el títol de campió de la categoria de bronze. Roig-i-negres i UCAM Murcia, els dos que han consumat el salt al futbol professional per la via ràpida, van segellar en un empat sense gols l’anada de l’eliminatòria a l’Estadi, diumenge. Natxo González reconeixia, a les acaballes de l’enfrontament, que «a aquestes alçades, tenint en compte allò que ens jugàvem i a les dotze del migdia, hem tractat de competir el millor possible, de no deixar-nos anar», i apuntava, tot i el 0-0, la «satisfacció per no haver encaixat» contra els de José Maria Salmerón. L’entrenador dels de la capital del Baix Camp desplaçarà fins a Murcia setze dels seus jugadors: Edgar Badia, Raúl Bernabeu, Cassamá, Dinis, Moyano, Angel Martínez, Miguel Marín, López Garai, Rafa, Colorado, Vítor, Ricardo, Fran Carbia, Ramon Folch, Edgar Hernández i David Haro formen part de la convocatòria. Tots ells estan citats a les instal·lacions del feu roig-i-negre a les set del matí. La plantilla va realitzar ahir el darrer entrenament del curs, que va concloure amb foto del bloc de l’ascens.

El duel a Reus ja va deixar mostra del joc del conjunt universitari, aspre i prou exigent davant un CF Reus que va tenir les millors oportunitats a les botes de Fernando Rodríguez i que n’esgotava l’última en una rematada de cap d’Ismael Moyano, contra el travesser. Avalat per un sistema defensiu que feia complicat batre Biel Ribas, l’UCAM Murcia competirà per aquest títol honorífic amb el punt de partida favorable d’un 0-0 a territori aliè. Els murcians han fet una crida a la seva afició, mobilitzada a les xarxes amb l’etiqueta #LlenarLaCondomina en el que serà el seu particular comiat a la Segona Divisió B. La cita arrencarà amb els roig-i-negres corresponent el gest que es va veure a l’Estadi, només fa tres dies, en forma d’un passadís de campions davant l’ascens assolit també pels homes de Salmerón.

Amb una història de tan sols 17 anys a les esquenes, l’UCAM Murcia va integrar-se en la competició de la Tercera Divisió al 1999, i feia el salt al bronze cinc temporades després, refundat i mitjançant la compra de la plaça. Quinze dies enrere, l’endemà que el CF Reus assolís l’objectiu del curs en desfer-se del Racing que dirigeix Pedro Munitis, els universitaris accedien a l’ascens a la Segona Divisió tot passant per sobre del Madrid Castilla, a què s’imposaven per un global de 4-3 a l’eliminatòria única. Un i altre són, de moment, els dos nous conjunts confirmats a la segona màxima categoria del futbol estatal, a l’espera que es resolguin els vencedors de la resta de rondes que es troben en marxa encara aquestes setmanes.

Gran potencial defensiu

En lliga regular, els murcians van embutxacar-se un total de 77 punts fruit de 22 victòries i onze empats. Anotaven 46 dianes en les 38 jornades disputades per les només 17 d’encaixades que els perfilaven, amb diferència, com l’equip menys golejat del grup quart. En aquest potencial defensiu veu l’UCAM Murcia la seva principal arma: Iván Aguilar, el millor artiller de Salmerón, acumula 11 gols i és vuitè al llistat de màxims realitzadors succeït, en dissetena posició, pel lateral Góngora, que n’ha fet un total de nou aquesta campanya. Biel Ribas i Escalona s’han alternat al llarg del curs sota pals, amb una participació lleugerament superior d’aquest segon, que completava 19 enfrontaments pels 17 en què Ribas ha custodiat l’arc del conjunt universitari.

El mateix dia i per carretera

La plantilla roig-i-negra pujarà a l’autobús avui a primera hora a l’Estadi per completar per carretera els gairebé 500 quilòmetres que separen la capital del Baix Camp i Múrcia. La comitiva del CF Reus emprendrà el viatge de tornada a casa directament un cop finalitzat l’encontre a La Condomina, sense fer nit. El duel posarà oficialment punt i final a la campanya per a jugadors i cos tècnic, que inicien el període de vacances abans del debut històric a la Segona Divisió.

tracking