Diari Més

Haro: «Em va passar pel cap la tristesa que havia viscut a L'Hospi fa dos anys»

L’autor del tercer gol al Sardinero i l’1-0 de l’ascens del CF Reus manté que «guanyar la lliga ens va fer confiar»

Haro: «Em va passar pel cap la tristesa  que havia viscut a L'Hospi fa dos anys»

Haro: «Em va passar pel cap la tristesa que havia viscut a L'Hospi fa dos anys»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Veure l’alegria de tanta gent per haver pujat em fa feliç». Són paraules de David Haro, artífex de dues de les quatre dianes que el CF Reus va anotar al llarg de l’eliminatòria única d’ascens a la Segona Divisió i l’únic que hi va veure porteria per partida doble. L’atacant de l’Ametlla del Vallès, que ha viscut aquesta com la seva primera campanya en roig-i-negre i manté contracte en vigor per la següent, recorda el del 0-3 al Sardinero com «un dels gols més importants de la temporada» i aquell, davant 17.800 espectadors, com «el partit que confirmava que estàvem fent les coses bé i ens donava moltes possibilitats de fer el salt». Sobre el primer que li va passar pel cap al desenllaç de la tornada a l’Estadi, que confirmava, diumenge passat, la consumació de l’objectiu gràcies a un 1-0 sorgit de les seves botes, no dubta: «la tristesa que havia viscut dos anys enrere amb L’Hospitalet. Pujar et canvia la vida i, en aquell moment, pensava que potser no hi hauria una altra oportunitat». El conjunt de la Feixa Llarga, on David ha recalat en dues etapes i amb què va disputar al curs 2013-14 també un play-off en direcció a la categoria de plata, concloïa la darrera eliminatòria amb un global de 2-1 favorable al seu rival, el Leganés, després d’haver-se desfet de Cádiz i La Hoya Lorca.

D’aquella experiència, el golejador de la promoció d’ascens roig-i-negra –els portuguesos Dinis Almeida i Vítor Silva van fer la resta de la feina–, es queda ara «la satisfacció d’haver-la pogut portar al positiu» a la capital del Baix Camp. En aquest periple a les files del CF Reus, hi ha trobat «una família que ha passat de tot durant l’any i al final ha complit un objectiu que ens ajudarà a cadascun de nosaltres» i, sobre la seva continuïtat a Reus, apunta que «el club encara ens ha de comunicar els seus plans per a la propera temporada». El més immediat, i amb el partit de tornada de la ronda de campions de Segona B contra l’UCAM Murcia pendent, «les vacances, fer un punt i a banda després de tot això».

El contacte amb l’afició

Haro era un dels jugadors més clamats al pas de la rua que, tot just fa cinc dies, recorria el centre de la ciutat en la celebració de l’ascens a la Segona Divisió. Carrer Monterols avall, i també durant la festa a la plaça Prim, aficionats l’aturaven per fer-s’hi una foto o demanar que els estampés l’autògraf a la samarreta. El punta barceloní, un dels tímids al vestidor roig-i-negre, confessa que «mai havia viscut una cosa similar, i aquestes coses se’m fan una mica difícils», i admet que «em costa destapar-me i penso, com és que em demanem fotos? No em sembla una cosa tan gran, al moment. Però veig tanta gent contenta per això i em fa molt feliç també a mi». L’atacant acabaria agraint, des del balcó del Palau Municipal i després de prendre part de la recepció que finalment l’Ajuntament oferia l’equip, l’empenta d’una afició que, com ell, té bona part de culpa de l’èxit roig-i-negres.

Mirant enrere, quan recorda el partit que, a l’Estadi i ja amb el 0-3 del Sardinero sota el braç, culminava les aspiracions del conjunt de la capital del Baix Camp, apunta que «mentre jugues, vas pensant, li vas donant voltes». «En el moment que marques, et sents bé: saber que tens quatre gols d’avantatge i que guanyes també la tornada et tranquil·litza», conclou. Ni ell ni tampoc la resta d’integrants de la plantilla no van arribar a dubtar mai de les seves opcions de colar-se a la disputa de la promoció d’ascens. «Al llarg de la temporada, fer play-off era gairebé una obligació, era innegociable», explica Haro, que manté que «en tot el curs, són molts els factors que s’han ajuntat per aconseguir això. Vam passar moments complicats i difícils, però sabíem que no podríem deixar passar una oportunitat com aquesta».

El millor partit del curs

«Va ser el millor partit de la temporada. El 0-3 ens va ajudar molt i, a la tornada a Reus, no vam veure perillar el resultat», afegeix el punta barceloní, sobre l’assalt al feu d’un Racing de què, en primer terme i després que el sorteig a Las Rozas en decretés l’emparellament, «vam pensar que seria complicat, però el fet d’haver quedat primers va ser importantíssim perquè ens va fer creure-hi encara més, i ens va donar la inènrcia». L’equip de la capital del Baix Camp disputarà aquest dimecres, a partir de les vuit del vespre, l’encontre de tornada contra l’UCAM Murcia després d’haver segellat en empat sense gols l’anada, que es va viure diumenge passat a les instal·lacions de l’Estadi com un partit sense història i preàmbul del període de vacances que prepararà el vestidor per afrontar un curs més matiner –i exigent– a la Segona Divisió. El club encara no ha acabat de lligar a on desplegarà l’stage de pretemporada, tot i que té previst tornar a la feina a principis del mes de juliol, en paral·lel a la confecció de la plantilla, que s’allargarà fins el desenllaç del mercat, tal com va apuntar en una compareixença, dilluns passat, el president Llastarri.

tracking