Diari Més

Josep Maria Andreu: «Tenim l'oportunitat de reviure el somni de fa deu anys»

El Nàstic rebrà demà l’Alabès sabedor que, si guanya i el Leganés no venç el Mirandés, serà equip de Primera Divisió

Vicente Moreno, donant instruccions als seus jugadors durant l'entrenament d'aquest dimarts a l'annex del Nou Estadi.

Josep Maria Andreu: «Tenim l'oportunitat de reviure el somni de fa deu anys»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nervis, emoció, inquietud, il·lusió... Són alguns dels adjectius que descriuen el que sent ara mateix l’afició d’un Nàstic de Tarragona que és molt conscient que demà pot ser equip de Primera Divisió.

Molts d’aquests sentiments són els que està vivint Josep Maria Andreu, president del Consell d’Administració del Nàstic, el qual no veu el moment que arribi el partit contra l’Alabès, de demà a partir de dos quarts de nou de la nit. En declaracions al Diari Més, el màxim responsable de l’entitat grana detallava que «estem vivint un moment històric i hem de gaudir-lo». Andreu és ben conscient que serà vital que l’afició pugui ajudar a l’equip des del primer minut i, fins i tot, abans de començar l’enfrontament, ja que «l’afició serà el nostre jugador número 12».

Andreu és coneixedor que demà pot ser un dia més que històric per als interessos de l’entitat, ja que tornar a la màxima categoria seria una fita meteòrica a tots els nivells, tant esportiu, com social i, sobretot, econòmic, ja que el deute de cinc milions d’euros desapareixeria per complet. Per tots aquests motius, Andreu va apuntar que «dissabte tenim l’oportunitat de reviure el somni de fa deu anys i veure el Nàstic a Primera». Tot i això, el camí no serà gens fàcil, ja que, segons manifestava el president, «l’Alabès no posarà les coses fàcils, però nosaltres hem de guanyar».

També es mostrava ahir prudent Sergio Tejera. El migcampista, sobre el fet que la seva fos l’última roda de premsa d’un jugador del Nàstic a Segona Divisió, va dir que «és una possibilitat. Tenim a les mans aconseguir el nostre somni, però estem tranquils, amb moltes ganes que arribi el partit». La clau, segons el futbolista és «centrar-nos a guanyar el nostre partit perquè, si no ho fem, està clar que no tenim cap opció d’aconseguir l’ascens. Després, ja mirarem que fa el Mirandés». «Passi el que passi, l’equip ha fet una gran temporada i, si no pugem directes, hi ha uns play-off preciosos», va afirmar rotundament.

Sobre el rival de demà, va opinar que «crec que l’Alabès és un molt bon equip, el més complicat de la categoria. Voldran ser campions de Lliga. Vindran al màxim, però crec que dissabte ens donaran guerra».

Sense Aburjania

Vicente Moreno està acabant de preparar el partit de demà, pel qual no podrà comptar amb dos futbolistes com són Fabrice Ondoa i Giorgi Aburjania, ambdós convocats amb les seves respectives seleccions. Ondoa no és habitual a les alineacions, però el georgià sí que ho és, amb què el tècnic haurà de refer l’onze per buscar-li un substitut.

A la porteria del Nàstic no hi ha cap dubte, ja que Manolo Reina serà el titular i, en defensa, tot i que Gerard Valentín no ha entrenat al cent per cent durant tota la setmana, arribarà bé al duel i serà titular. A la banda esquerra, Mossa i, a l’eix, Daisuke Suzuki i Xavi Molina. Sergio Tejera i Lévy Madinda seran els escollits al centre del camp mentre que, per davant, Lobato i Naranjo apareixerien a les bandes, amb Emaná a la mitja punta, endarrerint la seva posició per poder deixar el lloc de davanter centre a Aníbal Zurdo. El punta arribarà amb la moral molt alta, ja que va ser l’autor del tercer gol a Lugo, en la golejada del Nàstic del passat diumenge.

Pel que fa a l’Alabès, els vitorians arribaran al Nou Estadi amb la feina feta. L’únic que els motivarà és intentar sumar un punt que els doni el lideratge definitiu de Segona, ja que els aportaria un benefici econòmic. Per la resta, els entrenaments dels vitorians han estat més aviat una festa, més que merescuda després del seu ascens a Primera.

Es preveu que l’Alabès arribi al Nou Estadi amb l’alineació més competitiva possible, i amb un centre del camp molt poblat per intentar contrarrestar el joc dels de Vicente Moreno. A dalt, Toquero és el màxim perill dels vitorians, mentre que per banda dreta Kiko Femenía intentarà trencar la defensa tarragonina.

tracking