Diari Més

«No concebeixo gaudir sense patir»

Vicente Moreno, entrenador del Nàstic, buscarà la victòria aquest vespre contra l’Osasuna amb el dubte de Gerard Valentín

Vicente Moreno, concentrat, aquest diumenge davant del Mirandés.

Vicente Moreno: «Falten sis partits, per què renunciar a guanyar-los tots?»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense temps per a poder respirar, la Segona Divisió continua endavant i ofereix una jornada intersetmanal, en la qual el Gimnàstic de Tarragona haurà de rebre aquest vespre, a partir de dos quarts de nou, l’Osasuna. És l’avantpenúltima jornada de la categoria de plata, la qual es presenta apassionant, amb enfrontaments, com el dels tarragonins, que poden resultar gairebé definitius en la lluita per l’ascens a Primera Divisió.

Els homes de Vicente Moreno s’enfronten a l’Osasuna en un duel crucial de cara a les aspiracions d’ambdós conjunts de jugar a la màxima categoria del futbol espanyol la temporada 2016-17. Després de l’espectacular victòria a La Romareda d’aquest diumenge, el Nàstic s’ha situat en una posició immillorable per seguir endavant amb el somni. Tercers a la classificació, els catalans sumen 64 punts, pels 65 del Leganés i els 68 de l’Alabès, actualment els dos equips que ocupen places d’ascens directe i que tenen tota la pressió al damunt.

Cap d’aquests dos equips apareixia com a favorit per ascendir a Primera, igual que un Nàstic que, de guanyar avui, se situaria amb 67 punts i en zona d’ascens directe. Seria fer un pas de gegant cap a un objectiu que no fa gaire es presumia com a impensable i que, dia rere dia, s’ha convertit en una realitat.

Un dels màxims responsables d’aquest èxit, Vicente Moreno, va ser l’encarregat de valorar ahir el partit que avui paralitzarà completament Tarragona. El valencià sap que no ha estat un camí de roses el que ha portat els seus a ser on són, i va deixar ben clar que «no concebo gaudir sense les seves dosis de patiment. Ambdues coses van de la mà». I és que poc temps ha tingut Moreno per gaudir de les victòries, ja que sempre hi ha hagut un partit d’immediat que l’ha obligat a preparar la següent cita amb la màxima immediatesa.

Presumiblement, només hi haurà un canvi a l’onze inicial, respecte el que l’entrenador del Nàstic va presentar, diumenge passat, a La Romareda. Aquesta variació estarà obligada per les molèsties que van obligar a Gerard Valentín a abandonar el terreny de joc quan va sentir unes molèsties. Moreno va decidir apostar per Iago Bouzón en el carril dret de la defensa i, si no passa res estrany, serà el gallec l’encarregat d’ocupar aquesta demarcació. Vicente Moreno va contestar sobre la possibilitat que Jordi Calavera, que no juga des del gener, pogués cobrir aquesta baixa: «Jordi és qui ocupa aquesta posició específica, però ho té complicat perquè porta molt de temps sense jugar».

També té algunes molèsties Lévy Madinda, tot i que el futbolista gabonès va realitzar ahir gairebé la totalitat de l’entrenament amb la resta de companys i hauria d’estar preparat per competir i sortir com a titular en un duel tan transcendental com el que enfrontarà els tarragonins a l’Osasuna. Sobre el rival, Moreno assegurava que «no sé quin plantejament farà. És un equip difícil de superar, un equip que a mi m’agrada molt. Juga amb molta intensitat, i conec el seu entrenador».

L’entrenador del Nàstic sap que l’afició té un paper clau en el duel d’avui i, en aquest sentit, va destacar que «necessitem l’ajuda de la gent i esperem que ens continuïn empenyent», tot afegint que «crec que, avui en dia, som un molt bon equip de Segona Divisió». Vicente Moreno no es mostrava preocupat pel fet d’haver de jugar tres partits en tan sols vuit dies, ja que, tot i que «és un hàndicap a nivell físic, a nivell mental tots tenim coses per les quals il·lusionar-nos, i el cap pot amb tot això».

A l’entrenador del Nàstic se li va escapar un desig ocult, una petició que tenen molts dels socis i seguidors que han confiat en l’equip des del primer moment. «A veure ens juguem a la penúltima o a l’última jornada l’ascens directe», va detallar. Anar a Lugo amb l’ascens per disputar-se, és un somni que alguns han tingut, i que ara pot ser una realitat.

L’entrenador del Nàstic formaria l’onze amb Reina a la porteria; Iago Bouzón, Daisuke Suzuki, Xavi Molina i Mossa en defensa; Lévy Madinda i Sergio Tejera en el doble pivot; Emaná, Lobato i Aburjania a la línia de mitges puntes; i José Naranjo com a màxima referència ofensiva.

Pel que fa a l’Osasuna, l’equip navarrès es plantarà al Nou Estadi, amb gairebé tota seguretat, amb un 5-4-1, una formació força habitual en el que va de temporada. En aquesta, Nauzet estaria sota pals, i els cinc defensors serien Oier, Unai García, Miguel Flaño, David García i Javi Flaño. A la medul·lar, Merino i Manuel per darrere, amb De las Cuevas i Torres buscant sorprendre entre línies. Nino serà l’home més avançat.

tracking