Diari Més

Natxo González: «És una eliminatòria atractiva i difícil, 180 minuts històrics»

El tècnic ja treballa per enfrontar-se a «un club important al futbol espanyol» amb «la millor preparació»

Natxo González: «És una eliminatòria atractiva i difícil, 180 minuts històrics»

Natxo González: «És una eliminatòria atractiva i difícil, 180 minuts històrics»XAVI GUIX/ CF REUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador roig-i-negre Natxo González coneixia ahir, enmig de la jornada de descans setmanal després del 0-1 contra el Cornellà i des de Cambrils, el nom de l’oponent amb què s’haurà de veure les cares en aquest camí a la Segona Divisió A. «Era, simplement, una de les opcions que hi havia i ara ja està resolt: sabem qui serà el rival i ens toca recabar tota la informació possible, analitzar-la i preparar el partit». El tècnic vitorià, de fet, limitava la pausa posterior al campionat de Lliga únicament al matí per, un cop amb el sorteig celebrat, tornar als despatxos i reprendre la feina concentrat de ple en aquesta eliminatòria davant el Racing de Santander que dirigeix Pedro Munitis.

Entre les idees que, a priori, creuaven la ment del titular de la banqueta del CF Reus, «la història d’un club que ha estat important al futbol espanyol. Em ve al cap, com a tothom, el bagatge a Primera Divisió, a Segona». Per tot plegat, i també per allò que el conjunt de la capital del Baix Camp posa en joc en aquest segon intent consecutiu d’assolir el salt al futbol professional, Natxo González espera «dos partits interessants i intensos que donaran lloc a una eliminatòria atractiva però que alhora segurament serà força difícil».

El factor emocional en joc

L’ordre d’extracció de les boles pot beneficiar en part uns roig-i-negres que jugaran la tornada davant la seva afició, a un Estadi acostumat a la victòria. Sobre la feina que resta per davant i que ha de servir per preparar l’èxit en els propers quinze dies, el tècnic destacava ahir que «a nivell futbolístic, cal que estudiem acuradament el rival i el seu futbol, veure els punts forts i aquells per on pot ser més dèbil, i treballar sobre aquesta base».

El cos tècnic del CF Reus, de fet, havia estat avançant feina en aquest sentit al llarg de les darreres setmanes i, tant en l’última com en la penúltima jornada, alguns dels seus membres s’havien desplaçat per enregistrar partits d’hipotètics contrincants al play-off. I és que Natxo, que rebutjava ahir pronunciar-se encara sobre els principals obstacles que el Racing de Santander posarà en el periple roig-i-negre a la categoria de plata, sí que destacava la importància de la preparació dels encontres «a nivell emocional».

«En aquest sentit, aquesta no serà una setmana igual que la resta», concretava l’entrenador, que apuntava que «es tracta de 180 minuts que poden ser històrics i cal que els preparem de la millor manera possible». Natxo González, que no amaga la il·lusió per la disputa d’aquest segon play-off a Segona Divisió consecutiu, i que és també el segon que disputa la primera plantilla del CF Reus des de la fundació de l’entitat, demanava ahir «calma» pocs minuts després que els aparellaments quedessin segellats al sorteig a la Ciutat del Futbol de Las Rozas i mantenia que «ens queda molta feina per davant».

Després que el gol de Ricardo Vaz a Cornellà i l’empat del Vila-real B en la visita al terreny de joc de l’Espanyol B deixés en mans roig-i-negres el títol de campions del grup tercer de Segona B, aquesta és la tercera Lliga que Natxo González s’embutxaca en la seva trajectòria com a tècnic. El de Vitòria ja va assolir la fita anteriorment al capdavant de la banqueta del Sant Andreu i a la de l’Alavés.

Munitis apel·la a l’afició

Per la seva banda, l’entrenador del Racing de Santander, Pedro Munitis, explicava sobre el duel amb el CF Reus que «resultarà molt igualat perquè és un rival potent però ens hem preparat durant tota la campanya per al play-off. Serà molt important el suport dels seguidors, que ens ajudaran a aconseguir l’objectiu».

tracking