Diari Més

Taules amb regust a poc

El Nàstic empata sense gols contra el líder tot i jugar una hora amb un jugador més

Emaná lluitant per la possessió de la pilota.

Taules amb regust a pocCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gimnàstic de Tarragona i Leganés signen taules en un duel vibrant, en el qual els madrilenys han jugat una hora amb un futbolista menys i han acabat perdent el temps necessari per poder signar un punt amb sabor a glòria per a ells i a poc per als tarragonins.

Finalment, Vicente Moreno ha aposat per ubicar a Ferran Giner a l’extrem esquerre, deixant Suzuki a l’eix de la defensa. La resta de l’equip, idèntic al de les darreres jornades, amb Valentín i Molina en defensa, Tejera, Madinda, Aburjania i Lobato en el centre del camp i Emaná i Naranjo més avançats. L’africà més en punta i Naranjo partint des de l’esquerra.

Li ha funcionat perquè el control total de la primera meitat ha estat local. Ha passat absolutament de tot durant aquests 45 minuts. Un penal, una expulsió, un travesser... Tot, menys gols, que és el que mana en el món del futbol.

Ha començat avisant Archille Emaná, amb una jugada personal als tres minuts que, en passar-la cap al darrere, no ha trobat un bon soci amb Aburjania, que no ha pogut connectar amb claredat. La primera acció de perill real ha esta la del penal. Valentín ha entrat per banda dreta i ha marxat embalat cap al punt de penal. El segon home del que volia marxar li ha fet penal. Ha estat César. Emaná s’ha col·locat l’esfèrica, s’ho ha pensat, però l’ha enviat als núvols.

No passa res, ja que el Nou Estadi sabia que quedava un món per endavant. Així, el Nàstic ha continuat insistint, amb l’ajuda d’una afició incansable. Ha donat l’ensurt, però, Gabriel, en el 29’, en una jugada enrevessada, en la qual el davanter del conjunt madrileny s’ha trobat amb l’esfèrica als peus a dos metres de la porteria, i ha disparat horrible, topant amb el travesser. I, dos minuts després, ha arribat l’acció del partit. Ínsua s’ha adormit a l’hora de treure una pilota i li ha robat la cartera José Naranjo. El punta ha marxat en direcció a la porteria de Serantes, però el central l’ha agafat per darrere, impedint la seva progressió. Ha disparat Naranjo, però Serantes ha atrapat. L’àrbitre ha expulsat el defensor visitant. La falta l’ha xutat Tejera, i ha acabat a córner, gràcies a una gran intervenció del meta visitant.

També ha topat amb la fusta el Nàstic. En aquest cas ha estat en el 42’. José Naranjo, arribant des de l’esquerra, ha buscat l’escaire, i s’ha topat amb la creueta.

En el segon acte, els tarragonins també han estat protagonistes. Contra deu homes, els de Vicente Moreno han pres consciència de la importància que tenia trobar-se amb el gol aviat. Ho ha entès a la perfecció Vicente Moreno, qui ha tornat a donar l’alternativa a De la Espada, qui ha substituït Lobato. Feia moltes setmanes que l’illenc no participava, i el Nou Estadi el va acollir amb moltes ganes.

El partit s’ha tornat en un monòleg, en el qual el Nàstic tenia tancat al rival a la seva pròpia àrea i el Leganés, líder de Segona Divisió, es dedicava a perdre temps. L’àrbitre ho ha permès tot perquè els madrilenys esgarrapessin segons en una acció i en una altra. Es desesperava per segons el Nàstic, que veia com passava el temps i no trobava un gol que el situava en ascens directe. Finalment, no ha pogut ser, i el Nàstic s’ha hagut de conformar amb un empat que no ha deixat satisfets els locals, però sí als visitants.

tracking