Diari Més

El CBT no planificarà la pròxima temporada si no té notícies de la subvenció municipal

Si els braus no aconsegueixen l’«estabilitat» que reclamen, podrien haver de renunciar a jugar a LEB tot i l’espectacular temporada realitzada

CBT Ferran Torres

El CBT no planificarà la pròxima temporada si no té notícies de la subvenció municipalJC Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona continua amb el llum d’alerta encès, ja que no troba solució a una problemàtica que té pinta de tornar a convertir-se en el culebrot de l’estiu. L’entitat tarragonina reclama uns diners que, segons ells, els ha promès l’Ajuntament, però no troba cap resposta, ni afirmativa ni negativa.

De fet, la situació econòmica ha portat a problemes en l’esportiva, ja que l’entitat blava ha paralitzat qualsevol negociació que tingui a veure amb la planificació de la temporada vinent. El club cebetista, segons paraules de la seva presidenta, Loli Salas, busca una «estabilitat» per part del consistori. Aquesta «estabilitat» passaria perquè, segons el club, tinguessin la certesa de cobrar la subvenció de 195.000 euros que van percebre la 2014-15. De moment, han aconseguit que l’Ajuntament els pagui una de les dues subvencions, la de 165.000 euros. L’altra, segons va confirmar a aquest diari la presidenta, la de 30.000 euros, «està compromesa per l’alcalde».

El problema és que «seguim sense tenir notícies de l’alcalde Ballesteros, que és qui ens ha de solucionar el problema». Des del club apunten que l’antic regidor d’Esports i actual regidor dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, també va estar present en les reunions on el consistori s’hauria compromès a abonar aquests 30.000 euros. Aquesta és la quantitat que actualment deu el CBT a la Federació Espanyola de Bàsquet i, en cas de no percebre-la del consistori, s’executaria l’aval presentat pels directius, els quals haurien de respondre.

Les renovacions i els fitxatges

A banda d’haver de pagar els diners de la seva butxaca, la Junta Directiva està molt preocupada pel fet que no es veu en condicions de començar a negociar les renovacions dels jugadors. «No tenim la certesa de què serà de nosaltres la temporada vinent i, per això, no podem fer cap pas ara mateix», es lamenta Loli Salas, qui deixa ben clar que «nosaltres farem tot el possible per reunir-nos amb l’Ajuntament fins el final, però el que no podem fer és seguir endavant amb tot sense una estabilitat que creiem lògica. Ja hem renunciat a la subvenció que percebíem fa uns anys, de 453.000 euros perquè enteníem que amb la situació econòmica actual, era inviable. Però demanem, almenys, que se’ns respecti el que se’ns va dir en la darrera reunió».

Aquesta situació contrasta amb l’espectacular final de temporada que va realitzar el club cebetista, que va aconseguir arribar a les semifinals del play-off d’ascens a LEB Or. Tarragona es va bolcar completament amb l’equip i encara està molt calenta la unió entre ambdós.

Operacions tan importants com la renovació de Ferran Torres, David Mesa o David Fernández, o la possible continuïtat de Diego Gallardo, sempre cedit pel Sevilla, són a l’aire, pendents que el CBT rebi alguna resposta del consistori. Si no la reben, potser s’hauran de replantejar la pròxima temporada.

tracking