Diari Més

Giner o Suzuki substituiran el sancionat Mossa per rebre el líder

L’extrem va jugar la segona part d’Almeria en el lateral, però el perill per bandes del Leganés fa guanyar opcions al japonès

Daisuke Suzuki, entrenant amb el Nàstic.

Daisuke Suzuki, entrenant amb el Nàstic.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferran Giner o Daisuke Suzuki. Daisuke Suzuki o Ferran Giner. Aquesta és la qüestió. La baixa de Mossa aquest diumenge en el lateral esquerre motivarà que Vicente Moreno hagi de reconvertir algun dels seus futbolistes per jugar en aquesta demarcació, ja que a banda del mateix Mossa no hi ha cap lateral esquerre específic. Sí que n’hi va haver un fins el mes de gener, però Mousa va marxar cedit a l’Olot, a la recerca dels minuts que creia que li pertocaven.

Mossa no podrà jugar per sanció, ja que contra l’Almeria, a l’estadi de los Juegos Mediterráneos, va veure la desena cartolina groga de la temporada. Coincideix que en el primer cicle d’amonestacions, el lateral tampoc va poder jugar contra el mateix equip, però a terres madrilenyes.

Són dues les opcions que està meditant Vicente Moreno per actuar en el carril esquerre de la defensa. Una és la que tothom parla i que, en principi, seria la més lògica. Es tracta de Ferran Giner. El valencià va jugar 45 minuts a Almeria aquest dissabte, i se’n va sortir força bé. El futbolista va jugar tota la segona meitat, ja que Mossa tenia una targeta que, en qualsevol moment, podia motivar que el seu equip es quedés amb deu futbolistes sobre la gespa en una acció puntual. El tècnic del Nàstic no va voler assumir aquest risc, i va donar entrada a un Giner que ha tingut poc protagonisme aquesta temporada.

El 21 del Nàstic és extrem d’origen, però no és una posició estranya per a ell la de lateral esquerre. La passada temporada, a Segona B, ja va disputar alguns enfrontaments en aquesta demarcació, amb bons resultats. Vicente Moreno confia plenament en ell, i el jugador es mostra més que preparat pel repte que li ve. «Ja he jugat partits com a lateral, m’hi trobo molt bé i, ara, és qüestió de la confiança que em doni l’entrenador», explicava ahir el futbolista, qui recordava que «puc jugar com a extrem i com a lateral. L’entrenador m’ha explicat els conceptes defensius des de la sortida de Mousa».

La decisió per a Vicente Moreno, però, no serà gens senzilla. Ubicar a Giner en el carril esquerre de la defensa seria el més just i, segurament, funcionaria a la perfecció, però hi ha altres aspectes que preocupen. La vocació ofensiva de Giner motiva que s’hagi d’anar amb peus de plom, ja que el Leganés no és un equip precisament senzill.

Les bandes del conjunt madrileny són molt perilloses, i s’haurà d’estar molt atent a la verticalitat dels futbolistes que actuen a les ales. Szymanowski i Omar s’han destapat com dos dels millors futbolistes de la Segona Divisió, i són els encarregats de portar el perill ofensiu per l’exterior. Per aquest mateix motiu, el Nàstic també podria sortir a jugar amb un futbolista de perfil completament diferent al de Giner. Es tractaria de Daisuke Suzuki.

El japonès ja ha actuat de lateral dret, complint a la perfecció, a l’eix de la defensa, jugant de forma notable, i ara només li falta fer-ho per l’esquerra. La seva contundència pot ser un fet clau en l’elecció final de Vicente Moreno.

tracking