Diari Més

Moral per a una segona fita històrica

El CF Reus repetirà ‘play-off’ a Segona A i afronta la jornada 38 amb el repte d’arribar-hi com a campió de grup

Moral per a una segona fita històrica

Moral per a una segona fita històricaXAVI GUIX/CF REUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gol d’Edgar Hernández al 86’ de la cita amb l’Olímpic ho va decidir així: hi haurà play-off, el segon de consecutiu que afronten els roig-i-negres i el segon, també, a la història del CF Reus com a aspirant a ocupar un lloc a la categoria de plata. L’atacant de Gavà, que ja havia anotat el gol que donava accés als setzens de Copa del Rei contra l’Atlético de Madrid, repetia transcendental diana certificant la classificació matemàtica per la disputa d’una altra promoció d’ascens a Segona A. Brindava l’1-0 als Redblacks i als més de 4.000 aficionats que omplien el feu de la capital del Baix Camp en una de les millors entrades de la temporada, empesos per la campanya #tothomalestadi i recompensats amb una victòria més que valuosa. El pitxixi roig-i-negre mantenia, a més, l’equip enganxat a la lluita pel lideratge, ara compartit amb un Vila-real B que compta idèntics 70 punts però viurà el desenllaç de curs amb l’assegurança de vida que suposa el goal average general a favor. El títol de campions de grup és, de fet, l’única –i no poc important– fita que els homes de Natxo González posaran en joc en la jornada 38, de visita al Cornellà de dos dels seus emblemàtics ex, el capità Sergi Masqué i Ñoño, part i artífex de la victòria amb què els barcelonins arrabassaven el lideratge al CF Reus arribat l’equador de la campanya.

A Reus, ningú no perd de vista l’horitzó inicial, i la classificació per al play-off no rebaixa un pèl l’exigència al pas pel municipal de Cornellà. De fet, a la seva gespa es decidirà el veritable objectiu amb què arrencava per als roig-i-negre la 2015-16: una primera plaça que faciliti el salt al futbol professional. Per a aconseguir-lo, el conjunt de la capital del Baix Camp està obligat a sumar el premi íntegre i esperar la relliscada del Vila-real B que, si bé no ha deixat el lideratge des que l’estrenés a final de la primera volta, completarà l’any amb menys regularitat de la que voldria.

La lluita pel «segon objectiu»

«Hem aconseguit el primer objectiu, que és classificar-nos, i ara buscarem el segon, lluitar pel primer lloc. No depenem de nosaltres sinó del Vila-real B. Queda una jornada i tot pot passar. Atacarem l’objectiu i veurem si podem aconseguir-lo», explicava Natxo González amb l’1-0 contra l’Olímpic a la butxaca. Sobre la situació del Cornellà –que ja no té opcions de colar-se al play-off, ni per tant res rellevant a guanyar o perdre en la darrera cita davant el CF Reus–, deia que «han fet una bona temporada i voldran acabar-la guanyant al primer classificat i aconseguint una victòria per als seus. No esperem que sigui fàcil, ningú no ho espera». El tècnic lloava la «bona gestió de les emocions» dels seus, parlava de «futbol de veritat» a l’Estadi, insistia en assegurar que «el futbol ha estat just» amb la victòria roig-i-negra i agraïa la presència als milers de seguidors per la darrera empenta a l’equip en direcció a la classificació matemàtica.

Multitud d’escenaris possibles

Pel que fa a allò que està lligat, aquest segon play-off a Segona A de la història, els escenaris que s’obren al CF Reus dependran de la consecució de la primera plaça, de si es manté segon o de si un improbable èxit de l’Hèrcules sumat a una derrota al terreny de joc del cornellà servís als alacantins per desbancar-los de la posició que ara ocupen. Al grup primer, el Racing de Ferrol –rival de la temporada anterior– intentarà tornar a provar el canvi de categoria com a campió, amb 73 punts i dos per davant de Racing i Tudelano, tercer i quart respectivament, a una zona de privilegi que tanca el Logroñés amb 66 punts i a nou del cinquè. Similar és la situació a un grup segon on el Barakaldo ostenta el lideratge amb 79 punts però amb només dos d’avantatge sobre el Madrid Castilla, que és segon i precedeix el Toledo, amb 62 punts i un per damunt d’un Socuéllamos amenaçat pels 60 del Real Unión Irún. Finalment, al grup quart, l’UCAM Murcia sí que té el primer lloc matemàticament lligat, amb 74 punts i sis per damunt del Real Murcia, que al seu torn manté un de distància amb el Sevilla Atlético i vuit amb un Cadis que és quart i que tanca una zona de play-off de què no sortirà ni entrarà cap equip en la darrera jornada de Lliga. Tot dependrà del resultat a Cornellà, i del dels rivals directes.

tracking