Diari Més

El CBT esclata per la passivitat de l'Ajuntament en pagar la subvenció

El club es queixa que encara ha de cobrar 30.000 euros, que són els que deu a la Federació Espanyola de Bàsquet

El pavelló del Serrallo va respondre durant el 'play-off'. El CBT espera que ara l'Ajuntament també ho faci.

El CBT esclata per la passivitat de l'Ajuntament en pagar la subvencióJC Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona ja no pot més i ha explotat per passivitat que, segons l’entitat tarragonina, existeix per part de l’Ajuntament envers ells. Els del Serrallo han cobrat 165.000 dels 195.000 euros que tenien pactats amb el consistori en concepte de subvenció, però encara manquen 30.000 euros que són, alhora, els que el club deu a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). Si no els cobren, la FEB executarà l’aval dels directius, els quals s’hauran de fer càrrec de pagar aquesta quantitat.

Temporada rere temporada, sembla que el CBT i el consistori visquin en dos mons diferents. Mentre el club se supera cada any i va aconseguint fites esportives que semblen impensables, l’Ajuntament es dedica a posar traves que motiven que els estius es converteixin en interminables per motius econòmics, els quals fan que el club sempre hagi d’anunciar sobre la botzina si juga en una categoria o una altra. O sigui, que allò que el CBT aconsegueix per mèrits esportius, no està en consonància amb la implicació del consistori.

La presidenta del club tarragoní, Loli Salas, assegura que ja no pot «més». En declaracions a aquest diari, la màxima mandatària de l’entitat blava es lamenta que «no hi ha cap interlocutor a l’Ajuntament. En cinc anys que porto a la presidència han passat cinc regidors d’Esports». Si el CBT no rep de forma immediata els 30.000 euros podria replantejar-se la seva situació i la seva participació a LEB Plata. «Estem farts que cada any passi el mateix. Aquesta temporada, a més, és més greu, ja que ningú ens dóna cap explicació», es lamenta Loli Salas, la qual detalla que «el compromís del consistori era de subvencionar-nos amb 453.000 euros. Entenem que la situació actual no ho permet i, per aquest motiu, vam acceptar els 195.000, però encara ens queda una quantitat important per percebre».

El deute

D’aquests 195.000 euros, 125.000 serveixen per pagar una part del deute històric de l’entitat, 30.000 per al Patronat Municipal d’Esports pel manteniment de les instal·lacions, 30.000 per a la Federació Espanyola de Bàsquet, i els 10.000 restants per al club.

Loli Salas reclama «poder parlar amb l’alcalde, ja que sembla que ell és l’únic que ho pot solucionar». La presidenta ja ha mantingut alguna trobada amb Maria Isabel Negueruela, regidora d’Esports de l’Ajuntament, tot i que, segons Salas, «ens ha demanat temps. Ho entenem, perquè porta poc temps al càrrec, però nosaltres necessitem algú que ens solucioni el problema».

«Demanem estabilitat d’una vegada per totes, no és tant», exclama la presidenta del CBT, la qual no té gaire esperances que el problema es pugui solucionar de forma immediata. «Només demanem que ens atengui l’alcalde, que és qui ens pot solucionar la problemàtica», sentencia Salas, qui es lamenta del fet que el batlle no assistís a cap partit del play-off d’ascens a LEB Or.

Els 30.000 euros són, segons asseguren des del CBT, una subvenció diferent a la dels 165.000, una promesa personal de l’alcalde Ballesteros que, des de l’entitat, esperen que acabin arribant el més aviat possible.

tracking