Diari Més

Al brasil s'acostuma a entrenar una hora

Danilo Silva, d’Art Sports Management, ha passat uns dies a Tarragona

Danilo Silva ha passat uns dies a Tarragona.

Al brasil s'acostuma a entrenar una horaVicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recorden Gilberto Ribeiro, futbolísticament conegut com a Gil? Va ser un futbolista que va deixar bones sensacions en la darrera temporada del Gimnàstic de Tarragona a Primera Divisió, un jugador que no va fer arrels a la ciutat, però que és recordat per molts dels que van viure una de les èpoques daurades de l’entitat.

Art Sports va ser l’agència que va encarregar-se de portar el jugador al Nàstic. Un dels màxims exponents a l’empresa, Danilo Silva, ha passat uns dies a Tarragona. I és que el brasiler està contactant amb els principals clubs espanyols per si algun dels seus jugadors els pot reforçar durant aquest mercat d’estiu. «He vingut a Tarragona per reunir-me amb la directiva del Nàstic, per veure què poden necessitar de cara a la pròxima temporada», explica el representant, el qual també s’ha reunit amb dirigents del Girona, de Segona Divisió.

Danilo Silva no només ha vingut a Catalunya per portar algun jugador, sinó que també ho ha fet per aprendre de la metodologia de treball d’alguns equips, ja que «Art Sports és una empresa esportiva que es dedica a l’assessorament de futbolistes. Tenim més de 60 jugadors, i ens dediquem majoritàriament al futbol base. La nostra feina és una mica diferent a la de la resta dels agents, ja que nosaltres fem assessorament de les carreres dels futbolistes. Fem que els jugadors cursin anglès o realitzin treballs específics amb preparadors».

Art Sports té una gran relació amb un històric del futbol brasiler com és el Corinthians. «Luciano, Ángel Romero, Guilherme, o Mineiro són alguns dels futbolistes que assessorem, jugadors de gran nivell que poden jugar a bons equips d’Europa perfectament», tot i que hi ha d’altres jugadors en el futbol espanyol que també formen part d’Art Sports, com Petros, un dels jugadors més destacats aquesta temporada amb el Betis. Un dels traspassos més importants del passat mercat d’hivern va anar a càrrec de l’empresa, com va ser el de Malcom al Girondins de Bordeus, per una xifra propera als vuit milions d’euros.

La metodologia

A Danilo li agrada molt venir de tant en tant a Espanya perquè «viatgem per Europa per conèixer la dinàmica de treball d’alguns equips, i després l’apliquem al Brasil, on els jugadors acostumen a entrenar només una hora, i després tenen tot el dia lliure. Nosaltres estem intentant canviar aquesta forma de veure el futbol». Ell coneix perfectament també l’altra cara de la moneda, la del fracàs. Creu que són futbolistes, però sap que no han quallat a la Segona Divisió Giva i Mosquito, que van jugar al Llagostera, arribats del Brasil: «Són bons futbolistes, però no estaven a un alt nivell al Brasil», manifesta.

El futbol està canviant, segons el parer de Danilo Silva, i els clubs espanyols, ja sigui per motius tècnics o econòmics, estan confiant més en el futbolista nacional. En aquest sentit, el brasiler deixa clar que «hi ha hagut uns anys en què els equips espanyols han deixat d’enfocar-se en el mercat sud-americà. Ara s’estan centrant més en el treball tàctic».

tracking