Xavi Molina situa el Nàstic en ascens directe

Un gol del canongí, a cinc minuts del final, desferma l'eufòria en un duel en el qual Naranjo avança els tarragonins i els locals igualen en un clar fora de joc

Abu Naranjo

Xavi Molina situa el Nàstic en ascens directeLFP

El Gimnàstic de Tarragona s’eleva a posicions d’ascens directe a Primera Divisió després d’una victòria, més que suada, davant de l’Almeria a l’Estadi de los Juegos Mediterráneos. Els tarragonins, que només han disparat a porteria en els dos gols, s’han avançat gràcies a una diana de bella factura de Naranjo, en el primer acte. Els andalusos, però, han reaccionat i, amb un gol en clar fora de joc, han situat l’1-1 al descans. A cinc minuts del final, Xavi Molina ha pujat als núvols per rematar un córner servit per Muñiz, per situar un 1-2 que fa somiar encara més a un Nàstic que comença a veure clar que pot jugar la pròxima temporada a la màxima categoria del futbol espanyol. La nota negativa de l’enfrontament és que Jean Luc s’ha hagut de retirar del terreny de joc per un fort cop al cap.

No s’ha trobat excessivament còmode el conjunt tarragoní durat la primera meitat. Els andalusos han demostrat més empenta, però els de Vicente Moreno han tingut el partit controlat en tot moment. No ha hagut de patir Manolo Reina, ja que l’Almeria no ha estat capaç de disparar entre els tres pals durant la primera meitat, exceptuant en la darrera acció, la del gol.

Vicente Moreno ha tornat a apostar per quatre centrecampistes, amb Lobato, Aburjania, Madinda i Sergio Tejera, un sistema que ha servit més aviat per contrarestar el joc del rival. Emaná i José Naranjo oferien espurnes en atac. Tres arribades han registrat els dos equips en els primers quatre minuts de joc. Una dels tarragonins, per dues dels andalusos, totes elles sense perill.

El binomi Emaná-Naranjo ha començat a rutllar en el minut 24, quan una paret entre ambdós se li ha quedat una mica enrere al punta andalús. En el mateix minut, Mossa ha vist una targeta groga que l’impedirà jugar diumenge, al Nou Estadi, contra el Leganés, ja que és la desena en el que va de temporada.

I quan el Nàstic menys perill portava, ha aparegut el pitxitxi. José Naranjo ha rebut una passada des de l’esquerra de Mossa. Ha tingut temps de passar-se l’esfèrica a la bona cama, la dreta i, des de molt lluny, una mica tirat a la dreta de Casto, ha disparat sec, amb rosca, foradant la porteria del meta local i traient totes les teranyines del seu escaire esquerre.

El Nàstic tenia el partit on volia, i tenia la intenció d’arribar al descans amb el marcador a favor. Tot i això, no va poder ser. Quan l’electrònic ja marcava el minut 45’, Gerard Valentín va cometre falta a tres quarts de camp. Semblava que no tindria excessiu perill, però l’ha pogut pentinar Morcillo i Ximo Navarro, en clar fora de joc, ha afusellat Reina. Eren gairebé dos metres en fora de joc, i l’àrbitre, incomprensiblement, ha desautoritzat el jutge de línia entenent que Navarro no havia tocat la pilota, però sí que ho ha fet.

En el segon acte, Vicente Moreno ha decidit moure banqueta i ha donat entrada a Ferran Giner, en comptes de Mossa, qui tenia targeta. També l’ha vist el valencià minuts després. L’Almeria ha posat més ganes que els tarragonins, els quals s’han vist dominats. Amb l’entrada de Jean Luc per un gris Lobato, el tècnic visitant ha buscat una mica més d’electricitat per bandes, sabedor que tot i que l’empat no era dolent a Almeria, una victòria era vital en les aspiracions d’ascens del quadre català.

Néstor Gorosito no s’ha quedat enrere i ha donat entrada a Uche, futbolista que ha ajudat molt ofensivament el seu equip, ja que les vigilàncies de la rereguarda del Nàstic s’han incrementat, pràcticament fixant un futbolista sobre l’africà.

A un quart d’hora de la finalització del duel ha arribat el gran ensurt del partit. En un salt, Jean Luc ha caigut malament, patint un fort cop del cap en impactar a la gespa. S’ha aixecat ràpidament, però no coordinava els seus moviments, i les assistències han hagut d’intervenir. L’extrem, que no reaccionava favorablement, ha estat substituït per Juan Muñiz.

I Muñiz és molt Muñiz, sobretot a pilota aturada. De fet, ha estat gran protagonista del segon gol dels visitants, el que acabaria donant els tres punts al Nàstic. L’asturià ha servit un córner des de l’esquerra de Casto i ha aparegut al primer pal Xavi Molina per, amb un cop de cap perfecte, tornar a posar per davant els seus, en el 85’.

Els últims minuts han estat de patiment per al Nàstic, ja que l’àrbitre ha decidit descomptar fins a set minuts, una situació força de preveure, pels fets succeïts amb Jean Luc. Tret d’una falta llunyana que s’ha passejat per davant de Reina, res més a destacar, i tres punts a la butxaca.

ALMERIA

Casto, M. Macedo, F. Vélez, Ximo Navarro, Quique (Iván Sánchez, 79’), Pozo, Juan Ramírez (Uche, 62’), J. Ángel, Morcillo, Lolo Reyes i Adri (Soriano, 79’).

NÀSTIC

Reina, Valentín, Suzuki, Molina, Mossa (Ferran Giner, 46’), Madinda, Tejera, Aburjania, Lobato (Jean Luc, 56’) (Juan Muñiz, 79’), Emaná i Naranjo.

GOLS

0-1, José Naranjo (36’); 1-1, Navarro (45’); 1-2, Xavi Molina (85’).

ÀRBITRE

David Pérez Pallas (Gallec). Va mostrar la targeta groga als locals Fran Vélez (2, 90’), Adri, Ximo Navarro, Soriano i Lolo Reyes; i als visitants Mossa, Gerard Valentín, Ferran Giner i Aburjania.