Diari Més

Adéu al somni amb el cap ben alt

El CBT cau per un sol punt contra l’Araberri en un duel vibrant fins el final, que podria haver caigut del costat local

jugadors

Adéu al somni amb el cap ben altOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No ha pogut ser. El Club Bàsquet Tarragona va caure derrotat, per un sol punt, contra el Sáenz Horeca Araberri (67-68), en el quart duel de les semifinals del play-off d’ascens a LEB Or. Com que la sèrie anava 2-1 a favor dels vitorians, ahir va quedar liquidada, i els tarragonins hauran de començar a pensar en la pròxima temporada.

Això sí, el CBT podrà marxar de la competició amb el cap ben alt, ja que ha estat capaç d’arribar gairebé a la final d’unes eliminatòries a les quals hi va arribar com a un dels equips revelació, tant per plantilla com per pressupost, però no per il·lusió.

Podria haver canviat el signe de l’enfrontament la jugada clau del partit. Quedaven menys de due segons per finalitzar el duel, i Diego Gallardo va buscar un llençament franc, de tres punts, sense oposició, que no va acabar entrant, i les esperances dels tarragonins es van esvair en pocs segons. No cal culpar a l’andalús, un dels jugadors més afectats després de l’enfrontament, ja que era ben conscient que el seu llençament podria haver significat forçar el cinquè duel, a terres vitorianes.

El públic del pavelló del Serrallo va saber reconèixer l’esforç dels seus i, en finalitzar el duel, els va oferir un calorós homenatge, rendint-se a l’espectacular temporada que han realitzat els de Berni Álvarez.

El primer quart va ser completament local. Els tarragonins van sortir completament llençats, i van ser capaços d’arribar al final dels primers deu minuts nou per sobre a l’electrònic. L’encert del Club Bàsquet Tarragona començava a recordar el de l’eliminatòria de quarts de final, contra el Lucèntum Alacant, la qual van resoldre per la via ràpida.

Tot i això, l’Araberri va demostrar el seu gran potencial en els segons deu minuts ja que, gràcies a un poderós 11-20, van aconseguir marxar al descans empatats a 39 punts, una situació impensable a la finalització del primer quart, quan els cebetistes tenien completament controlat el duel

El tercer període va ser determinant, ja que el CBT va veure com el rival se li col·locava 41-48, una distància massa gran, que van saber resoldre amb contundència. Va fer acte de presència Miquel Salvó, el qual, amb dos triples i un llençament de dos, va situar els tarragonins per davant al marcador, 51-49.

S’espatlla l’electrònic

A partir d’aquest moment, un fet insòlit, ja que el marcador del pavelló del Serrallo es va espatllar, i el partit es va aturar durant uns deu minuts. Després d’aquesta aturada, els tarragonins, gràcies a un 2+1 de Jiménez, van aconseguir marxar, a falta de deu minuts per a la conclusió del duel, amb un 56-52 al seu favor.

El darrer quart va ser d’infart. Semblava que els visitants, gràcies a una gran remuntada, tenien el duel solucionat, ja que van aconseguir col·locar-se 61-66 a falta de tres minuts i mig. L’empenta del Serrallo, però, va ajudar a què el CBT tornés a acotar-se al marcador, i va fera cte de presència Orion per anotar sinc punts que van col·locar el marcador 63-66. Finalment, l’errada de Gallardo en el triple i dues pèrdues de pilota completament innecessàries van marcar un final tràgic, el qual servirà perquè tothom en pugui aprendre de cara a un futur pròxim.

Berni: «Ha estat un final cruel»

Berni Álvarez, entrenador del CBT, va mostrar-se decebut per haver perdut, però feliç per com han donat la cara durant tota la temporada els seus jugadors. «Ara, en calent, penso que ha estat una mica cruel. Hem lluitat com animals. Orion s’ha llevat amb 38 de febre, i pensàvem que no podria ni jugar, el Miquel estava amb diarrea, el Jamal no ha pogut saltar a la pista. I, perdre com hem perdut, és cruel, però estic convençut que demà els nois veuran que han fet una cosa bonica aquest any, com és omplir el Serrallo», va dir. A més, Berni va afegir que «espero que la gent prengui consciència del que estan fent aquests nois. Araberri té un equip amb molts jugadors estrangers, i s’ha de valorar el que hem fet. Estem molt orgullosos, i jo personalment ho estic molt. Enhorabona als nois».

Adéu al somni amb el cap ben alt

Adéu al somni amb el cap ben altOlívia Molet

tracking