Diari Més

Tarragona es converteix en seu nacional del Pole Sport

L’escola de Vila-seca ArtMove Studio és una de les promotores de la primera edició del certamen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setantena d’esportistes han participat al primer Campionat Nacional de Pole Sport, celebrat aquest cap de setmana a Tarragona. La iniciativa de crear aquest torneig va néixer de la mà de l’escola de Vila-seca ArtMove Studio i de la Federació Espanyola de la disciplina. La responsable del centre, Salima Peipoo, explica que «volíem donar una oportunitat als nostres esportistes», ja que fins ara no existia cap campionat d’aquest nivell en tot l’estat. «Vam pensar que la millor seu per dur a terme el campionat seria casa nostra, i vam proposar d’organitzar-lo aquí a Tarragona». El Palau Firal i de Congressos ha estat l’escenari del certamen, que ha agrupat els millors atletes de la modalitat d’Espanya des de les categories infantils fins a les de +40, i de tots els nivells, des d’amateurs fins als d’elit. Els últims s’han jugat la plaça directa als mundials d’aquesta modalitat, que se celebraran a Londres el 23 i 24 de juliol.

A més de ser la seu, Tarragona també ha comptat amb la participació de 12 atletes del territori. Entre els esportistes, hi ha una noia adolescent que ha participat a la categoria Elit Junior, i dois nois que han participat a la categoria Elit Senior Home.

Molt més que un esport

«Passió». Amb aquesta paraula resumia Diana López, atleta de Pole Sport procedent de Lanzarote, quan se li preguntava què sentia al moment de pujar a la barra. Aquest és un esport força recent, i la majoria d’atletes participants al campionat no porten més de dos anys en aquest món. En el cas de la Diana, la jove fa un any i un mes que va començar a practicar Pole Sport. Aquesta modalitat esportiva, consistent en trucs acrobàtics amb una barra d’striptease com a protagonista, s’allunya molt de la imatge estereotipada que es pot tenir de l’esport en veure’n una fotografia. La majoria d’esportistes són atletes provinents de disciplines semblants, com la gimnàstica rítmica o artística. La força als braços, a les cames i al tòrax és clau per fer un bon exercici, que a més d’acrobàcies inversemblants agafant amb una cama o un braç la barra, també ha de comptar amb una coreografia i uns moviments molt estudiats.

Tarragona es converteix en seu nacional del Pole Sport

Tarragona es converteix en seu nacional del Pole SportElena Pedrola

tracking