Diari Més

El CF Reus tornarà a la competició amb quatre punts de coixí per al 'play-off'

La victòria del Vila-real B manté els roig-i-negres a tres del líder tot i sumar el triomf per l’exclusió de l’Huracán

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria del Vila-real a l’encontre que ahir enfrontava el conjunt groguet i l’Olímpic (3-0) no permetrà que el CF Reus acabi de treure suc als tres punts que s’embutxacava, aquesta jornada, a compte de l’expulsió de competició de l’Huracán. El resultat de l’encara vigent líder manté pràcticament congelada, amb tot, la part elevada de la taula: idèntics tres punts separen el filial dels roig-i-negres, els quals continuen un punt per davant del Lleida Esportiu i tenen dos de marge sobre un Hércules que ha arrabassat la quarta posició al Cornellà a conseqüència de la derrota d’aquests últims a Alcoi (3-1). Amb tot, les distàncies entre places –i també amb el cinquè lloc, precisament, del Cornellà– es presenten estretíssimes quan resten per davant, a punt per al desenllaç de la lliga regular i encara sense res matemàticament decidit, únicament tres jornades. Avui, però, el marge amb el cinquè és més ampli per als de Natxo González.

Eldenc, Olímpic i Cornellà són els tres pròxims i últims rivals per a un CF Reus que, diumenge vinent i a Elda, completarà el darrer matx d’aquest particular periple a domicili abans de viure el comiat a la temporada –a l’espera del segon play-off consecutiu en què participaria el club– davant l’afició de l’Estadi. L’aturada pel duel contra l’Huracán, que suposava jornada lliure per als homes de Natxo González, ha resultat un excel·lent punt i a banda abans d’encarar aquest, ara sí, tram final de la campanya. El cos tècnic només va planificar entrenaments de dimarts a divendres la setmana passada i recomanava a la plantilla gaudir de dissabte i diumenge en un ambient de «desconnexió» abans d’afrontar tres caps de setmana que decidiran el futur més immediat del CF Reus. Tot plegat en el context del pagament per part del club de les nòmines endarrerides des del passat desembre, que es feien efectives a la plantilla –i a la resta de treballadors– entre dijous i divendres i que eliminen d’entre les preocupacions roig-i-negres la qüestió extraesportiva que havia marcat aquesta segona volta.

Els tres pròxims rivals han perdut

Per assolir el lideratge abans que el curs s’esgoti, els homes que dirigeix Natxo González hauran d’aspirar al ple de victòries i esperar que el Vila-real B ensopegui en algun dels compromisos que encara li resten per afrontar. Es dóna la circumstància que, en aquesta jornada 35, els tres pròxims rivals amb què es veurà les cares el CF Reus registraven una derrota. L’Eldenc queia al terreny de joc del Lleida Esportiu per un contundent 3-0, l’Olímpic esdevenia la víctima perfecta del filial del Vila-real també per 3-0 i el Cornellà, per la seva banda, s’acomiadava almenys temporalment de la zona de privilegi en veure’s superat per 3-1 al feu de l’Alcoià. Avui dia, cap dels tres oponents amb què els de la capital del Baix Camp encara han de mesurar forces es troben entre les quatre places que donen lloc a la disputa de la promoció d’ascens.

Un marge ampli i més garanties

La diferència amb la cinquena posició, la primera de les que queden fora del play-off, és des d’ahir major per als roig-i-negres. I és que, dels dos punts que distanciaven la setmana passada CF Reus i Hércules, els duels directes han fet augmentar el coixí fins als quatre. Amb tot, si de garantir-se la disputa de la promoció d’ascens es tracta, els de Natxo González podrien encara permetre’s una relliscada –en aquests tres partits que encara s’han de resoldre– sense abandonar la zona noble. Amb tot, i en el més curt termini, el conjunt reusenc visitarà el proper cap de setmana el camp de l’Eldenc, en un partit en què no hi podran ser, per sanció, ni Álex Colorado –que compleix cicle per acumulació de targetes grogues–, ni tampoc Vítor Silva –que va ser expulsat en el darrer duel contra el València Mestalla–.

tracking