Diari Més

El CBT busca avui un triomf contra l'Araberri per seguir somiant

El primer duel de la sèrie, a les nou; el club arrenca una campanya per recaptar diners

El CBT busca avui un triomf contra l'Araberri per seguir somiant

El CBT busca avui un triomf contra l'Araberri per seguir somiantJC BORRACHERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona es desplaça avui a Vitòria per disputar el primer partit de la semifinal del play-off d’ascens a LEB Or. Després de donar la sorpresa i eliminar a Lucentum Alacant en la primera ronda, els homes de Berni Álvarez buscaran colar-se a la final i, el primer pas per aconseguir-ho, és guanyant a Vitòria.

A les nou de la nit, al poliesportiu de Mendizorroza, s’inicia una sèrie que tindrà el seu segon assalt diumenge, a les sis de la tarda, en el mateix escenari. Els tarragonins són conscients que aixecar un 0-2 en contra és molt difícil en una sèrie a cinc partits i, per tant, es marquen l’objectiu de tornar a Tarragona amb, almenys, una victòria. La plantilla del CBT ha entrenat amb normalitat durant la setmana, i cap jugador arrossega problemes que li vagi a impedir disputar el partit del divendres. Després del partit, la plantilla del CBT tornarà a l’hotel de concentració, on estaran fins al diumenge, data del segon partit.

Els bascos són l’únic cap de sèrie que va aconseguir superar la seva eliminatòria. Van acabar la lliga en tercera posició, i han estat el millor equip de la segona volta del campionat. A més, el seu estil de joc ofensiu i vistós els ha portat a ser el màxim anotador de la competició i l’equip amb millor percentatge en tir de camp, seguit precisament pel CBT. L’Araberri és l’equip filial del Baskonia d’ACB, i té jugadors que estan cridats a ser importants en el bàsquet europeu, com és el cas del bosnià Mirza Bulic que està anotant més de 12 punts i agafa 8,3 rebots en aquest play-off.

Berni Álvarez, entrenador del CBT, creu que «la nostra mentalitat ha de ser la de no pensar més enllà del partit del divendres». Respecte a l’Araberri destaca que «ells són l’equip més físic de la lliga, els seus dos interiors i Bulic són rebotejadors molt agressius». El tècnic també remarca «la capacitat en el joc exterior de Hurt i la qualitat de Fabio Santana en la direcció». Respecte a l’estil de joc, Berni comenta que «en atac busquen molt als seus interiors, i això els genera molt joc, sobretot a Lavesque. També creen espai per Bulic i Tyron en el pal». Berni creu que la clau per guanyar el divendres serà «ser constants, ja que són un equip que pot anotar molt facilment en poc temps. Cal ser persistents en la defensa i el rebot».

La campanya

Per altra banda, l’entitat cebetista ha posat en marxa una campanya destinada a millorar l’economia del club i d’intentar sufragar les despeses que pot tenir disputar un play-off d’ascens.

El club demana a tots aquells que es vegin representats en els valors del CBT que ajudin econòmicament amb el que pugui. En una campanya que porta per títol Ajuda’ns a fer que impensable sigui possible, l’entitat demana col·laboració a la seva massa social, cada persona pot col·laborar amb la quantitat que consideri, des de 10 euros i sense límit. Tota la informació sobre les microajudes es pot trobar al portal web www.cbtarragona.cat o trucant al telèfon 977 237 558.

El club recompensarà l’esforç de les persones que realitzin una microajuda, per a això, es proposen diversos packs de col·laboració. De 10 a 20 euros, cada persona rebrà una entrada doble per als dos partits del play-off de semifinals, de 20 a 50, es recompensarà amb una gorra del club de marca Adidas; de 50 a 100, amb una motxilla del club de marca Adidas, i amb més de 100 euros cada col·laborador rebrà una samarreta oficial del CBT.

tracking