Diari Més

El Llagostera afronta el derbi contra el Nàstic com un duel a vida o mort

Amb 32 punts sumats, si no guanyessin es complicarien molt la salvació, ja que només restarien set jornades per disputar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com han canviat les coses en poc menys de dos anys. En l’últim partit de la promoció d’ascens a Segona Divisió A de la temporada 2013-14 arribaven al duel amb pràcticament les mateixes opcions de pujar. A l’anada, el Nàstic havia derrotat el Llagostera 1-0, una renda mínima, que va deixar oberta l’eliminatòria, i que va acabar sent insuficient.

En aquell moment, el Llagostera va sortir guanyador, va ascendir a Segona Divisió A i va deixar el Nàstic enfonsat en la misèria, molt tocat moralment. De fet, van haver de passar molts mesos perquè la gent pogués oblidar tot el succeït al Municipal de Llagostera. El club es va poder recuperar anímicament, i va acabar aconseguint l’ascens.

Ara, les coses són molt diferents. Els dos clubs juguen a la mateixa categoria, però en dues lligues ben diferents. El Nàstic és un clar aspirant a l’ascens a Primera Divisió, i el Llagostera està condemnat a partir fins el final per evitar el descens a Segona B. De fet, si els gironins perden dissabte (sis de la tarda al Municipal de Palamós), posaran un peu a la categoria de bronze. Mentre que per al Nàstic el partit és molt important, per al Llagostera pot esdevenir gairebé definitiu, ja que actualment suma 32 punts. Ara resten vuit jornades per finalitzar el campionat lliguer, i després de diumenge, en seran set. Per tant, restaran 21 punts en joc i, si els d’Oriol Alsina no sumen contra els de Vicente Moreno es veurien abocats a guanyar-ho pràcticament tot per poder salvar-se, un fet més que complicat.

El Llagostera arribarà amb la baixa del migcampista Jordi López, per lesió, mentre que Emilio Sánchez s’ha recuperat de les molèsties musculars que arrossegava, tot i que no es preveu que pugui entrar a l’onze titular. Qui sí tornarà, i jugarà d’inici, serà el lateral dret Masó, que no va poder jugar la passada jornada perquè estava sancionat.

Andreu, amb l’afició

Per altra banda, el president del Consell d’Administració del Nàstic, Josep Maria Andreu, va avançar ahir, després de fer-se la fotografia de la plantilla, que no assistirà a la llotja del Municipal de Palamós: «No sé on quedarà ubicada l’afició del Nàstic, però el que sí tinc clar, així com també la resta de consellers, que estarem amb l’afició del Nàstic. Ningú s’ha mostrat voluntari a anar-hi».

Sobre la promoció iniciada a Llagostera, on Astérix i Obélix planten cara a l’Imperi Romà, Andreu va destacar que «l’Imperi Romà és a Tarragona. Dissabte hem de guanyar a Palamós i demostrar que som els millors. A mi em sembla una promoció simpàtica». Andreu ha decidit aparcar tot el que va succeir fa dues temporades, ja que «ens queden vuit finals, i la de dissabte és una més. La ferida va quedar tancada quan vam guanyar de forma contundent al Llagostera a la primera volta».

Nou partit a les dotze del migdia: el Saragossa-Nàstic de la 39a jornada

La Lliga de Futbol Professional va anunciar ahir els horaris de la 39a jornada de la Segona Divisió i, novament, al Nàstic li tocarà jugar a les dotze del migdia. Els tarragonins es mesuraran al Saragossa, a la Romareda, quan només quedaran quatre jornades per baixar el taló del campionat de la categoria de plata. Serà el partit més interessant, sense dubte, de la jornada. Dissabte, a les sis de la tarda, es jugaran els Albacete-Alcorcón, Còrdova-Elx, Girona-Mallorca i Tenerife-Valladolid. A un quart de nou, Leganés-Osca. Diumenge, a les cinc de la tarda, Lugo-Bilbao Athlètic, Mirandés-Llagostera, Alabès-Ponferradina i Osasuna-Numància. Tancarà la jornada, diumenge a un quart de vuit del vespre, l’Almeria-Oviedo, un duel entre equip amb necessitats i aspirant a l’ascens.

El Llagostera afronta el derbi contra el Nàstic com un duel a vida o mort

El Llagostera afronta el derbi contra el Nàstic com un duel a vida o mortCristina Aguilar

tracking