Un punt és millor que res

La Pobla recupera sensacions en un partit notable, veu com se li avancen i és capaç de salvar un dels tres punts en joc

Pobla

Un punt és millor que resCristina Aguilar

Vicente M. Izquierdo

No hi ha manera que el CF Pobla de Mafumet guanyi un partit i pugui respirar tranquil. De vegades, perquè no fa mèrtits per sumar els tres punts. D’altres, perquè els àrbitres no estan encertats. En ocasions, perquè el rival és molt superior. Però avui els pobletans han jugat millor que el seu rival, força millor, han generat més ocasions de gol, i han acabat empatant. I gràcies.

Els de Martín Posse han completat un partit notable, dominant en gairebé totes les fases del joc, i generant ocasions de gol, suficients com per haver guanyat còmodament. Tot i això, han estat els alacantins els que s'han avançat a l’electrònic, i els locals s'han vist abocats a una remuntada que s'ha quedat a mitges. Però un punt és millor que res. I si no, que ho diguin a la mateixa Pobla, que ha caigut a la zona de descens directe i que sap que qualsevol punt és or. A més, els resultats de la jornada no ajuden, ja que l’Olímpic, en descens, es va imposar 3-1 a l’Alcoià, i s’eleva a la posició de promoció, mentre que l’Atlètic Llevant va donar la sorpresa guanyant el Cornellà i s’allunya de la zona crítica.

Comença Emaná

Dos minuts va trigar Stephane Emaná a avisar Chema. El punta va internar-se per la banda dreta i va centrar ras i dur, tot i que el meta, molt atent, va aturar l’esfèrica. Emaná era l’únic davanter que hi havia al camp, ja que Álvaro Fernández i Jaime Vidal segueixen lesionats i Nacho Pérez, extrem de naturalesa, estava sancionat, juntament amb els centrals Denís Coch i Polaco.

Amb aquestes cinc baixes, Martín Posse va aconseguir que el seu equip realitzés un dels millors partits de la temporada. Almenys, un dels millors que es recorden recentment. Cristian Márquez sí es va poder recuperar de la seva lesió, i va reaparèixer en el lateral dret, mentre que a l’esquerra va actuar Víctor Espasandín, que va moure a Víctor García a l’extrem esquerre, la seva posició natural. A la dreta, Kike Tortosa, que va quallar un gran enfrontament i, al centre, al costat de Carlos García, un Gabi López que va completar un molt bon partit, sobretot a la primera meitat, quan va pujar i baixar sense descans i, fins i tot, es va atrevir a llençar a porteria. A la mitja punta tornava Cristian Herrera, protagonista d’una bona acció de perill als 20 minuts de joc. El seu tret va topar amb Pichu Atienza, i no va arribar a porteria.

Tortosa va començar a fer de les seves en el 22’. Des de la banda dreta va realitzar una centrada, buscant el cap d’Emaná, però es va trobar amb un defensor, que va enviar la pilota a córner. En el 31’, els pobletans van realitzar una bona jugada combinativa per banda dreta, però Cristian Márquez va fallar en l’última entrega, i va quedar en res. El mateix Tortosa va ser l’encarregat de portar perill un minut després. Ell solet es va inventar una jugada per la dreta, va retallar cap a dins, marxant d’un defensor però, quan va buscar la segona retallada, es va quedar sense pilota.

S’igualen forces

La Pobla no era l’únic equip amb necessitats sobre la gespa, ja que l’Hèrcules es jugava entrar a la zona de promoció d’ascens. Per tant, els visitants van començar a empènyer, dominar una mica més, encara que les ocasions seguien sent locals.

Kike Tortosa va passar a banda esquerra, i va continuar sent perillós. El mitja punta va provar una centrada molt tancada en el 51’ que va acabar desviada per la defensa. Posse va començar a moure banqueta, i va decidir donar entrada a Toni Vela, futbolista que acabaria sent decisiu per al seu equip. Quan més s’ensumava el gol local, va arribar el visitant. Mariano, que feia pocs minuts que havia ingressat al terreny de joc, va ser l’autor del 0-1. Va ser en un córner llençat des de l’esquerra de la porteria d’Alberto Varo. El llançament va anar molt passat i, després d’un rebot, va acabar a peus del punta, qui no va perdonar i va pujar el primer gol a l’electrònic.

Quedava poc temps, però el filial del Nàstic, conscient que una derrota podria significar un cop massa dur, va llençar-se completament a l’atac. En el 85’, Rojas va estar a punt de marcar-se en pròpia porteria en una centrada lateral, però l’esfèrica va acabar al córner. En la jugada següent, Tortosa, que va trobar forces on no n’hi havia, va realitzar una gran cursa des de la banda esquerra, va centrar ras i va rematar amb tot Toni Vela. Golàs, 1-1, i quatre minuts per disputar-se. No van servir de gaire, ja que l’empat no es va moure del marcador, però un punt és un punt.