Diari Més

Més que vius, malgrat tot

Els resultats negatius dels equips de dalt mantenen el CF Reus segon a tres punts del líder tot i el 2-0 a Paterna

El capità roig-i-negre Colorado condueix la pilota sota la mirada d'Olmo, contra el València Mestalla.

Més que vius, malgrat totXavi Guix/CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carambola perfecta per compensar el 2-0 a Paterna. El CF Reus acomiada la jornada 34 en les mateixes circumstàncies en què l’estrenava dissabte, abans de caure al feu del València Mestalla. Idèntics tres punts separen els roig-i-negres d’un Vila-real B derrotat a Elda (2-1), on ahir deixava escapar la victòria que hauria suposat un marge definitivament excessiu per als de Natxo González. El cap de setmana van acabar-lo d’arrodonir la relliscada del Cornellà –que queia per 0-1 contra l’Atlètic Llevant– i l’empat registrat per l’Hércules –que no passava de l’1-1 davant el CF Pobla de Mafumet–, el qual perd la plaça per deixar pas a un Lleida Esportiu que es mira la capital del Baix Camp a sol un punt de distància. En definitiva, marges congelats al play-off i el CF Reus com el qui més se’n beneficia. Caldrà considerar-la una merescuda segona oportunitat, o la compensació poc freqüent a l’enorme esforç d’un vestidor que, malgrat tot, avança en la temporada a la segona plaça i viu en les aspiracions de lideratge. Per davant, ara, la cita amb l’Huracán exclòs de competició que ha de deixar tres punts més al compte reusenc, i altres tres enfrontaments abans de donar per enllestida la lliga regular: l’Eldenc, l’Olímpic –que significarà el comiat a l’afició de l’Estadi– i el Cornellà de Masqué i Ñoño, l’últim oponent.

Amb aquest calendari, guanyar solidesa a domicili és gairebé una obligació per als de la capital del Baix Camp. Haver tornat amb premi de la visita a Paterna, on un gol d’Edgar Hernández a la primera meitat reenganxava en la campanya passada el CF Reus a l’objectiu del play-off, hauria servit per empatar a punts amb el filial groguet, cada setmana un pèl més incòmode al cim de la classificació però amb l’as del goal average general a la màniga. Gairebé res. El cop de timó a aquestes alçades, malgrat tot, perd sentit davant la bogeria en què acostumen a convertir-se les darreres jornades al grup tercer de la Segona B. Com a mostra, el precedent que classificava els reusencs en el darrer sospir, a la 2014/15, per la disputa d’una promoció d’ascens a la categoria de plata que ha quedat per a la història de l’entitat. A més, si bé setmanes enrere els rivals en aquest darrer tram de lliga posaven poc o res en joc contra el conjunt de Natxo González, la situació a canviat en part per a algun d’ells: l’Eldenc, amb 53 punts i a tres de la setena plaça, afronta ara el repte de dir adéu sense desenganxar-se de les places que donen accés a la Copa del Rei el curs vinent. Abans de mesurar-se al CF Reus –ahir s’emportava per davant el mateix líder–, es veurà les cares amb un Lleida Esportiu que també està decidit a no cedir un sol mil·límetre.

Atenció al Vila-real B-Olímpic

L’atenció, el proper diumenge, en què els reusencs descansaran per aquest duel amb l’Huracán, estarà posada amb matx entre Vila-real B i Olímpic. Sí bé el filial groguet, pel que diuen les xifres, hauria d’estar molt per sobre dels valencians, també és cert que l’Olímpic lliura la seva particular batalla per allunyar-se de la zona de descens amb escàs marge de maniobra i de tornada al positiu després que ahir decantés al seu favor el pols amb tot un Alcoià encara amb opcions de colar-se al privilegi. Si el Vila-real B rellisqués, el CF Reus empataria a punts amb un líder de què només el separaria el goal average general: el diferencial de gols és de 27 per al filial i de 15 per als de la capital del Baix Camp. En la jornada següent, el CF Reus visita el complicat camp de l’Eldenc però el Vila-real disputa un encontre amb el Cornellà.

Treure rèdit dels duels directes

I és que treure rèdit dels duels directes, no fallar quan els equips de dalt hagin de repartir-se els punts, serà una altra de les claus per a posa un desenllaç feliç a la lliga regular dels roig-i-negres. Dissabte, a Paterna, l’equip vivia una decepció que es torna ara en una nova oportunitat de créixer, amb la part superior de la classificació sense grans canvis a la vista i prou competició per davant com per redreçar el camí. Contra el València Mestalla, Natxo González va exhibir de nou la pluralitat de la plantilla que manega, col·locant Fernando Rodríguez com a punta d’atac d’inici i gestionant la banqueta perquè els valencians no portessin més enllà un 2-0 –marcat per l’expulsió de Vítor Silva i per certes decisions arbitrals molt protestades per l’afició roig-i-negra desplaçada a Paterna– que ja era massa. Aquesta setmana servirà, com deia Natxo, per «netejar-nos». I per continuar mirant amunt.

tracking