A semifinals per la porta gran

El CBT derrota el Lucentum 68-52 en un altre partit rodó

cbt

A semifinals per la porta granJC BORRACHERO

El Club Bàsquet Tarragona passa de ronda en el ‘play-off’ d’ascens a LEB Or gràcies a un gran partit, igual o millor que el realitzat en el primer duel de la sèrie, dijous a Alacant. Els de Berni Álvarez han estat capaços de derrotar68-52 El Lucentum Alacant gràcies al fet que ha continuat amb la mateixa seriositat del primer duel, a l’encert des de la línia de triple, al domini absolut del rebot i a l’ajuda d’un pavelló del Serrallo que va complir amb les expectatives i que va presentar un aspecte immillorable, amb les graderies completament plenes.

Pel que s’ha vist sobre la pista, sembla que el CBT no hagi arribat al final de temporada just de forces, tal com havia anat advertint en els darrers dies el seu tècnic, Berni Álvarez. Han sortit més forts a la pista els visitants, però ha estat cosa de cinc minuts. S’han situat 2-5, però els locals han estat capaços de capgirar la situació ben aviat. Cinc punts consecutius de Ferran Torres han posat un 10-9 que ha servit de punt d’inflexió. A més, els locals també han estat capaços d’oferir espectacle, amb un ‘alley oop’ d’Orion Outerbridge que ha fet aixecar a la gent de la seva localitat. El 18-13 del primer quart era molt esperançador.

En el segon període, espectacle des de la línia de 6,25. El Lucentum ha demostrat la seva innegable qualitat, però cada vegada que els alacantins intentaven aixecar cap, els del Serrallo responien amb un triple. David Fernández, Diego Gallardo, i Jamal Wilson per partida doble van portar el seu equip a un 36-27 amb què s’ha arribat al descans.

Ha estat en el tercer quart quan s’ha trencat completament el partit. Els visitants han pecat d’una falta alarmant d’encert en el llançament, sobretot des de la línia de triple. De fet, en aquest període únicament han estat capaços d’anotar vuit punts, amb què el partit ha marxat, a falta de deu minuts, estava 52-35. Només dos triples de setze intents és massa poc per a un Alacant que arribava com a favorit al duel.

Res estrany havia de passar en el darrer quart, ja que si el CBT seguia jugant de la mateixa manera, la victòria no es podia escapar. El visitant Javier Hernández ha escalfat el partit tot just començar aquest període, donant una puntada de peu sense sentit a Boada. Berni Álvarez ha demanat antiesportiva, però no li han fet cas. Ha estat tota una festa aquest últim quart. A falta de set minuts, Diego Gallardo ha encertat un nou triple, que ha posat un 59-40 que ha motivat que tot el Serrallo s’aixequés, feliç, per cantar i animar un equip que tenia ja els dos peus a la següent fase del ‘play-off.’. Tot i que la diferència final ha estat menor, els locals han arribat a manar per 23 punts de diferència (67-44). Final feliç, i a seguir somiant.