Diari Més

Josep Maria Andreu. President del Consell d'Administració del Nàstic

«Tenim el caramel a la boca i no volem que ningú ens el prengui»

El president assegura que «serà importantíssim omplir el camp, els jugadors ho van notar en el partit contra el Còrdova, amb més de 10.000 persones»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—En aquest moment de la temporada, pel Nàstic és ja caixa o faixa. El club es juga l’ascens a Primera Divisió després de tres temporades a les arenes movedisses de la Segona B i d’un retorn gloriós a la categoria de plata. Preveia aquesta campanya tan triomfal com ho està sent?

—Al començament de temporada ens vam marcar un objectiu clar, que era el de sumar 50 punts i consolidar-nos a la Lliga de Futbol Professional. Després de veure com anava la temporada, ens vam marcar un objectiu més ambiciós, que era intentar jugar el play-off. Ara estem en una situació òptima i depenem de nosaltres mateixos per disputar-lo. Resten nou finals per jugar-se i el factor Nou Estadi i el factor camp seran molt importants per aconseguir-ho. I, si podem aspirar a les dues primeres places, doncs fantàstic.

—Fa tres o quatre temporades, pensava que tornaria a viure el que està vivint ara?

—Hem de saber d’on venir i on som. Quan el Consell d’Administració que jo presideixo va decidir tornar al Nàstic en aquesta segona etapa, estava clar que el nostre objectiu era el de deixar de jugar a Segona Divisió B i tornar el més aviat possible a la Lliga de Futbol Professional. Ho vam aconseguir i ara som on, com a mínim, hem de ser.

—Un cop arribats a aquest punt, tot el que sigui menys de play-off tindrà aroma a poc.

—Està clar. En aquest moment, quan ja tens el caramel a la boca, no m’agradaria que ningú ens el prengués. Ara toca rebre l’Oviedo, que és un rival directe i diumenge ve a Tarragona. Sortirem a pels tres punts, que són molt importants i ens poden permetre acostar-nos als dos primers. Ara no puc pensar en una altra cosa que no sigui jugar el play-off.

—Fins a quin punt l’afició ha de ser important en aquest tram final de temporada?

—Importantíssim. Un clar exemple n’és el darrer partit a casa, contra el Còrdova, amb més de 10.000 persones al camp. Els jugadors ho noten, i necessiten el suport de la seva gent.

—Com va la darrera campanya de captació de socis que han impulsat?

—Hem aconseguit 300 socis nous des del moment en què la vam posar en marxa. Actualment, estem a punt d’arribar als 6.000 socis, que era un altre dels objectius que ens vam marcar a l’inici de la temporada.

—En el darrer ascens a Primera, els cinc darrers partits al Nou Estadi van ser plens absoluts a les graderies. Es pot aconseguir ara alguna cosa similar?

—Recordo perfectament la temporada que vam pujar a Primera Divisió, la 2005-06. Vam començar amb uns 5.000 o 6.000 espectadors a l’Estadi i, al final, vam arribar pràcticament als 10.000 socis. Llavors, no hi havia la mateixa capacitat al Nou Estadi, ja que no existia la Preferent Alta. Aquest any també veig a la gent molt il·lusionada i crec que els cinc partits que resten al Nou Estadi seran extraordinaris, i que hi vindrà moltíssima gent.

—El soci que ha estat al costat de l’equip des de Segona B tindrà avantatges de cara a la pròxima temporada a l’hora de renovar el seu carnet?

—Evidentment. És un compromís del Consell d’Administració. Ho hem anat fent en les darreres temporades i, a la pròxima, segur que també hi haurà avantatges per als que ens hagin donat suport. Hem de premiar la fidelitat dels socis i el suport que ens han donat.

—Recorda després de quin partit el cap de Josep Maria Andreu va fer clic, i va començar a pensar que l’ascens era possible?

—Va ser en el partit contra l’Albacete. En aquell moment, ja vaig declarar públicament que el Nàstic podria aspirar a altres metes. L’obligació dels que tenim responsabilitats és la d’il·lusionar a la nostra gent.

—Després de la punxada a Osca, canvia el discurs?

—Gens. Vam anar a guanyar el partit, i no va poder ser. Ells van ser millors, i se’ls ha de felicitar. Portàvem 12 partits sense perdre, ho estàvem fent molt bé, i confiàvem treure un bon resultat allí, tot i que era un partit que a mi, personalment, em preocupava molt. L’Osca, com la resta d’equips, no vol baixar a Segona B, i ningú pensava tampoc que l’Albacete fos capaç de guanyar a Còrdova, i va acabar passant.

—Aquesta és una Segona Divisió curiosa. Leganès i Alabès, que no partien com a favorits per pujar, són els dos equips en posicions d’ascens. Oviedo i Nàstic, que l’any passat jugaven a Segona B, estan en posicions de promoció. És aquesta temporada la millor de les darreres per poder assolir l’ascens a Primera Divisió?

—És un any bo per intentar pujar a Primera Divisió per la situació en què es troba el Nàstic en aquest moment. Estem molt a prop del primer i del segon classificat, tots dos han de venir a Tarragona abans que acabi la temporada i aquí és on hi pot haver la clau.

—Emilio Viqueira i Vicente Moreno continuaran amb un Nàstic a Primera?

—Per la part que li toca al Nàstic, sí. Vicente Moreno té una clàusula de renovació automàtica si s’ascendeix a Primera, mentre que Emilio Viqueira té contracte independentment de la categoria. Estarem encantats de poder comptar amb tots dos, tant a Primera com a Segona. Nosaltres els hem manifestat als dos la voluntat que continuïn, i ells també ho han fet. Aquest és un tema que debatrem en les pròximes setmanes.

—I Emaná?

—Té contracte si pugem a Primera Divisió, a Segona no. Ens agradaria que, tant ell com altres jugadors de la plantilla, continuessin al Nàstic. Nosaltres hem de seguir amb el model esportiu que hem posat en pràctica en les darreres temporades, que és el de mantenir el bloc de jugadors de les últimes temporades, que tants bons resultats ens han donat a nivell de joc i de vestidor i que tants èxits ens han donat en les darreres campanyes.

Josep Maria Andreu, ahir, al jardí vertical de Tarragona. El president està preparat tant per l'ascens com pel que pugui passar.

«Tenim el caramel a la boca i no volem que ningú ens el prengui»Cristina Aguilar

tracking