Diari Més

Berni Álvarez. Entrenador del CBT

«No entra en els meus plans quedar eliminat, anirem a mort»

L’entrenador del CBT accepta el paper del favorit del Lucentum Alacant al ‘play-off’, però no descarta seguir endavant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs reptes li resten per afrontar a Berni Álvarez. L’entrenador del Club Bàsquet Tarragona disputarà el play-off d’ascens a LEB Or amb el seu equip amb la il·lusió d’arribar el més lluny possible.

—Acaba la lliga regular i ara toca jugar el play-off. Què ha significat per vostè la temporada fins ara?

—És més senzill realitzar la valoració de la temporada quan acabi definitivament. Ara bé, el que sí que puc dir és que a nivell de resultats ha estat molt bona, tot i que el dia a dia ha resultat molt complicat per culpa de les lesions. Tot i així, hem pogut agafar jugadors del Messer i del júnior, i hem pogut completar els entrenaments. Aquestes circumstàncies han motivat que molts jugadors hagin arribat molt cansats. Pel pressupost que teníem i per la nostra perspectiva l’objectiu era salvar-nos. Ara, a més, hem aconseguit més coses.

—Sembla que vostè ho tingués calculat. La passada temporada ja va avançar que enguany l’equip faria un pas endavant i que no lluitaria per la permanència fins a l’últim moment.

—És la idea que teníem. De moment, s’està complint el full de ruta que ens vam marcar fa quatre anys quan vam renunciar a LEB Or. La nostra idea era la de formar els màxims jugadors que fos possible i millorar els resultats any a any. En dos o tres anys havíem d’estar en play-off, i ha arribat molt rapidament. Estem molt satisfets.

—Veu possibilitats reals de jugar la pròxima temporada a LEB Or?

—Quan jugues un play-off, tens possibilitats segur. El que sí em preocupa és la salut del meu equip. Ferran és molt important i no sabem si estarà i, si arriba, jugarà amb dolor. Mesa està començant a jugar ara, però torna després d’una lesió i, més, Wilson no va poder entrenar dilluns i se li han de fer proves... Arribem amb alguns jugadors tocats i, si arribéssim sans al cent per cent jo crec que tindríem opcions, segur. A més, en un play-off a tres partits marca molt el primer enfrontament. Pot ser que un equip tingui l’avantatge de pista, però després pot succeir qualsevol cosa.

—Què s’ha de tenir en compte del Lucentum Alacant?

—Fa cinc partits que han canviat d’entrenador i, després d’això, ho han guanyat tot. L’últim partit en què van caure derrotats va ser precisament al Serrallo. Sembla que ha canviat la filosofia de joc: vol jugar més temps lliure, córrer més a la pista... Abans jugaven molt més esquematitzats i ara tenen molta més llibertat en el joc. Estan anotant amb més facilitat. Abans estaven en els 62 o 63 punts de mitjana i, després del canvi d’entrenador, voregen els 80 punts. Ofensivament juguen a un altre ritme, però haurem d’intentar aturar-los des del control del rebot, que és com a nosaltres ens va millor.

—Què creu que pensaran els alacantins del CBT?

—Que som un equip perillós. Nosaltres som un conjunt que té molta amenaça des de fora, ja que Orion anota molt des de fora, igual que Miquel, a banda d’altres. Si tenim el dia i estem endollats, és complicat defensar-nos. Això sempre és perillós, i més quan jugues un play-off, ja que hi ha molta tensió.

—Serà una llosa arribar al play-off després de perdre contra el Granada, o opina que s’ha de fer net?

—La idea és fer net. Hem de reconèixer que l’altre dia no vam estar bé, ens van marcar molt els nervis a l’inici i vam fer un mal tercer quart. Vam notar molt l’absència del Ferran, i ens va condicionar molt no tenir una referència a dins. L’equip va estar bé en el darrer quart, i espero que els jugadors estiguin al cent per cent dijous.

—Perjudica jugar dijous el primer partit i dissabte el segon?

—No beneficia, però al nivell de càrrega que estem actualment afavoreix per una banda, però per l’altra també motiva un entrenament més, que li pot afectar.

—Aquest play-off és un repte personal per a Berni Álvarez.

—Vaig salvar, com a entrenador, un play-off de descens de LEB Or, he viscut una fase d’ascens des d’EBA i tornar a lligues LEB és el que em falta com a tècnic.

—L’afició no ha estat a l’alçada en els darrers partits. Espera un Serrallo ple de cara al segon partit de la màniga?

—L’ideal seria que el pavelló estigués ple, que ens ajudaria molt a nivell d’intensitat. Hi ha molta gent que em pregunta pel partit, pel play-off. M’agrada, perquè no és la gent de sempre, són persones que comencen a interessar-se pel CBT. Espero que tots ells responguin independentment del que passi a Alacant.

—No passa res per quedar eliminat. O sí?

—Ara mateix no entra en els meus plans quedar eliminat. Volem anar a mort, a guanyar. L’Alacant ja va dir que volia pujar, han canviat d’entrenador, han fitxat, i són ells els que han de tenir la pressió, però a nosaltres ens toca gaudir.

—Com és la pista de l’Alacant?

—Una mica freda. És molt gran, és una pista ACB. Hi assisteixen més de 2.000 persones, però no deixa de ser un pavelló mig buit. Això ens ha d’ajudar una mica, ja que no sentirem tanta pressió. La pista està molt separada de la graderia, i això pot jugar al nostre favor.

«No entra en els meus plans quedar eliminat, anirem a mort»

«No entra en els meus plans quedar eliminat, anirem a mort»Cristina Aguilar

tracking