Diari Més

Les ensopegades finals també van aparèixer a l'últim ascens a Primera

Després de catorze partits sense perdre, els de Luis César van patir tres derrotes i dos empats, tot i que tenien més marge

Les ensopegades finals també van aparèixer a l'últim ascens a Primera

Les ensopegades finals també van aparèixer a l'últim ascens a PrimeraRAFAEL GOBANTES/HERALDO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que ningú encengui la llum d’alarma. La derrota a Osca no ha de variar ni una engruna el camí traçat pel Gimnàstic de Tarragona, que només té una destinació possible: la Primera Divisió.

Els tarragonins van jugar malament, molt malament a l’Alcoraz. No els va sortir absolutament res i, en la compareixença posterior al duel, Vicente Moreno, tècnic grana, va assumir les responsabilitats. «Ha estat culpa meva, no he estat capaç de transmetre el missatge adequat als meus jugadors», va manifestar l’entrenador, que es va carregar a l’esquena la derrota. De fet, la imatge de Vicente Moreno dret, palplantat al camp, mentre que jugadors, cos tècnic i tripleta arbitral entraven als vestidors perquès estava pedregant a l’Alcoraz, ho deia absolutament tot.

Són tres punts perduts, però després de dotze enfrontaments sense conèixer la derrota, una ratxa impressionant per a un equip que acaba d’ascendir de la Segona Divisió B i que, en principi, s’hauria de conformar amb la permanència. Però com que no és així, l’ascens s’ha convertit ara en la meta dels grana. Un ascens com el de la temporada 2005-06, quan, de la mà de Luis César, l’equip va pujar a la màxima categoria.

Hi ha certes similituds amb aquesta campanya, les quals motiven que l’afició grana estigui relativament tranquil·la. També hi va haver una gran ratxa fa deu temporades, però aquesta es va allargar durant catorze partits sense perdre. Va finalitzar quan mancaven nou jornades per al final. La d’enguany s’ha trencat a deu dates per a la conclusió de la Lliga. En la 2005-06, la ratxa també es va trencar fora (3-0 contra el Recreativo de Huelva).

La gran diferència, però, era que el Nàstic comptava amb un gran coixí, ja que dels últims nou partits, en va perdre tres i en va empatar dos, xifres que van resultar suficients per poder fer el salt de categoria i trobar-se la següent campanya entre els més grans.

A l’actualitat, Vicente Moreno sap que perdent tants punts no podria assolir l’ascens directe i que, probablement, tampoc disputaria la promoció d’ascens. Ja va dir el tècnic que els deu últims enfrontaments eren finals, però va remarcar que els cinc darrers partits de la temporada eren els que servien per decidir-ho tot. De moment, el Nàstic sap que està fent les coses bé i que està en disposició de lluitar per l’ascens directe fins el final. De moment, diumenge tocarà rebre el tercer classificat, un Oviedo que està empatat amb els tarragonins, quarts amb 52 punts sumats, a cinc de l’ascens directe.

tracking