Diari Més

Badia: «Treballo cada dia al 100% i he après a no relaxar-me mai»

El porter del CF Reus celebra el centenar de cites a Segona B i desitja «que me’n quedin poques a la categoria»

Badia: «Treballo cada dia al 100% i he après a no relaxar-me en cap situació»

Badia: «Treballo cada dia al 100% i he après a no relaxar-me en cap situació»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Assolir xifres rodones i elevades a una categoria tan complicada com és aquesta fa content qualsevol futbolista. He gaudit molt d’aquesta etapa i espero que em quedin pocs partits a Segona B». Són paraules d’Edgar Badia, porter del CF Reus i que celebrava davant l’Atlètic Balears (1-0), diumenge, els 100 partits a la categoria de bronze. El meta, que arribava al vestidor roig-i-negre fa tres temporades des de l’Espanyol, fa un balanç «molt positiu» de l’estada a la capital del Baix Camp i recorda, ara que les jornades comencen a esgotar-se, que «nosaltres hi seguim creient perquè ho tenim allà», en referència al lideratge a què aspirava el conjunt reusenc en encetar la campanya, com la clau per facilitar-se la disputa del play-off. Del debut a la tercera màxima divisió del futbol estatal, Badia dubta uns instants i acaba rememorant que «va ser amb l’Espanyol B i al camp del Mallorca B, i vam perdre 1-0. D’allò, no tinc cap record especial, gairebé tots són dels últims dos anys amb el Reus, que són els que més he millorat i he après».

A les ordres de Natxo González i, durant la segona volta de la 2013-14, també d’Emili Vicente, l’arquer s’ha fet progressivament amb «la continuïtat, les bones sensacions i la confiança que buscava quan vaig decidir venir a Reus». En la present campanya, i resoltes ja 33 de les 38 cites –enguany seran 37 per l’exclusió de la competició de l’Huracán–, Edgar Badia i la seva rereguarda han mantingut la porteria a zero en 14 ocasions i encaixat una mitjana de 0,88 gols per cita –0,59 quan l’equip competeix a l’Estadi roig-i-negre– que mantenen el barceloní com el cinquè porter menys golejat del grup tercer. El meta treu importància al grau de responsabilitat que, sota pals, li ha tocat assumir i diu que «al final, el porter només en té una mica més: no pots baixar mai la tensió perquè fer-ho pot significar un gol en contra i jo treballo cada dia al 100% i he après a no relaxar-me en cap situació».

La batuta d’Yvan Castillo

De la feina no tan evident, la que els porters del CF Reus interioritzen sota la batuta d’Yvan Castillo, Badia explica que «l’equip intenta sortir amb la pilota jugada des del darrere i hi ha molts partits en què qui més la toca en les jugades elaborades sóc jo». «És una feina molt important perquè el nostre joc es basa també en aquest punt i hi ha un parell de gols, aquesta temporada, que han vingut arran d’una sortida de pilota o d’un llençament de porteria», concreta l’arquer, que afegeix que «ho valorem i per això treballem la part específica de porteria». «Al final, totes les posicions tenen les seves coses però aquesta és una d’única: has d’evitar els problemes que s’hagin generat, i jo afronto el tram final amb la màxima responsabilitat, com el play-off que vingui», conclou Badia. D’una altra marca de la casa de Castillo, les visualitzacions que empra per motivar els seus porters, el meta detalla que «l’any passat vam visualitzar una temporada llarga que acabaria amb una invasió de camp, i va passar. També que jugaríem en Copa del Rei contra un equip de Madrid, i així va ser. Ara estem visualitzant que complirem l’objectiu, però no vull que es trenqui la màgia d’una tècnica que ens ajuda molt a estar concentrats».

Al costat de Bernabeu i Draghi

Des que una lesió al canell obligués Aitor Embela a romandre al marge pel que resta de campanya –tot i que el de Figueres continua entrenant a l’espera d’una pròxima reaparició–, Badia comparteix sessions amb Raúl Bernabeu i un nou convidat, l’argentí Matías Draghi. en la nova situació, el capità roig-i-negre lamenta «la qüestió d’Aitor, que ha estat una llàstima perquè el grup de treball que teníem era molt competitiu i hi havia molt bon rotllo. Però, l’arribada de Matías també ha estat positiva i seguirem bé». El porter reconeix, sobre el rendiment de l’equip a les darreres jornades –marcades també pels endarreriments en les nòmines– que «l’equip és una família i això ens ha fet més forts a l’hora de lluitar per un objectiu tan difícil» i diu que «ens veig capacitats per treure el màxim de punts». Sobre la seva continuïtat com a roig-i-negre, Badia se sincera: «porto dos anys bons i espero que això m’obri algunes portes, però aconseguir l’objectiu amb el Reus seria la felicitat plena».

tracking