Una picada d'ullet d'Olmo

El central anota l’1-0 davant l’Atlètic Balears, torna el CF Reus al positiu i el maté viu en la lluita pel lideratge, ara des de la segona plaça

Imatge del partit del CF Reus-Atlètic Balears.

Una picada d'ullet d'OlmoOlivia Molet

Victòria lluitada i vital la que va embutxacar-se ahir el CF Reus gràcies al gol que el central Olmo rubricava al minut 6, tot culminat una jugada d’estratègia sorgida d’un córner, per fer pujar al marcador l’1-0 definitiu. El conjunt de la capital del Baix Camp va quallar un primer temps de més a menys i va reviscolar de nou als últims compassos de cita, donant lloc a un reguitzell d’ocasions que la manca d’encert i la perícia de l’arquer de l’Atlètic Balears, Vicen, frustraven, i que podrien haver ampliat el goal average reusenc. Amb tot, els homes de Natxo González sumen tres punts que els tornen a la segona plaça, els mantenen enganxats a la lluita pel play-off, i vius de cara a al lideratge que ostenta el Vila-real B, el qual suma un triomf resultant de l’exclusió de competició de l’Huracán amb qui s’hauria vist les cares. L’encontre comptava amb l’al·licient afegit de la tornada a l’Estadi de l’exroig-i-negre Xisco Hernández, ara capità de l’Atlètic Balears, que va disputar íntegres els 90 minuts a les ordres de Cristian Ziege. La col·laboració amb la Ganxet Pintxo que obria les portes del feu roig-i-negre a qui hi assistís amb la guia de la ruta de tapes segellada, i el 2x1, va servir per traslladar-hi més de 2.025 ànimes. La nota negativa per als roig-i-negres la posava Dinis Almeida, que havia de deixar el lloc al terreny de joc a Ismael Moyano, al minut 18, lesionat al genoll dret.

Molts, ni tan sols van tenir temps d’ocupar una de les localitats abans que Olmo fes la seva màgia a l’àrea contrària. El central del CF Reus convertia en 1-0 una jugada d’estratègia al minut 6 de partit, rematant creuat, des del punt de penal, a la sortida d’un córner. A Vicen no va quedar-li marge d’acció i el gol, al final l’únic que es veuria al llarg de 94 minuts de matx, va acabar decantant la victòria del costat roig-i-negres. En una jugada similar, Vítor va tenir, pocs minuts després, el 2-0, però l’esfèrica marxava fora per centímetres. La diana en contra va desencadenar el millor tram per a l’Atlètic Balears, que completaria el primer temps exercint una pressió notable sobre els roig-i-negres, a la cerca d’un premi que no va obtenir.

Dinis diu adéu lesionat al genoll

Cap al 20’, Edgar Badia encertava una estirada a l’esquerra per aturar el tret de Kike, desmarcat per una errada defensiva. Ho tornaria a provar, l’atacant dels illencs, en l’acció immediatament posterior i associat amb Biel, que mirava de treure rèdit de la internada de Kike amb un tret alt, per sobre del travesser, quan es trobava sol davant el porter roig-i-negre. Poc abans, la lesió de Dinis en la disputa d’una pilota havia forçat el primer canvi a les files del CF Reus: el tècnic Natxo González donava entrada a Ismael Moyano per cobrir l’absència del portuguès –el qual competirà la propera campanya al Mònaco de la Primera Divisió francesa– que es retirava de la gespa amb dificultats per recolzar al terra la cama dreta i acabava encaminamt-se a vestidors amb gel al genoll. De la reorganització defensiva, els balears només van beneficiar-se un breu lapse, i no del tot. I això que l’excel·lència local dels primers deu minuts no va trobar marge per a repetir-se abans del descans. Una falta des de la línia de tres quarts, a tocar de la mitja hora, semblava retornar la confiança malgrat que no el premi als de la capital del Baix Camp, que no aconseguien desfer-se de la contínua pressió dels de Cristian Ziege.

Kike s’havia convertit en el veritable maldecap del CF Reus, assajant de nou el gol en un xut excessivament alt. Amb dificultats per arribar a l’àrea contrària i sovint collat per un Balears decidit a no perdonar-ne una, el conjunt roig-i-negre va esgotar el primer temps buscant el gol de la seguretat, i frustrat per no obtenir-lo. Bruno va tenir l’1-1 al 43’, en una altra –el partit va estar marcat per la pilota aturada– falta lateral que va picar massa escorada i que la rereguarda illenca no va saber recuperar. El CF Reus consumiria les seves opcions en un córner que, gairebé sobre la mitja part, tampoc no acabava a dins de la xarxa custodiada per Vicen.

Els roig-i-negres van estrenar el segon acte amb una doble ocasió de Carbia i Ángel Martínez, que acabava amb l’esfèrica perdent-se per la línia de fons. Qui va fregar la diana va ser Fernando Rodríguez –l’atacant no competia des del pas pel terreny de joc del Llosetense– que, instants abans d’haver de cedir el lloc a la gespa a Edgar Hernández, batia el porter de l’Atlètic Balears en una jugada d’estratègia, arran d’un córner que Vítor picava i Ángel Martínez baixava amb el cap. El col·legiat Campos Salinas va anul·lar el gol per fora de joc. Per la seva banda, i només trepitjar la gespa, Edgar Hernández en tenia la primera després d’una memorable passada de Vítor Silva. La pressió d’un defensa impedia al de Gavà calcular amb més precisió la rematada. A prop del 60’, Xisco hi estava a prop amb una falta lateral que anava fora. També Haro va posar a prova l’arquer Balears amb una acció individual que Vicen blocava sense massa problemes.

Un reguitzell d’oportunitats

L’entrada de Colorado va servir l’espectacle a les acaballes. Amb els tres punts assegurats –llevat d’algunes faltes perilloses que van fer l’afició roig-i-negra aguantar la respiració–, el propi Colorado, Haro i també Alberto Benito van protagonitzar les darreres ocasions, però el marcador no es va moure. A la tarda, l’empat sense gols entre Hércules i Cornellà reservava per als de la capital del Baix Camp la segona plaça, amb 61 punts, un més que el Cornellà.