Premi a la perseverança

La Pobla suma un punt a Olot gràcies a un gol de Kike al 93’, després de l’expulsió de Denis i un penal en contra

Un jugador de l'Olot prova de rematar un córner davant la porteria custodiada per l'arquer dels pobletans Alberto Varo, ahir.

Premi a la perseverançaUE Olot

Un gol de falta directa de Kike Tortosa al 93’ dóna al CF Pobla de Mafumet un punt de l’empat al pas pel terreny de joc de l’Olot. Els jugadors de Santi Castillejo s’havien avançat al minut 75 gràcies a un penal que Héctor transformava en l’1-0, i que havia deixat el filial del Nàstic amb deu homes arran de l’expulsió de Denis Coch per una acció sobre Reverter. Amb els tres canvis sobre el verd i la convicció que qualsevol cosa era possible encara, els grana van aguantar l’empenta dels olotins i van renovar l’idil·li amb la pilota aturada, que els permet sumar la meitat del premi, camí de segellar una altra temporada a la Segona Divisió B. L’Olot, per la seva banda, s’enfonsa a la classificació i acomiada bona part de les opcions de mantenir la categoria.

L’Olot, de fet, va ser el primer en avisar, mitjançant Gato, quan s’havien disputat únicament 13 minuts d’encontre. El dels olotins demanava, després d’anar a terra enmig d’una internada en direcció a la porteria de Varo, un penal que el col·legiat no va assenyalar. Va respondre Nacho, disparant a l’escaire dret un tret que Conesa desviava, amb prou esforç, a un córner sense conseqüències. El porter de l’Olot s’estrenava precisament ahir en lliga, a les ordres de Santi Castillejo. Nacho, per la seva banda, havia intentat la diana ja al minut 3, en una de les primeres oportunitats que deixava la cita per al filial del Nàstic.

Els homes de Martín Posse buscaven al municipal olotí tres punts per deixar enrere les posicions complicades, abans que el pas de les jornades no torni irreversible la situació pobletana a la classificació. No era feina senzilla, en el marc d’un primer temps que va deixar oportunitats per ambdós bàndols i escàs encert, i que aniria a morir encara amb el 0-0 inicial brillant a l’electrònic. L’havia intentat moure Uri Santos, obligant Varo a posar un peu salvador al 17’ amb què el brillant porter del CF Pobla de Mafumet evitava l’1-0. El filial del Nàstic, en recuperar el domini als compassos previs al descans, igualment va provar, sense aconseguir-ho, convertir la superioritat en premi. La igualtat amb què havia arrencat el matx no es va moure, de moment.

Amb deu i l’1-0 al marcador

Conesa va enviar a la banda dreta un xut certer de Carlos García, des de la frontal de l’àrea, al minut 62’, que podria haver posat l’avantatge en mans pobletanes. L’Olot, però, tampoc no es conformava amb l’empat sense gols i va lluitar la diana fins embutxacar-se-la, ja a les acaballes d’enfrontament i arran d’una acció desafortunada de la rereguarda grana. Abans, una associació entre Diego i Reverter va acostar, de nou, l’Olot al premi, però l’atacant local va enviar la rematada a fora. També Diego mirava d’assolir la fita, contra un Alberto Varo pràcticament impossible de batre ahir, en tres oportunitats consecutives dins l’àrea –la primera la feia Héctor i la segona venia de les botes d’Uri Santos– que no acabaven en èxit.

Al darrer quart d’hora d’enfrontament, Denis Coch era expulsat per un penal sorbe Reverter. Abans que l’Olot el llencés, Polaco veia la groga per fregar amb els tacs l’entorn del punt de penal. Héctor va ser l’encarregat de mirar de materialitzar el gol. Varo no va tenir opcions, i els homes de Santi Castillejo rebien la diana gairebé com un triomf. La celebració costava a Héctor, també, la targeta groga. Amb tot, l’1-0 va esdevenir una autèntica glopada d’aire per als locals, que van mirar-se els darrers compassos des d’una òptica ben diferent. Martín Posse va consumir llavors els tres canvis i va donar entrada a Luis, Víctor i Alfons Serra en detriment de Cristian, Vela i Gabi. El tècnic dels pobletans buscava la fórmula per extraure alguna cosa positiva del desplaçament.

I ho va fer bé. En ple descompte, després que el col·legiat establís cinc minuts d’afegit, Kike Tortosa marcava l’1-1 en una falta directa i tombava bona part de les aspiracions de salvació dels olotins. Uri va intentar recuperar l’avantatge per als seus amb una mitja xilena en els darrers instants d’enfrontament, però la pilota no va entrar i l’1-1 va mantenir-se brillant a l’electrònic.