Diari Més

L'avantatge de poder comptar amb Archille Emaná a la plantilla

L’africà va estar sublim en l’empat contra el Còrdova (4-4) i es troba en el millor moment de la temporada

Emaná va tornar bojos els contraris i va ser el millor futbolista del conjunt local diumenge.

L'avantatge de poder comptar amb Archille Emaná a la plantillaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Emaná jugarà del que vulgui, tot depèn d’ell». Aquesta era una de les frases que va pronunciar, a principis de temporada, l’entrenador del Gimnàstic de Tarragona, un Vicente Moreno que coneixia què significava comptar amb l’africà a la plantilla i com l’havia de motivar perquè tornés a ser aquell jugador que va brillar al Betis, o s’hi assemblés.

Aquest diumenge, eren molts els que, al Nou Estadi recordaven els grans moments d’Emaná amb el Betis, però deien: «Jo crec que ara és millor jugador». D’altres, exclamaven: «Esteu veient el que està fent». I és que el mitja punta va oferir una exhibició majúscula de futbol i va comandar al seu equip a protagonitzar un dels partits més espectaculars que es recorden en tota la història del Nou Estadi.

No només va deixar pinzellades de qualitat, sinó que van ser moltes les virtuts que va elevar al cim diumenge Archille Emaná. Va destrossar el rival entre línies, va saber caure a les bandes, va ser capaç d’associar-se amb la resta de companys, va fer bons a aquests companys, va marcar un penal d’aquells que fan mal al rival i va deixar dos detalls de qualitat simplement impressionants. Van ser dues accions molt similars, però en diferents zones del camp. Una, a la medul·lar, escorat una mica a la dreta, i l’altra, a pocs centímetres de la línia de fons, amb la pilota a prop de marxar i convertir-se en servei de porteria. En ambdós casos, Emaná va punxar la pilota, va marcar al rival per on el driblaria, però va acabar passant l’esfèrica per l’altra banda, fent un barret al jugador contrari. Accions d’aquelles que converteixen un empat en una victòria moral, i un gran partit en una obra d’art. Una obra d’art, ofensivament parlant, ja que en la faceta defensiva el Nàstic va demostrar un nivell preocupant i, en aquest sentit, Vicente Moreno té molta feina per davant.

Va acabar fitxant

El fitxatge del futbolista camerunès ha estat un dels majors encerts del Nàstic en les últimes temporades. Emaná no arribava a Tarragona amb intencions de fitxar, sinó que únicament va incoporar-se als entrenaments a les ordres de Vicente Moreno per no perdre el nivell de forma i, a banda, per estar a prop de l’altre Emaná, Stephane. Poc a poc, es va anar sentint a gust, fins el punt que el 9 d’agost el Nàstic va anunciar la seva contractació.

Des de llavors, Emaná ha protagonitzat un creixement immens, fins el punt d’arribar ara al seu millor moment de forma. Aquest passat mes de març va ser nomenat millor jugador del mes per a la Lliga de Futbol Professional gràcies, en part, als tres gols que va aconseguir, contra el Bilbao Athlètic (2) i el Numància.

Són, com a mínim, deu els partits que li resten al conjunt tarragoní per posar punt final la temporada, duels en els quals Emaná haurà de vigilar perquè compta amb nou cartolines grogues. Sembla inevitable que en pugui veure una altra més, però també s’haurà d’estar pendent si el futbolista la provoca per perdre’s algun partit determinat o no.

tracking