Diari Més

Un Nàstic sense complexes vol derrotar un Còrdova amb presses

Els tarragonins, tercers amb 51 punts, avantatgen en 4 al seu pròxim rival, que visitarà el Nou Estadi diumenge a les dotze

El Nàstic visita Bilbao sense pensar que pot ser un camí de roses

El Nàstic visita Bilbao sense pensar que pot ser un camí de rosesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Havent sobrepassat la barrera dels 50 punts, el Gimnàstic de Tarragona ja sap què vol: intentar jugar la pròxima temporada a la màxima categoria del futbol a nivell nacional. Serà un camí molt complicat i, possiblement, la meta no s’acabarà complint. Tot i això, els de Vicente Moreno s’hi deixaran la pell i, a partir d’ara, no volen deixar passar cap punt, cap oportunitat de complir un somni que, fa un estiu, era gairebé impensable.

L’equip tarragoní és ben conscient que no ha de plantejar cap partit com si fos inferior a cap altre equip, ja que s’ha guanyat el dret a considerar-se un dels millors conjunts de la Segona Divisió. Ser tercer a la taula classificatòria a falta d’onze jornades per a la conclusió del campionat és un bon indicador per determinar que aquest conjunt ha d’aspirar a altres coses a partir d’ara i que s’ha de conscienciar que quedar segon és molt millor que finalitzar en sisena posició.

El primer pas per poder assolir aquest somni serà el de sumar els tres punts aquest diumenge (dotze del migdia) contra el Còrdova al Nou Estadi. Serà un duel a vida o mort, ja que els andalusos no arribaran només amb ganes de guanyar, sinó amb la imperiosa necessitat de fer-ho. La baixada de rendiment que ha protagonitzat el pròxim rival del Nàstic des de l’inici de la segona volta l’ha convertit en un equip més en la lluita per la promoció d’ascens, quan no fa gaire mesos era el màxim aspirant a finalitzar en una de les dues primeres places, que donen dret a l’ascens directe a Primera.

Els cordovesos són un dels equips més perillosos quan el contrari els deixa practicar el seu joc. El contraatac és la seva base ofensiva, de forma que guardar la posició en la pèrdua de pilota seria la millor opció dels tarragonins a l’hora de defensar les accions ofensives del rival. A més, hi ha molts jugadors amb perill a l’atac dels blanc-i-verds. Fidel, per banda esquerra, o Pedro Ríos, a l’altre cantó, són dos futbolistes de màxim nivell, dos jugadors que són capaços de desequilibrar un enfrontament en qualsevol moment i que destaquen, sobretot, per la immensa qualitat que tenen a les seves botes.

A més, a dalt, el Còrdova té dos futbolistes d’aquells que voldrien tenir tots els equips de Segona Divisió. Florin Andone i Xisco són dos puntes, cadascun amb les seves característiques –un més estàtic i l’altre més mòbil–. Eddy Silvestre, per sanció, serà baixa de cara al duel de diumenge.

Sense Tejera i Naranjo

Per la seva banda, el quadre tarragoní comptarà amb dues baixes de consideració. Són dos futbolistes que no podran actuar per sanció, per acumulació d’amonestacions. Un és Sergio Tejera, que diumenge, contra el Numància i al Nou Estadi, va rebre la quinzena targeta groga de la temporada (tercer cicle que compleix el futbolista). L’altre és José Naranjo, que en el mateix duel, contra els sorians, va ser amonestat amb la cinquena cartolina en el que va de campanya.

Són dues baixes de consideració, ja que el primer és un titular indiscutible en el centre del camp, mentre que el davanter s’ha erigit com a màxim realitzador del conjunt grana en el que va de temporada. Vicente Moreno, però, compta amb una plantilla suficientment àmplia com per no patir quan hi hagi dues baixes.

Manolo Reina és indiscutible a la porteria, i tampoc sembla que hi hagi d’haver novetats en defensa. Daisuke Suzuki jugarà com a lateral dret, Mossa ho farà a la banda esquerra, i Iago Bouzón i Pablo Marí actuaran a l’eix, sempre amb el permís d’un Xavi Molina que està preparat sempre per entrar a l’onze. En el centre del camp, Aburjania i Madinda, que ahir van arribar a Tarragona després dels compromisos internacionals, serien els escuders d’Emaná. A la banda dreta Jean Luc, a l’esquerra Lobato i, en punta d’atac Aníbal, completarien l’onze.

tracking