Diari Més

El porter argentí Matías Draghi entra als plans d'un CF Reus sense Embela

El club, que va fitxar-lo al mercat d’hivern, l’incorpora a la dinàmica en perdre el segon arquer, lesionat al canell

El porter argentí Matías Draghi entra als plans d'un CF Reus sense Embela

El porter argentí Matías Draghi entra als plans d'un CF Reus sense EmbelaXavi Guix/CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El porter Edgar Badia compartirà l’arc a partir d’ara, com a mínim a les sessions de preparació, amb l’argentí Matías Nicolás Draghi. El CF Reus, que havia formalitzat la inscripció del meta al desenllaç del mercat hivernal i procedent del Club Sportivo Independiente Rivadavia, l’inclou ara a la dinàmica de la primera plantilla per cobrir la baixa d’Aitor Embela, que pateix una lesió al canell i es perdrà el que resta de temporada. El club feia oficialment pública ahir la incorporació del futbolista, que està establert a Reus des de mitjans de febrer i que, tal com va avançar al seu moment el Diari Més, desembarcava a la capital del Baix Camp en el marc d’una operació de què també formava part un altre jugador argentí, el central Alan Gabriel Rodríguez, igualment inscrit dos mesos enrere per l’entitat roig-i-negra.

El moviment de peces que ja ha posat Draghi en acció té lloc sota la voluntat del tècnic Natxo González de no alterar la rutina dels entrenaments, que han estat desenvolupant-se fins al moment amb la participació de tres porters –Badia, Embela i l’arquer del Morell Raúl Bernabéu– i quedaven coixos arran de l’absència sobrevinguda i forçada del de Figueres. Aitor Embela, així, no tindrà altre remei que mirar-se des de la graderia el tram final d’un curs que acomiada encara amb el debut en lliga regular pendent, tot i haver defensat la samarreta en cites de Copa Catalunya i haver compaginat aquest inici d’etapa al CF Reus amb el paper a la selecció de Guinea Equatorial.

Dretà i amb domini del joc aeri

Draghi (Mendoza, 1993) és un porter d’1,90 metres que s’havia enrolat tot just fa un any al Club Sportivo Independiente Rivadavia de la Primera B Nacional argentina, alliberat des del Puerto Nuevo. Poc abans que el club roig-i-negre fes efectiva la seva inscripció, el meta de 23 anys es trobava a prova amb el Gutiérrez Sport Club, en lluita per guanyar-s’hi un lloc sota pals i on mitjans argentins anunciaven com a imminent la seva incorporació definitiva. Dretà i amb domini del joc aeri gràcies a la seva alçada, el meta va iniciar-se al futbol amb l’Huracán de Sanrafael, des d’on va començar a teixir la carrera esportiva, passant per Deportivo Argentino, Godoy Cruz, San Telmo, Atlas i Puerto Nuevo, que el porta ara al CF Reus.

L’arribada de Matías Draghi al vestidor reusenc afegeix una de tercera a les nacionalitats que s’hi concentren, unida a la representació portuguesa que conformen Dinis Almeida, Eliseu Cassamá, Ricardo Vaz i Vítor Silva, i la primera d’intercontinental. Aquesta es dóna, a més, en un moment en què el porter titular del CF Reus –l’únic a la plantilla que ho ha jugat absolutament tot aquesta temporada–, Edgar Badia, encadena un reguitzell de setmanes avançant en la competició amb quatre targetes grogues al seu compte, apercebut i amb sis encontres per davant abans de donar per finalitzada la campanya.

Per no alterar els entrenaments

La previsió, malgrat tot, és que la participació del porter argentí se centri bàsicament en la preparació i el repte que acabi debutant amb el primer equip –i fins i tot ocupant un lloc a la banqueta–aquest curs es planteja, com a mínim ara mateix, més que complicat per a Draghi. De fet, ja fa algunes setmanes que qui completava les convocatòries, al costat d’Edgar Badia, era Raúl Bernabeu i no Embela, molt probablement arran d’aquestes molèsties al canell que, a les acaballes, han derivat en un punt i final a la temporada per a ell.

Raúl Bernabeu i els juvenils

A més de per a Raúl Bernabeu, l’entrenador de porters Yvan Castillo havia fet lloc darrerament per a arquers del juvenil roig-i-negre a les sessions que dirigeix. Gerard Tomàs i Arnau Cardona van posar-se a les ordres del tècnic el passat 17 de març i és relativament habitual, sovint, veure jugadors del filial o de la base reusenca prenent part dels entrenaments amb la primera plantilla, sota la voluntat del club de no deixar del tot de banda l’aposta perles seves perles. Matías Draghi serà un dels encarregats, ara, de mantenir la tensió a la porteria d’un CF Reus, que amb Badia sota pals, és el tercer que menys gols encaixa al seu grup.

tracking