Diari Més

Un candidat a l'ascens amb números que no conviden a l'optimisme

El Còrdova, rival del Nàstic aquest diumenge, és l’equip que més gols ha encaixat, amb 41 dianes, tot i viure en zona ‘play-off’

Els jugadors del Còrdova, ahir, durant un moment de l'entrenament.

Un candidat a l'ascens amb números que no conviden a l'optimismeCórdoba F.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És un equip temible. De fet, és un dels dos o tres màxims favorits, per entitat i pressupost, a finalitzar en zona d’ascens directe a Primera Divisió. Porta tota la temporada a la part alta de la taula classificatòria i pocs dubten que, pel seu potencial, serà un dels conjunts que lluitarà fins al darrer sospir per pujar a la màxima categoria.

El Còrdova, pròxim rival en Lliga del Gimnàstic de Tarragona (diumenge, Nou Estadi, cinc de la tarda), és un equip força irregular. Sobretot, ha demostrat una poc comprensible fragilitat defensiva, impròpia d’un conjunt que vol ascendir. És el tercer conjunt que més gols ha encaixat de la Segona Divisió. Un total de 41 dianes en 31 partits, les mateixes que el Bilbao Athlètic, «fanalet vermell de la categoria». Només empitjoren els seus números el Llagostera, penúltim a la taula i amb 43 gols encaixats, i l’Albacete que, avantpenúltim, n’ha rebut un total de 45.

Sent cinquè, amb 47 punts, les xifres dels andalusos són molt pobres. Però aquestes no es queden aquí, ja que els cordovesos també poden «presumir» de ser un dels equips amb més derrotes patides. En aquests 31 enfrontaments que s’han jugat fins ara, els blanc-i-verds han sortit perdedors en 12 ocasions, les mateixes que el Mallorca, setzè i que l’Osca, divuitè; dues menys que la Ponferradina, dissetena; quatre menys que l’Albacete; i set menys que Llagostera i Bilbao Athlètic.

No són números que convidin a l’optimisme els que presenta el pròxim rival del Nàstic, sobretot defensivament. Sí que destaca el Còrdova, per exemple, pel que fa a victòries assolides, amb catorze, les mateixes que el líder Leganés i una menys que l’Alabès, segon. La resta, van a roda.

El club andalús va decidir planificar una plantilla amb només cinc defensors, com són Stankevicius, Dalmau, Deivid, Héctor Rodas i Cisma. Vicente Moreno sap perfectament per on atacar al Còrdova, com fer-li mal, i ho posarà en pràctica aquest diumenge davant dels seus aficionats.

La tercera derrota

El Nàstic va ser superat a Còrdova i va perdre clarament (2-0) en la primera volta del campionat lliguer. Va ser la tercera derrota de la temporada dels de Vicente Moreno, en l’onzena jornada lliguera, la segona fora de casa, després de caure a Elx en la quarta data del campionat.

Fidel, en el minut 6 de partit i Florin, en el 37, van marcar dues dianes que van resoldre el partit a favor dels locals. Eren altres temps, ja que els blan-i-verds es confirmaven com a principal candidat a l’ascens directe a Primera. Ara, una volta després, el Nàstic suma quatre punts més que el seu rival i està millor situat per a poder aconseguir l’objectiu. De fet, el Còrdova és un dels pitjors equips de la categoria des del moment en què va començar la segona volta.

tracking