Diari Més

Futbol Base

L'Ajuntament dels Pallaresos vol reduir en 100 nens l'activitat futbolística

Actualment hi ha 450 jugadors repartits en 34 equips, una xifra que l'Ajuntament considera 'excesiva'

L'Ajuntament dels Pallaresos vol reduir en 100 nens l'activitat futbolística

L'Ajuntament dels Pallaresos vol reduir en 100 nens l'activitat futbolísticaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No podem mantenir 450 joves practicant futbol a camp de futbol del poble, són massa». Així s’expressa el regidor d’Esports dels Pallaresos, Toni Tenorio, qui ha exigit als clubs del muncipi que es fusionin per tal de posar en pràctica aquesta reducció.

«Tenim 34 equips entre tres clubs repartits, com són Unió Esportiva Pallaresos, Club de Futbol Base Pallaresos, i el Club Esportiu Pallaresos. Necessitem una fusió entre tots ells, ja que així es podran resoldre també d’altres problemes. De fet, en els darrers dies hi ha hagut trencament de material i, de vegades, els dos primers clubs s’enfronten perquè a algun li falten pilotes, o algun fet similar. Això s’ha d’acabar», manifestava un Tenorio que espera que en els pròxims dies es pugui desencallar una situació que, de moment, no sembla tenir solució. De fet, la idea del consistori és la de tenir un únic club a partir de l’1 de juliol. I és que el 30 de juny tanca la temporada per a la Federació Catalana de Futbol.

«El nostre camp té les mides mínimes, de 90x45 metres, i només disposem de quatre vestidors», unes condicions que, segons Tenorio, són insuficients per poder aglutinar un gruix de 450 jugadors. La fusió dels clubs no és una proposta, sinó que és una imposició, ja que «si ells mateixos no es posen d’acord, que és la nostra principal intenció, haurem de decidir nosaltres. Llavors, només un club podrà jugar als Pallaresos i la resta hauran de fer-ho en un altre camp, o no competir. Repeteixo, això només passarà si entre ells no es posen d’acord».

El consistori ha realitzat un estudi, en el qual ha determinat que «s’està donant una mala formació si, esportivament, pensem que en el món del futbol hi ha alguna cosa més a banda dels rondos i la tècnica amb la pilota. També s’ha de treballar el físic, els passis, els controls, les jugades assajades, i d’altres aspectes que amb tants jugadors no podem realitzar en condicions».

En aquesta reducció de nens, segons Tenorio, «tindran prioritat els joves dels Pallaresos. Primer, omplirem els equips amb nens d’aquí i, si sobren places, podran venir-ne de fora». El regidor d’Esports finalitza assegurant que «amb un poble d’uns 4.700 habitants, un pressupost de vora tres milions d’euros i sense les infraestructures necessàries i adients, creiem que l’objectiu ha de ser la millor formació pels nois i noies del poble».

tracking