Diari Més

Per dormir a Primera Divisió

Un triomf contra el Numancia deixaria el Nàstic segon, en places d’ascens directe, pendent del Córdoba-Alavés

Per dormir a Primera Divisió

Per dormir a Primera DivisióCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara amb la golejada de San Mamés a la retina, els homes de Vicente Moreno encaren el pas del Numancia pel Nou Estadi. L’encontre forçarà la configuració d’un centre del camp poc habitual, arran de l’absència de Giorgi Arbujania i Lévy Madinda, convocats amb les seleccions de Geòrgia i Gabón respectivament. Ni Gerard Valentín ni Álex López hi podran participar, tampoc, encara en procés de recuperació dels problemes físics. L’equip recupera, això sí, Xisco Campos, que torna de complir sanció el passat cap de setmana contra el Bilbao Athletic. El Nàstic concorrerà a la cita amb l’objectiu de donar lloc a la que seria l’onzena jornada consecutiva sense deixar de sumar. Els grana, de fet, no cauen des del passat 9 de gener, quan el Lugo va arrabassar-los el premi epr la mínima (1-2). Amb tot, el club avança en la temporada amb el nou repte d’omplir les graderies de seguidors, i ha posat recentment en marxa una nova promoció que permetrà els socis adquirir lots de dues entrades pels dos pròxims duels al preu de deu euros. El principal argument per a acollir-s’hi, la tercera plaça que ara ocupen els tarragonins, molt a prop d’assolir-ne una de les dues que suposen l’ascens directe a la Primera Divisió.

Únicament dos punts separen el Nàstic d’aquest segon lloc, en mans ara d’un Alavés que, al seu torn, només compta amb tres de marge respecte al quart Córdoba. Segon i quart es veuran les cares aquest diumenge a terres andaluses, en un duel de rivals directes en la lluita pel salt de categoria. De tot plegat volen treure rèdit els de Moreno, empesos pel vent favorable d’aquesta excel·lent dinàmica i amb prou recursos com per no acusar l’escassetat d’efectius de cara a aquest duel, que els posa davant del quinzè. Vuit punts per damunt de la zona vermella i a set d’accedir al play-off, poc o res posa en joc l’equip que dirigeix Jagoba Arrasate.

Tampoc no els sobren recursos

Com a locals, els grana han recollit vuit victòries i han sumat 28 dels 48 punts que atresoren gràcies a les tretze dianes anotades. A domicili, el Numancia només registra aquesta temporada tres victòries, i també ha acumulat vuit empats. Els de Soria arrosseguen baixes rellevants per a la cita: Jorge Díaz estarà de baixa sis setmanes i se suma a les absències de Munir i Callens, convocats amb Marroc i Perú. Tornen Pedraza i Regalón.

tracking