Futbol Americà

Victoria dels Reus Imperials contra els València Giants

Amb aquesta victòria, els Imperials són quarts amb marca d'una victòria i tres derrotes

Els Reus Imperials haurien de jugar sempre en el camp del Reddis. És el seu camp talismà. Aquí van aconseguir pujar a la màxima categoria del football americà nacional l'any passat. I aquí han aconseguit la seva primera victòria en la Lliga Nacional de Football Americà Sèrie A.

Els «verd-i-blancs» van superar als València Giants per 27-24 el diumenge, 20 de març en la quarta jornada de la lliga nacional. Amb aquesta victòria, els Imperials són quarts amb marca d'una victòria i tres derrotes, mentre que els valencians són últims amb zero bestiars i quatre perduts.

Després de jugar els seus dos primers partits a casa en l'Estadi Municipal de la Pastoreta, Imperials, amb el suport del govern local, va canviar la seva seu al camp del Reddis, on ja havia jugat quan militava en la Seriï B.

El partit va començar amb uns Imperials concentrats i ferms en defensa, però fluixos en ofensiva. Els Giants es van avançar en el marcador gràcies a un field goal per posar-se 0-3.

Quan els dirigits pel coach Bart Iaccarino es van adonar que el joc aeri no estava donant els resultats desitjats en l'ofensiva, van decidir buscar avançar per terra amb l'ajuda de Joel Monroy. I el número 33 no va decebre. Monroy va ser sinònim de iardes guanyades durant tot el partit.

Mentrestant, el joc aeri dels Imperials va ser millorant a mesura que avançava el partit. Especialment gràcies als seus dues noves incorporacions: el quarterback mexicà Norman Eduardo Contla (#18) i el receptor nord-americà Darian Yahyavi (#23).

Així va ser com van arribar les primeres dues anotacions dels Imperials. Llançaments de Contla a Yahyavi, qui va atrapar la pilota en el end zone pels dos primers touchdowns dels locals (13-3).

També cal destacar el bon paper de diversos receptors dels Imperials que van permetre als de Reus avançar iardes durant la primera part: Airald Balanya (#1), Ricky Junkal (#3), Kyle Bowpitt (#6) i Nazih Essalhi (#8). Tots van demostrar tenir bones mans per atrapar la pilota i peus ràpids per superar la defensa contrària.

Abans d'arribar al descans, els Giants van aconseguir escurçar distàncies en el marcador (13-10) gràcies a un touchdown.

En la segona part, els Imperials van començar una altra vegada fortes en defensa, detenint als Giants, però maldestres en ofensiva sense poder avançar i anotar. És aquí on els verd-i-blancs van tornar a dependre de Monroy i les seves cames per a un gran i confiable joc terrestre. El #33 va aconseguir avançar la pilota fins a la iarda 17 dels Giants i així ajudar al fet que la connexió Contla-Yahyavi tornés a anotar un altre touchdown en la següent jugada (19-10).

A l'última cambra, els Giants van reaccionar i gràcies a dues anotacions i punts extres s'avancen en el marcador (19-24).

Amb 6 minuts i 18 segons per jugar-se, els Imperials van començar la seva ofensiva cap al end zone dels Giants a la recerca del touchdown que els donés la seva primera victòria de la temporada.

Començant en la seva iarda 25, els de Reus van aconseguir encadenar una sèrie de bones jugades que els va portar fins a la iarda 33 dels valencians amb 4:15 minuts per jugar-se.

Després Monroy es va encarregar de portar la pilota fins a la iarda 15 dels Giants. I després, amb una carrera del QB Contla, els Imperials es van instal·lar en la iarda 4.

Amb 1:17 minuts per jugar-se, els verd-i-blancs van aconseguir superar la defensa dels Giants a través de Essalhi, qui va anotar el TD de la victòria (25-24). Els Imperials van anotar els dos punts extres i van posar el marcador definitiu en 27-24.

Però abans de poder celebrar la històrica primera victòria en la Sèrie A, els Imperials havien de detenir l'ofensiva dels Giants, que amb 21 segons per jugar-se buscaven el end zone. Però una intercepción de Yahyavi va acabar amb les aspiracions dels Giants i va deslligar la celebració dels Imperials i la seva afició.

Després del partit, el coach Iaccarino no va amagar la seva alegria i va manifestar la seva satisfacció amb la victòria i els seus jugadors.«Victoria molt important. La necessitàvem. Estic molt content. Els nois han treballat molt dur, han posat molt cor».