Diari Més

Una piconadora a San Mamés


Bilbao At. 0 4 Nàstic

Una piconadora a San Mamés

Una piconadora a San MamésLa Liga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarda de les grans l’oferida pel Gimnàstic de Tarragona, que ha aconseguitgolejar el Bilbao Athlètic en una demostració de bon joc, efectivitat i, sobretot, coneixement de la categoria, tres virtuts que li hsnmancatal filial de l’Athlètic de Bilbao. Un doblet d’Emaná, acompanyat dels gols de José Naranjo, el novè del seu compte particular, i Aburjania, van despatxar un equip que té poques opcions de mantenir-se a la Segona Divisió.

Tal com es preveia al llarg de la setmana, va ser Daisuke Suzuki l’escollit per cobrir la baixa de Xisco Campos, sancionat ahir. Va completar un gran enfrontament el japonès que, tot i jugar lluny de la seva posició natural, no només va estar fort al darrere, sinó que es va atrevir amb tímides internades, sempre amb criteri.

Vicente Moreno va oferir una variant tàctica respecte a les darreres jornades. El tècnic valencià va dibuixar un 4-3-3, sense Sergio Tejera a la medul·lar. L’ex de l’Alabès va travessar un procés febril aquesta setmana, i no va poder entrar finalment a la convocatòria. Així, Lévy Madinda, Aburjania i Juan Muñiz van ocupar aquest centre del camp. Muñiz tornava després de diverses setmanes sense ser titular i va ratllar a un bon nivell.

Els primers 45 minuts van ser força igualats, amb un Bilbao Athlètic molt voluntariós pel que fa al control del joc, però amb l’ansietat que obliga el fet de ser el cuer destacat de la categoria. Amb més tranquil·litat va jugar un Nàstic que va viure el primer ensurt als sis minuts de joc. El japonès Suzuki va haver de llençar-se a terra per impedir el gol rival. S’animava el conjunt basc, però el Nàstic, conduït per Aburjania i amb Naranjo, Emaná i Jean Luc amb ganes de futbol, feien preveure que seria una gran tarda de futbol.

El mateix Naranjo, que seria protagonista després, va tenir una gran ocasió als catorze minuts. El jove davanter va connectar un tret que va obligar el porter local a llençar-se a terra. La rèplica basca la va dur a terme Aketxe, qui va connectar una vaselina, amb el cap, superant Reina. Va aparèixer Pablo Marí per desviar la pilota a córner. Amb el camp buit, com és normal a causa de l’aforament que té San Mamés, es podia apreciar un bon espectacle futbolístic que, ben aviat, estaria acompanyat de gols. I va ser en el minut 25 quan el pitxitxi de l’equip va anotar el 0-1. Juan Muñiz es va inventar una passada de geni, per alt, que va recollir el número 28 del Nàstic i va enviar al fons de la xarxa.

Més còmode encara va poder jugar el Nàstic a partir d’aquest moment. Reina i Olaetxea van haver de rebre atenció mèdica en el 31’ a causa d’una forta topada entre ambdós, que va deixar més malparat el futbolista local. Al final, però, es va poder solucionar i tots dos van continuar jugant.

A la segona meitat, el tècnic local, Ziganda, va voler anar encara més a pel partit, i va donar entrada a un davanter com Santamaría que va deixar al vestidor el capità, Jon Iru. Més pólvora a la part del davant per a un equip que, en el segon acte, també va voler ser el clar dominador. De fet, va tenir més possessió que el Nàstic però, en ocasions, les seves jugades acabaven a la línia de tres quarts, sense que hi hagués perill real d’empat.

La va tenir, i molt clara, Santamaría en el 55’. El punta va rebre una passada interior i va disparar, llepant el pal esquerre de Reina. I, del que podia haver estat l’1-1, va arribar el 0-2. Des d’una distància semblant, però a l’àrea conrària, Aburjania va provar sort, amb la diferència que la pilota va anar entre els tres pals, molt ajustada a la dreta del porter. Amb dos gols per davant, la història ja era una altra. El Nàstic podia marcar encara més el ritme del partit, i havia de fer-ho.

Vicente Moreno va decidir oxigenar l’equip i va donar entrada a Cristian Lobato, en substitució de Juan Muñiz, que va completar 65 minuts realment bons. La festa, però, no va quedar amb només dos gols. Jean Luc es va inventar una jugada de les seves, entrant per banda dreta cap al centre. Allí, va trobar a un altre africà, a Archille Emaná, qui va donar quatre o cinc passes i, una mica escorat, va disparar un míssil que es va colar a l’escaire esquerre de Remiro. Amb 21 punts per jugar, i el Nàstic havia sentenciat completament un enfrontament que estava marcat en vermell, ja que els tres punts eren més que obligatoris.

Però no n’hi havia prou. El Bilbao seguia jugant a camp contrari, però en una nova acció de contraatac, va arribar el quart. Jean Luc es va inventar una gran jugada personal per banda dreta, va marxar d’un rival i va fer la passada de la mort a un Emaná que va marcar el seu doblet particular. I, amb el seus dos gols, l’africà va ser substitiuït, deixant el seu lloc a Ferran Giner, qui va tenir cinc minuts per tornar a gaudir del futbol.

tracking