Diari Més

Guanyar per certificar el 'play-off'

El Getafe, rival del CBT, està descendit matemàticament

Una victòria per omplir de moral

Guanyar per certificar el 'play-off'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona juga a dos quarts de set de la tarda, a Getafe en l’últim partit com a visitant de la lliga regular. El conjunt tarragoní buscarà tancar una extraordinària temporada a domicili davant un CB Getafe ja descendit que vol donar una última alegria al seu públic després d’un any molt complicat.

El CBT ha guanyat en els seus últims quatre desplaçaments i, en cas d’aconseguir el triomf, acabaria amb uns registres com a visitant de vuit victòries i cinc derrotes, la qual cosa significaria un record per al club en categories LEB. A més, la jornada té l’al·licient de ser la primera oportunitat del CBT per aconseguir la classificació matemàtica.

En cas de guanyar, els de Berni Álvarez serien virtualment equip de play-off, però perquè es confirmés matemàticament, el CBT hauria d’esperar a una derrota del Ciudad de Valladolid. Els val·lisoletans juguen a casa contra l’Olivar en un duel dramàtic per la permanència. Els de Berni Álvarez sortiran a la pista coneixent el resultat dels seus rivals. S’espera que Berni Álvarez pugui comptar amb tots els jugadors disponibles, amb l’excepció de Dani Martínez. Miquel Salvó ha anat tornant als entrenaments durant la setmana i diumenge tornarà a les pistes després de dos partits absent per una lesió muscular.

No serà senzill

Fa tres jornades, el Getafe va posar contra les cordes al líder de la categoria i, la setmana passada, va competir fins a l’últim minut contra un candidat a l’ascens com Alacant. El CB Getafe és el filial del Baloncesto Fuenlabrada, de lliga ACB, i té jugadors de futur com David Cuellar que ja ha debutat en ACB, o l’internacional sub-18 Sergio Mendiola. A més, tenen també a un dels jugadors més en forma de la lliga, el pivot haitià Marvin Dominique, que té una mitjana de 19 punts en els últims tres partits.

Berni Álvarez opina sobre el rival que «és un equip amb molta joventut i un parell de jugadors que han afegit ara que els ha fet més competitius». Berni creu que no s’han de refiar del fet que ja estiguin descendits perquè «amb la mentalitat de filial, per a ells el descens és un tema secundari. Han perdut partits per molt pocs punts i ells voldran guanyar per rescabalar-se del descens», segons el tècnic.

tracking