Diari Més

El Reus traspassa Dinis Almeida al Mònaco de la Primera francesa

La gran temporada del central portuguès de 20 anys no ha passat desapercebuda

El Reus traspassa Dinis Almeida al Mònaco de la Primera francesa

El Reus traspassa Dinis Almeida al Mònaco de la Primera francesaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bomba a la capital del Baix Camp. Un dels futbolistes de la plantilla del CF Reus fitxa per un dels millors clubs d’Europa. Dinis Almeida jugarà a partir de la pròxima temporada al Mònaco, un dels conjunts amb més prestigi del continent, i un equip que no fa gaire havia preparat un projecte per convertir-se en un dels grans equips a la Lliga Francesa.

Ja fa alguns dies que s’ha concretat el traspàs del central portuguès al Mònaco, una operació de la qual n’ha sortit molt beneficiat el CF Reus, qui ha aconseguit unes condicions profitoses. Les xifres de l’operació no han transcendit, però en el club reusenc estan molt satisfets de com s’han succeït els esdeveniments.

Aquesta és la primera gran operació del CF Reus, club que ja ha manifestat en diverses ocasions que una de les seves finalitats era aconseguir beneficis econòmics en concepte de traspassos. Amb la incorporació, el Mònaco es fa amb els serveis d’un jugador amb un gran futur per endavant i un futbolista que, tot i no ser titular indiscutible a Reus, ha ofert un gran rendiment quan Natxo González l’ha necessitat.

Dinis Almeida ha disputat aquesta temporada onze partits amb la samarreta del Reus Deportiu en el campionat de Lliga. En vuit ocasions, ho ha fet com a titular i, en les tres restants, ha entrat des de la banqueta. El central ha marcat un gol, i és un dels futbolistes més elogiats pel seu entrenador. La passada temporada va marcar un gol amb el Reus, contra l’Eldenc, a camp contrari, que va servir-li al seu equip per sumar tres punts molt importants de cara a la consecució del seu objectiu.

Aquesta temporada, va quallar un gran partit el dia de la golejada del Reus contra l’Alcoià, en la 26a jornada (3-0). Llavors, Dinis va ser capaç de marcar una gran diana des de fora de l’àrea, la qual va servir per ajudar al seu equip a arrodonir la golejada. Després d’aquell duel, Natxo González va reconèixer que «Dinis és el futbolista més solvent que tenim en defensa ara mateix».

El jove portuguès ha estat un exemple des de la seva arribada al vestidor. Tant els seus companys com el cos tècnic destaquen que és un futbolista que sempre està disposat a aprendre, i que mai s’ha queixat pel fet de no jugar o no entrar a les convocatòries. Dinis va arribar a Reus l’estiu del 2014, amb tan sols 18 anys, procedent del GD Joane de la Segona Divisió Portuguesa. Llavors, arribava havent disputat 38 partits i havent anotat 8 gols. Ha estat internacional amb les categories sub-19 i sub-20 de Portugal.

Olmo i Moyano

Dinis no ha estat titular al Reus a causa del bon rendiment que han ofert altres dos centrals, com Olmo i Moyano, els futbolistes més utilitzats a l’eix, sempre que han estat disponibles per a Natxo González. Ángel, que també va ser fitxat com a central, ha actuat més de lateral esquerre a causa de la perllongada baixa, per lesió, de Miguel Marín.

Així, el primer central substitut d’Olmo i de Moyano ha estat gairebé sempre un Dinis que, a partir de la temporada vinent, haurà de jugar en una lliga completament diferent i a un nivell que també distarà del que ha viscut a la categoria de bronze del futbol espanyol.

tracking